in ,

Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’e Odaklanan Dönem Dizisi “Barbaroslar” Geliyor

Barbaroslar dizisi başlıyor. Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’e odaklanan TRT 1’in yeni dönem dizisi hakkında ilk detaylar sizlerle.

Barbaroslar dizi
- Reklam -
- Reklam -

Barbaroslar dizisi yaklaşıyor. Osmanlı İmparatorluğu dönemine damgasını vuran isimlerden biri olarak bilinen Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatını konu alacak dizinin başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe bulunuyor.

Özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisi sonrası izlenme oranları bir hayli artan Osmanlı dönemine ait tarihi diziler, popülerliklerini korumaya devam ediyor. Diriliş Ertuğrul, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kurt Seyit ve Şura, Vatanım Sensin, Kuruluş: Osman ve Payitaht Abdülhamid derken birçok dizi izleyicilerle buluştu. Her bir dizide oldukça ünlü oyuncular yer aldı. Bunlardan bazıları hatırı sayılır bir kitleye ulaşıp birkaç sezon boyunca devam ederken, bazılarının ömrü ise reytinglerin düşük olması nedeniyle kısa sürdü.

İşte şimdi bu dönem dizileri arasında bir yenisi daha katılıyor. Payitaht Abdülhamid’in de yapımcısı olan Yusuf Esenkal’ın başında bulunduğu proje, Barbaros Hayrettin Paşa dönemini konu alacak. Şimdiye dek padişahlara ve kara generallerine odaklanan dizi yapımları da böylece yönünü denize çevirecek.

- Reklam -

Barbaroslar TRT 1

Barbaroslar Dizisi Konusu

Bilindiği üzere gerçek adı Hızır Reis olan Barbaros Hayrettin Paşa, Osmanlı İmparatorluğu’nun en ünlü denizcilerinden biri ve ilk kaptan paşasıdır. Kaptan-ı derya olarak da bilinen Barbaros Hayrettin’in özellikle Akdeniz’deki başarıları imparatorluğun kuvvetini ve devamlılığını pekiştirmişti.

Dizi, Hızır Reis’le beraber ağabeyi Oruç Reis’i de içeriyor. Güçlü harita bilgisi sayesinde kardeşiyle birçok zafer kazanan kardeşlerin maceraları Barbaroslar dizisi ile seyircilerin karşısına çıkacak.

Barbaroslar Dizisi Oyuncu Kadrosu: Kimler Var?

Barbaros Hayrettin Paşa Dizisi

- Reklam -

TRT 1’in yeni ve merakla beklenen dönem dizisi Barbarosar’da Engin Altan Düzyatan Oruç Reis karakterini, Ulaş Tuna Astepe ise Hızır’ı canlandıracak. İshak rolüyle Yetkin Dikinciler, İlyas Reis rolünde Caner Topçu ve henüz hangi rolde olduğu bilinmeyen Bahadır Yenişehirlioğlu eşlik edecek. Dizinin senaryosu ise Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur ve Oğuz Ayaz tarafından kaleme alındı.

Dizinin çekimleri 30 Mart 2021 tarihinde başladı. Ödüllü Hysteria projesinin Mısırlı yönetmeni Adel Adeeb serinin yönetmenleri arasında karşımıza çıkıyor. Görüntü yönetmeni olarak da Black Sails, Vikings ve Homeland dizilerinde çalışmış olan Maher Maleh ile anlaşıldı.

Dizinin yönetmenliğinde Adeeb’e eşlik edecek isim ise Mavera, Payitaht Abdülhamid, Savaşçı, İçimdeki Fırtına, Kurtlar Vadisi: Pusu, Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi ve Son Yaz – Balkanlar 1912 gibi yapımlarda görev alan Doğan Ümit Karaca olacak.

Barbaroslar, Diriliş Ertuğrul’un da yayınlandığı kanal olan TRT 1’de yayınlanacak. Ancak şu an için yapımın ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Sizler Barbaroslar’a ait ilk bakışı nasıl buldunuz? Diziyi izlemeyi düşünüyor musunuz? Türkiye’deki dönem dizileri konusundaki yorumlarınızı ve daha fazlasını bizlerle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

62 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Engin Altan Düzyatan TRT 1’in maaşlı elemanlı oldu resmen.

  2. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    O dönemde Barbaros ve Türk denizcilerinin kıyafetlerinin bu şekilde olduğunu pek zannetmiyorum. Pek bir Karayip korsanları özentisi olmuş (eğer bu kostüm ise)

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Kostümler fazla batılı olmuş.

  4. Avatar for DRAGUT DRAGUT dedi ki:

    Kostümizasyon gayet başarılı. Ancak senaryo ve oyunculuklardan şüpheliyim. Dizi tutarsa yine aynı şeyleri dönüp dolaştırıp 2 buçuk saat geveleyebilirler. Ama dönem çok malzeme barındırıyor. Başarılı bir yapım da olabilir.

  5. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Barbaroslar yazısı olmasa o resimde Karagöz Ve Hacivat zannetmiştim :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

57 cevap daha var.

The French Dispatch Vizyon Tarihi - Wes Anderson

Wes Anderson Filmi The French Dispatch’in Yeni Vizyon Tarihi Netleşti

Orhan Pamuk Veba Geceleri Kadın

Orhan Pamuk: “Feminist Eleştirmenle Kavga Eden Orta Doğulu Erkek Yazar Her Zaman Haksızdır”