in

Avatar: The Last Airbender Canlı Aksiyon Dizisinde Son Durum Açıklandı

Avatar: The Last Airbender canlı aksiyon dizisi hâlâ geliştirilme aşamasında. Netflix yapımının neden bu kadar yavaş ilerlediği anlaşıldı.

Avatar: The Last Airbender Canlı Aksiyon Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Avatar: The Last Airbender canlı aksiyon dizisi duyurusu üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hâlâ ön prodüksiyon aşamasında. Netflix’in hazırladığı ve henüz hakkında düzgün haber alamadığımız macera neden bu kadar gecikti?

Halihazırda dünyanın en büyük dijital yayın servisi olan Netflix, 2020 yılı içerisinde The Last Airbender ve The Legend of Korra serilerini bünyesinde göstermeye başlamış ve yıllar önce çıkan çizgi dizilerin bir kez daha popüler hale gelmesini sağlamıştı.

Ancak yayın servisi, çok iyi izlenme rakamlarına ulaşan her iki seriden daha önce 2018 yılında müjdeli bir duyuru ile geldi. Canlı aksiyon türünde yeni bir Avatar dizisi hazırlandığı paylaşıldı. Üstelik orijinal dizinin yaratıcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino da işin başındaydı. Hayranlar bu gelişmeler ve paylaşılan bir konsept görsel sonrasında oldukça sevinseler de o günden bu zamana kadar pek de iyi gelişmeler yaşanmadı.

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender ile ilgili son büyük gelişme, çizgi dizilerin Netflix’in günlük izlenme listelerinde zirveye çıkmasından hemen sonra, 2020 sonbaharında yaşandı. Çizgi dizinin yaratıcı isimleri Michael DiMartino ve Bryan Konietzko’nun yaratıcı farklılıklar nedeniyle canlı aksiyon dizi projesinden ayrıldıkları duyuruldu.

avatar netflix

Bu önemli gelişme sonrası The Last Airbender’ın yeni versiyonu hakkında herhangi bir güncelleme paylaşılmadı. Sadece iyi bir iş çıkaracakları ve hayranları hayal kırıklığına uğratmayacakları konusunda Netflix tarafından kısa bir açıklama yapıldı.

Avatar: The Last Airbender Canlı Aksiyon Dizisi Ön Prodüksiyon Aşamasında

Yaşanan bu olumsuz gelişmeler ışığında birçok hayran projenin devam edip etmediğini merak etmeye başladı. Deadline’dan gelen bir haber ile sorunun cevabı da belli oldu. Son Hava Bükücü dizisi şu anda hâlâ ön yapım aşamasında gözüküyor. Yeni haber yapımcı Dan Lin’in Rideback şirketi ve Universal Pictures ile yaptığı anlaşma sayesinde ortaya çıktı. Haberde, Lin’in şu anda The CW için Walker dizisinin prodüksiyonu ve Netflix için canlı aksiyon Avatar: The Last Airbender serisinin ön yapımı ile uğraştığı belirtildi.

Yani çekim öncesi aşamaların henüz bitmediğini gösteren bu rapor ile yeni Avatar dizisi için uzun bir süre daha bekleyeceğimiz ortaya çıkıyor. Yine de çekimlere başlamadan önceki son aşama olan ön prodüksiyon, setler inşa etme, kostüm testleri gibi görevleri içeriyor. Bu da yakın zamanda en azından oyuncu seçimleri veya konu hakkında haberlerin gelebileceğini gösteriyor.

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender dizisi

M. Night Shyamalan’ın hayal kırıklığına uğratan canlı aksiyon filminden sonra, hayranlar bu kadar uzun bir bekleyişe değmesini umut ediyorlar. Dan Lin, The Two Pope gibi yapımlar ile iyi işler çıkarabileceğini kanıtlamış bir isim. Ancak yaratıcıların görevden ayrılması sonucu ortaya çıkacak yapım konusunda da endişe duyanların sayısı oldukça fazla gözüküyor.

GÜNCELEME: Dizi çekimleri 17 Kasım 2021 tarihi itibarıyla başlamış durumda.

Siz Avatar: The Last Airbender dizisinden neler bekliyorsunuz? Asıl yaratıcıların yapımdan ayrılması sonrası bile ortaya iyi bir iş çıkar mı dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Donnie Darko 2 Richard Kelly

Donnie Darko 2 Geliyor: Richard Kelly Devam Filmi Üzerine Çalışıyor

Ölmeden Önce - Şehnaz Erkan | Yazarının Kaleminden

Ölmeden Önce – Şehnaz Erkan | Yazarının Kaleminden