in

Türk İşi Yeni Bir Dijital Yayın Platformu Geliyor: “Başlat”

Başlat adlı yeni bir dijital yayın platformu duyuruldu. Türkiye’den çıkan yerli çevrim içi kanallara bir başkası daha ekleniyor.

başlat türk dijital yayın platformu
- Reklam -
- Reklam -

Başlat adlı yeni bir yerli dijital yayın platformu geliyor. Yeni kanalın nasıl bir yayın çizgisi ile ne türde içerikler yayınlayacağı ise şu an için bilinmiyor.

e-Girişim adlı internet sitesinden Hilmi Öğütçü’nün özel haberine göre, Türkiye’den yeni bir dijital platform yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor.

Dünya çapında Netflix ile başlayan ve Disney Plus, Amazon Prime Video, HBO Max, Apple TV+ gibi örneklerle çoğalan dijital yayın platformları, Türkiye’de de önemli bir pazara karşılık geliyor. BluTV, Exxen, puhutv ve Gain derken son olarak TRT de kendi dijital platformunu kuracağını duyurmuştu.

- Reklam -

Şimdi ise yeni bir girişim izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor. “baslat.tv” ve “baslat.com” adresleri üzerinden yayın yapacak kanalın Key Play Medya ait olduğu ifade ediliyor. Şirketin ardında ise Yiğit Doğan Çelik adlı bir iş insanının bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye Çıkışlı Yeni Dijital Yayın Platformu “Başlat” 65 Milyon Dolarlık Bir Bütçeye Sahip

BluTv, Netflix ve Gain gibi platformlardan daha farklı bir yayın akışına sahip olacağı kaydedilen platformun, yaklaşık olarak 65 milyon dolarlık bir bütçeyle bu işe giriştiği de gelen bilgiler arasında.

Kanalın gelir modeli belirtilmezken içeriklerin ücretsiz bir şekilde izleyicilerle buluşturulacağı ve RTÜK’ten gerekli onayı da çoktan aldığı ifade ediliyor. RTÜK, 2019 yılından itibaren Türkiye’de yayın yapan dijital yayın platformlarını denetleyeceğini açıklamış ve mecralara lisans alma şartı koşmuştu.

Hem yerli hem de yabancı içerikleri bünyesinde barındıracak Başlat’ın ne zaman yayına başlayacağı belirtilmedi. Ancak platform, resmi internet sitesinde, “Çok yakında başlıyoruz,” ifadesine yer veriyor.

- Reklam -

Platform, ilgili resmi sosyal medya hesaplarını da @baslat olarak temin etmiş durumda.

Öte yandan son olarak Disney Plus Türkiye’de yayına başlamış, beklenen HBO Max’in ise Türkiye hamlesini süresiz olarak ertelediği öne sürülmüştü.

Yeni ve yerli bir dijital platformdan sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: e-girisim

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

rusya uluslararası uzay istasyonu ayrılık

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Ayrılma Kararı Aldı

Türk Masalları / Hazırlayan: Merve Köken

Süleyman Tevfik’in 1920’de Derlediği “Türk Masalları” Kitabı Latin Harflerine Aktarıldı