in

Ünlü Bilimkurgu Dizisi Babylon 5 Tekrar Çekiliyor: Orijinal Serinin Yaratıcısı İşin Başında

Babylon 5 dizisi tekrar çekiliyor. Ünlü bilimkurgu yapımı, orijinal dizinin de yaratıcısı olan J. Michael Straczynski önderliğinde gelecek.

Babylon 5 Dizisi Tekrar Çekiliyor
- Reklam -
- Reklam -

90’ların ünlü bilimkurgu dizisi Babylon 5 dizisi The CW kanalı için tekrar çekiliyor. Orijinal dizinin yaratıcısı J. Michael Straczynski projeyi yazacak ve Studio JMS bayrağı altında baş yapımcı olarak görev yapacak. Orijinal dizinin yapımcılığını yapan Warner Bros. Television, yeni dizinin de yapımcılığını üstlenecek.

İlk olarak 1993 yılında çıkan ve daha sonrasında yayınlanan Crusade adlı spin-off’u ile beş sezonluk bir fenomen haline geldi. Dizi sayısız romana, kısa öyküye, çizgi romana ve ticari ürüne konu oldu. Bu haliyle de Warner Bros. için iyi bilinen ve kazançlı bir marka haline geldi. Sadece Crusade bile başlı başına yedi televizyon filminin yanı sıra, farklı birçok ürüne de uyarlandı.

Dizi, her tür yolcu ve varlık için bir tür tarafsız uzay limanı olarak hizmet veren beş mil uzunluğundaki bir uzay istasyonu olan Babylon 5’a atanan gizemli bir Dünya Kuvvetleri subayı olan John Sheridan’ın maceralarını anlatıyor. Uzay istasyonundaki insanlar daha sonrasında kendilerini eski ve fütüristik uzaylı ırklarıyla uzaylar arası bir çatışmanın içinde bulurlar. Dizide Bruce Boxleitner, Michael O’Hare, Claudia Christian, Jerry Doyle, Mira Furlan, Richard Biggs, Andrea Thompson ve çok sayıda konuk yıldız rol aldı.

- Reklam -

Babylon 5 Dizisi Orijinal Yaratıcısı ile Dönecek

Babylon 5 Dizisi Tekrar Çekiliyor

Şimdi de bu ikonik yapım yenilenmiş haliyle geri dönmeye hazırlanıyor. The Hollywood Reporter’ın haberine göre orijinal dizinin yaratıcısı da olan J. Michael Straczynski, Babylon 5’ın “sıfırdan yeniden başlatılması” olarak tanımlanan yeni yapım için çalışmalara başladı. Straczynski’nin Studio JMS bayrağı altında yönetici yapımcılığını da üstleneceği dizinin, özellikle Arrowverse dizileriyle bilinen The CW’de yayınlanması bekleniyor.

Şu an için dizinin doğrudan bir seri mi yoksa tek sezonluk bir format mı olacağı belirsiz. Yine de Babylon 5’ın yıllar içinde inşa edilen markası sayesinde eski ve yeni birçok izleyicinin diziyi takip etmesi bekleniyor.

- Reklam -

Şu an için dizide kimlerin rol alacağı, eski oyuncuların da dizide yer alıp almayacağı veya ne zaman yayınlanacağı gibi bilgiler bilinmiyor. Ancak özellikle The CW’nin yeniden yapımlarında orijinal yapımlardan oyuncuları oynatmayı sevdiği biliniyor. Yeniden başlatmada da bu yolu izleyip izlemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Babylon 5 dizisinin yeniden çekilecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Diziyi daha önce izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Space

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Üniversitede başlayıp bitiremediğim bir seriydi. Benim için güzel oldu tekrardan başlayıp bitirebilirim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Apple TV+ Abone Sayısı

Apple TV+ Abone Sayısı Beklenenin Çok Altında Kaldı

2021 Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Kazananı Nurdan Gürbilek

2021 Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Kazananı Nurdan Gürbilek Oldu