in ,

BBC First Türkiye’de Yayına Başlıyor: İngiliz Dizilerine Hazır Olun

BBC First kanalı Türkiye’de yayına başlıyor. Doctor Who, Les Misérables ve MotherFatherSon gibi pek çok yapım yakında televizyona geliyor.

BBC First Les Misérables
- Reklam -
- Reklam -

İngiltere’nin popüler drama kanalı BBC First, Türkiye’ye geliyor. Dört bir yanımız yeni dijital platformlarla çevrilmişken televizyon eski günlerini aratmaya başladı. İngiliz kanalının çoğunlukla drama, suç ve komedi gibi türdeki başarılı yapımlarıyla bilinen BBC First markası, ekranlardaki bu boşluğu doldurabilir. Kanal, Türk Telekom Tivibu aracılığı ile ülkemizdeki yayınına mayıs sonunda başlayacak.

Les Misérables, Mallorca Files ve Doctor Who’nun özel bölgelerdeki prömiyerleri ve MotherFatherSon ve Brexit gibi kaliteli yapımları bünyesinde barındırması açısından BBC First kanalı oldukça ilgi çekici bir yelpazeye sahip.

Türkiye’de yayınlanacak içeriklere Türkçe altyazı seçeneğiyle yayınlayacak olan kanal, BBC Studios’un ülkemizde yayın yapan BBC Earth, BBC World News ve CBebbies ile birlikte dördüncü ayağı olma özelliğini taşıyacak.

- Reklam -

Doctor Who BBC First

BBC First kanalı bünyesinde pek çok orijinal ve ödüllü İngiliz dramasını barındırıyor. İşin hem teknik kadro hem de oyuncu seçimi adımlarında her zaman ses getirmeyi başarıyor.

BBC First Kanalı Türkiye’de Erişime Ne Zaman Açılacak?

Kanalın Türk Telekom Tivibu üzerinden yayına gireceği tarih 27 Mayıs 2020 olarak duyuruldu.

Yalnızca iki hafta sonra, Doctor Who başta olmak üzere pek çok yapımı televizyondan izleyebileceğiz. Ülkemizde Doctor Who’nun yeni nesil dizisini takip eden oldukça sıkı bir kitle var. Kanal, bu nedenle şimdiden birçok izleyiciyi heyecanlandırdı bile. Dizinin 11. ve 12. sezonları Türkiye’de ilk defa BBC First üzerinden yayınlanacak.

İngiliz kanalının öne çıkan bir diğer yapımı ise MotherFatherSon. Tom Rob Smith’in yönetmenliğinde geçen yıl yayınlanan mini dizi, drama ve gerilim türlerini bir araya getiriyor ve bir medya şirketinin acımasız patronunu konu alıyor. Yapımın başrolünde ise Richard Gere yer alıyor.

- Reklam -

Motherfatherson BBC First

Kanalın merak edilen bir başka yapımı ise Brexit: The Uncivil War. Benedict Cumberbatch’in başrolünde yer aldığı biyografi, tarih ve drama türlerindeki yapım Toby Haynes tarafından yönetilmişti.

Ayrıca Victor Hugo’nun kült romanı Sefiller uyarlaması Olivia Colman’lı Les Miserables da izleyicileri bekleyen işler arasında yer alıyor.

BBC First kanalı, Tivibu dışında Tivibu Go uygulaması ile dijital ortamda da kullanılabilecek ve pek çok yapım set halinde edinilebilecek.

Peki siz bir kanalın daha Türkiye pazarına girmesine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Scarface Yeniden Çekiliyor: Senaryo Coen Kardeşler’den!

Kaynak: Hürriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2020 Orhan Kemal Roman Armağanı - Ayhan Geçgin

2020 Orhan Kemal Roman Armağanı Ayhan Geçgin’in Oldu

masal uygar ozdemir

Seçkide 130. Sayı: “Masal”