in ,

Avatar: The Last Airbender Özel Bölümü İlk Defa Ücretsiz Erişime Açıldı

Nickelodeon, Avatar: The Last Airbender dizisinin daha önce sadece satın alınarak izlenebilen pilot bölümünü ücretsiz olarak paylaştı.

Avatar: The Last Airbender Yayınlanmamış Pilot Bölümü
- Reklam -
- Reklam -

Nickelodeon, Avatar: The Last Airbender çizgi dizisinin yayınlanmayan pilot bölümünü, yakın tarihli bir Twitch yayını sırasında paylaştı.

2005 ila 2008 yılları arasında, Nickelodeon’da toplam 3 sezon olarak yayınlanan Avatar: The Last Airbender (Son Hava Bükücü) serisi, kanalın en popüler işlerinden bir tanesiydi. Yapım dört elementi de bükebilen (hava, su, toprak, ateş) Avatar Aang’in maceralarını konu alıyordu. Aang ve arkadaşları, Ateş Ulusu ve diğer uluslar arasında yaşanan savaşı bitirmek için birlikte çalıştı. Yayınlandığı sırada dünya çapında geniş bir kitleye ve hayrana ulaşan yapım, tam anlamıyla kendi evrenini kurmaya başladı.

Dizinin popülerliği, 2012-2014 yılları arasında 4 sezon boyunca yayınlanan The Legend of Korra adlı bir devam serisinin gelmesine de yol açtı. Korra Efsanesi her ne kadar Avatar: Son Hava Bükücü kadar ilgi görmese de, seriye yakışır bir devam macerası olarak kabul edildi.

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender Yayınlanmamış Pilot Bölümü

2010’da M. Night Shyamalan tarafından yönetilen bir canlı aksiyon film uyarlaması da çıktı. Ancak hem eleştirmenler hem de hayranlar tarafından olumsuz karşılanan film bir hayal kırıklığı olarak tanımlandı. Normalde devam filmleri gelecek şekilde hazırlanan proje böylelikle iptal edildi.

2018’de ise hayranları güzel bir haber karşıladı. Netflix, canlı aksiyondan oluşacak bir Avatar: The Last Airbender dizisi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Üstelik orijinal serinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko da projenin başındaki isimler olarak duyuruldu. Projenin duyurulmasının üzerinden neredeyse iki yıllık bir süre geçmesine rağmen bölük pörçük haberler dışında herhangi bir ses seda duyulmadı. Ancak birkaç gün önce, ne yazık ki üzücü bir haber geldi. DiMartino ve Konietzko, Netflix’le yaşadıkları yaratıcı farklılıklardan dolayı canlı aksiyon dizi projesinden ayrıldıklarını duyurdular.

Avatar: The Last Airbender Pilot Bölümü İzlemeye Açıldı

Tüm bu gelişmeler arasında Nickelodeon, kendi Twitch kanalı üzerinden daha önce hiç yayınlamadıkları pilot bölümünü paylaştılar. Pilot bölüm başlangıçta diziyi tanıtmak için kullanıldı ve aslında Nickelodeon’da hiç yayınlanmadı. Ancak, daha önce iTunes üzerinden ve belirli DVD setlerinde satın alınabilir hale getirilmişti. Bazıları da bölümü YouTube’a parçalar halinde yükledi. Fakat resmi olarak kullanıma hiç sunulmadı.

- Reklam -

Avatar: The Last Airbender Yayınlanmamış Pilot Bölümü

Twitch üzerinden yayınlanan bölümü izlemek için buraya tıklayabilirsiniz. (Bölüm 39.55’te başlıyor.)

Pilot bölüm birbirine bağlanmış bazı sahne kesitlerinden oluşuyor. Elbette asıl amacı kanaldan onay almak olduğu için, tüm seriyi izlemiş olanlar adına bu görüntüler çok da heyecan yaratmayabilir. Bununla birlikte kanalın projeye yeşil ışık yakmasını sağlayan bölümü izlemek de yıllar sonra Avatar severler için güzel bir deneyim olabilir.

Siz daha önce bu pilot bölümü izlemiş miydiniz? Sizce serinin ruhunu bu kadar kısa bir sürede de olsa yansıtabilmişler mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Avatar: Azula Hakkında Akılda Kalan 10 Detay

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aquaman 2 korku filmi

Aquaman 2 Korku Dokunuşlarına Sahip Olacak

Kelime Köken: Kelimeler, Hikâyeler, Efsaneler Mehmet Emin Katırcı

Kelime Köken: Sözcüklerin Ardındaki Hikâye ve Mitler Aydınlanıyor