in

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı Dizisi Başlıyor

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi nihayet başlıyor. TRT 1’in Engin Altan Düzyatan’lı yeni macerası Hızır Reis’in yaşadıklarını konu alacak.

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi için yayın tarihi açıklandı. TRT 1’de gösterime girecek olan ve başrollerinde Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe’nin yer aldığı macera Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa da olarak bilinen Hızır Reis’in denizlerdeki maceralarını konu alacak.

TRT 1, izleyicilerini mutlu edecek yeni bir tarihi diziyle daha gelmeye hazırlanıyor. İlk haberleri geçen bahar aylarında gelen ve ardından ilk tanıtım fragmanı da haziran ayında yayınlanan Barbaroslar, sonunda çıkışına hazırlanıyor. Yaz döneminin sonlanmasıyla birlikte TRT’nin yeni sezon dizileri arasında yer alacak yapım tanıdık isimlerin maceralarını konu edinecek. Midilli’den çıkan dört kardeşin, tehlikelere göğüs gererek yükselmelerini ve denizlerin fatihi olmalarını konu alan dizi, Sipahi Yakup Ağa’nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas’ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatacak.

Osmanlı İmparatorluğu’nun en ünlü denizcilerinden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa ve ağabeyi Oruç Reis, yaşadıkları dönemde denizlerin hükümdarı konumuna gelmiş ve birçok savaş kazanmışlardı. 68 yıllık yaşamına birçok zafer sığdıran ve Hızır Reis adıyla da bilinen Barbaros Hayrettin Paşa, özellikle Akdeniz’deki başarıları ile Osmanlı döneminin daha da kuvvetlenmesine yardımcı olmuştu. Aynı zamanda harita bilgisi ve zekasıyla kardeşine yardımcı olan Oruç Reis de, döneme adını başarıyla yazdıran isimlerden biriydi.

- Reklam -

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı Dizisi 16 Eylül’de Başlıyor

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Dizisi

Doğan Ümit Karaca’nın yönetmenliğini üstlendiği dizinin senaryosu Mustafa Burak Doğu ve Ethem Arslan’a ait. Projenin başında bulunan isim ise Payitaht Abdülhamid’in de yapımcısı olan Yusuf Esenkal. Dizinin oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan ile Ulaş Tuna Astepe dışında, Pietro rolüyle Yiğit Özşener, İshak rolüyle Yetkin Dikinciler, İsabel rolüyle Pelin Akil Altan, İlyas rolüyle Caner Topçu, Kılıçoğlu rolüyle İsmail Filiz, Despina rolüyle Gülcan Arslan, Antuan rolüyle Devrim Evin, Zeynep rolüyle Melis Babadağ ve Derviş rolüyle Bahadır Yenişehirlioğlu gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Merakla beklenen dizi, ilk bölümüyle 16 Eylül 2021 tarihinde TRT 1 ekranlarında olacak. Dizinin ilk bölümü akşam 8’de başlayacak.

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisini izleyecek misiniz? Şu ana kadar yapılan tanıtımları nasıl buluyorsunuz? Ortaya çıkan işçilikten memnun musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

iş bankası zeki müren reklam izle

İş Bankası, Zeki Müren Reklamı ile Tartışma Konusu Oldu

Dexter: New Blood Fragmanı

Dexter: New Blood Fragmanı – Yıllar Sonra Geri Dönüyor