in ,

Barbaroslar’dan İlk Tanıtım: Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’li Dizi Ufukta Gözüktü

Barbaroslar için ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. TRT’nin Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis’li yeni tarihi dizisi yakında geliyor.

Barbaroslar fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Tarihi dizi Barbaroslar için ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. TRT’nin Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis karakterlerine odaklanacak yeni macerasının başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe üstleniyor.

Daha önce Diriliş Ertuğrul dizisi ile izleyicilerin karşısına çıkmış ve beğeni toplamış Engin Altan Düzyatan, yine bir tarihi dizi ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Hazırlıkları uzun süredir devam eden ve TRT için hazırlanan Barbaroslar, Osmanlı İmparatorluğu’nun en ünlü denizcilerinden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa ile ağabeyi Oruç Reis’in yaşadığı maceraları konu edinecek.

Hızır Reis adıyla da bilinen Barbaros, Akdeniz’deki başarıları ile Osmanlı döneminin daha da kuvvetlenmesine yardımcı olmuştu. Ağabeyi Oruç Reis ise engin harita bilgisi ve kıvrak zekası ile kardeşine fetihleri sırasında önemli yardımlarda bulunmuştu.

- Reklam -

Şu an için dizinin Barbaros ve ağabeyi Oruç Reis’in hangi dönemini işeyeceği veya sadece tek bir olay ekseninde devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak nihayet, daha önce yayınlanan bazı set arkası görüntüleri sonrası ilk tanıtım fragmanı da geldi.

TRT 1 YouTube kanalında “Akdeniz’i Türk gölü haline getiren kahramanlarımızın hikâyesi… Bekleyin…Yakında #TRT1’deyiz.” cümlesiyle duyurduğu ilk tanıtım fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Barbaroslar Tanıtım Fragmanı | İZLE

YouTube video

Yayınlanan 26 saniyelik kısa fragmanda, Engin Altan Düzyatan’ı Barbaros rolünde ve bir savaş sahnesi etrafında görüyoruz. Yanan gemiler ile bir savaş sahnesinin ortasında olan Barbaros’un, tüm o karmaşaya rağmen sakin kalışı ve askerlerine “Bekle,” diye bağırışı gözlerden kaçmıyor.

- Reklam -

Dizide, başrolde bulunan Düzyatan ve Astepe haricinde İshak rolünde Yetkin Dikinciler, İlyas Reis rolünde Caner Topçu ve henüz rolü bilinmeyen Bahadır Yenişehirlioğlu bulunuyor. Yapımın senaryosunu kaleme alan isimler ise Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur ve Oğuz Ayaz. Barbaroslar’ın başında bulunan Yusuf Esenkal, daha önce Payitaht Abdülhamid’in de yapımcılığını yapan isim olarak biliniyor.

Dizi, diğer dizilerden farklı olarak uluslararası yapımlarda çalışmış bir görüntü yönetmenini de içeriyor. Black Sails, Vikings ve Homeland dizilerinde çalışan Maher Maleh, Barbaroslar’ın görüntü yönetmeni olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdilik yayın tarihi açıklanmamış dizi, ilk fragmanı ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Yapımın temmuz ayı içerisinde TRT 1’de başlaması bekleniyor.

Peki ya sizler Barbaroslar’ın ilk tanıtım fragmanını nasıl buldunuz? Sizce ortaya iyi bir iş çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Bakalım; kurgu soslu çerezlik bir tarihi dizi mi olacak yoksa, siyasal islam propagandası ecdad dizisi mi olacak?

    Düzeltme: Trt dizisiymiş. Televizyon başında şişme botlarıyla ecdadcılık oynayan dayıları görmeye hazır olun.

    Düzeltme 2: Dizinin yapımcısı Payitaht: Abdülhamit’i yapmış. Haha :smile:

  2. Avatar for Buggy Buggy dedi ki:

    Politik mesaj verme konusunu saymazsak, hiç yalan söylemeyeceğim, Hollywood filmi gibi duruyor fragman. Ekrandaki mevcut dizilerden çok daha büyük bir çıtaya çıkacağı belli.

    Ah ah…Şu dizileri 1 saat yapsalar aslında Türklerde iyi işler çıkaracakta, işte…

    Not: dizinin yönetmenliğini Black Sails dizisinin sinemotagrafı yapıyormuş. Neden iyi gözüktüğü şimdi anlaşıldı…

  3. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    1 saat yapsalar diziyi sezonlukta 10-15 bölüm sınırı koysalar oturur izlerim diziyi ben.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    ESG bu işe ne diyor diye merak ediyordum.

  5. Avatar for Buggy Buggy dedi ki:

    Ya öff. Sıktılar ama.

    Yahu bakın, öyle ülkesine eleştiriyi kaldıramayan, laf kondurtmayan bir tip hiç ama hiç değilim. Bu tarz dizilerin de savunucusu değilim. Tamamen objektifim bu konuda fakat gerçekten sırf Türk işi diye, Türk dizilerine gömmek olsun diye hemen atlamayın şu durumlara ya.
    (lafım sana değil dostum bu arada, yanlış anlama. Twit’e ithafen yazıyorum genel olarak bu kitleye)

    Yav sanki yabancı heriflerin yaptığı tarihi dizilerin hepsi 10/10 luk tarihe uygun diziler. Elin adamı yapınca ağzı açık izliyorlar, türkler yapınca hemen bi gömmeler. Yabancı dizi izlerken beklemediği tarihe uygunluğu, nedense olay türk dizisine gelince çok katı bir şekilde bekliyor.

    Sonra neden bu sektörde gelişemiyoruz. E direkt bu şekilde bu adamların hevesini kırın, ondan sonrada “ah ah biz niye yapamıyoruz” diye yakının. Güzel dalga.

    Şu kısacık fragmandan bile anlaşılıyor ki, bu yapım en azından ülkemiz için çıtayı yükseltecek bir yapım. Ve gerçekten de emek verildiği anlaşılıyor. Sahne arkasında emeği geçen yüzlerce insana saygınız olsun bari.

    Türk dizilerinden gram haz etmem fakat ayda yılda bir gelen, şöyle büyük bütçeli projelere de en azında bu kadar katı gömmeyerek önünü açabilsek keşke.

    Ha ilgili twit’e ithafen yapılan, yapım şirketinin resmi açıklaması bu da;

    bilip bilmeden sallamak kolay tabi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

Afetzede Tespiti Drone

Afetzedelerin Yardım Çığlıklarını “Drone”lar Duyacak: Yeni Teknoloji Hayat Kurtarabilir

Superman vs Meshi manga

Superman vs Meshi: Çelik Adam’ın Manga Adaptasyonu