in

Band of Brothers’ın Devam Dizisi Geliyor

Band of Brothers ve The Pacific yapımlarının devamı niteliğindeki 2. Dünya Savaşı dizisi Masters of Air, Apple Tv+ mecrasında yayınlanacak.

Band of Brothers
- Reklam -
- Reklam -

Apple geçtiğimiz günlerde Steven Spielberg’ün şirketi Amblin Television ve Tom Hanks, Gary Goetzman ikilisinin film şirketi Playtone ile bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın sebebi ise Donald L. Miller’ın Masters of the Air kitabından uyarlamanacak bir dizi yapmaktı. Deadline’ın aldığı bilgilere göre Apple’ın yeni dizisi; HBO’nun İkinci Dünya Savaşı’nı anlatan Emmy ödüllü dizisi Band of Brothers’ın devamı niteliğinde çekilecek.

Dizi, Amerika’da bombardıman uçağı kullanan gençlerin, havada Nazi Almanya’sına karşı verdiği savaşın hikâyesini anlatacak. Bu yapım Apple’a ilk kez bir yapımcı firma olarak yeşil ışık yakacak. Apple toplamda 8 saat sürmesi planlanan mini dizi için, ortalama 200 milyon dolar bütçe ayırdıklarını söylüyor.

Spielberg, Hanks ve Goetzman, serinin yapım aşaması boyunca projenin baş yapımcılığını üstlenecekler. Ayrıca Ablin Television’dan Darryl Frank ve Justin Falvey ve Playtone’dan Steven Shareshian da yardımcı baş yapımcılar olarak boy gösterecekler. Dizinin senaryosu, Band of Brothers’tan ayrılan senarist John Orlof tarafından yazılacak.

- Reklam -

Dizi Yeni Dijital Yayın Kanalı Apple Tv+’a Gelecek

Masters of Air dizisi aslında ilk olarak HBO için geliştirilecekti. Yani HBO Band of Brothers, The Pacific ve Masters of Air ile birlikte bir mini dizi üçlemesi yapmayı planlıyordu. Band of Brothers ve The Pasific toplamda 43 Emmy ödülüne aday oldu ve 14 alanda bu ödülü kazandı. Hatta kazandığı ödüllerden birisi de Olağanüstü Mini Dizi dalındaydı. Ancak sonradan HBO II. Dünya Savaşı olaylarına ara verme kararı aldı ve bununla beraber seriyi Apple’a devretti.

- Reklam -

Apple’ın yeni dijital yayın mecrası 1 Kasım’da hizmet vermeye başlayacak. Şimdiden çok büyük bütçeli dizileri kendisi için edinen platform, sırf bu hafta içerisinde bile iki büyük yapımı bünyesine katmayı başardı. Band of Brothers gibi harika bir dizinin ekibiyle hazırlanacak olan Masters of Air, resmi olarak HBO bünyesinde yayınlanmayacak olsa da, BoB’ın ve The Pacific’in devamı niteliğinde ekranlarda olacak.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Gerek yok tadında kalan bir dizi işte uzatma yapacaksan orijinal haliyle başka bir şey yap ama devam yapma.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Sleep

Doctor Sleep, The Shining’den Uzun Olacak

Deadpool

Deadpool’un Yeni Filmi de +18 Olacak