in

Yeni Behzat Ç. Dizisi “Çekiç ve Gül” Duyuruldu: Farklı Oyuncularla Geliyor

Behzat Ç: Çekiç ve Gül dizisi geliyor. Emrah Serbes’in yazıp yöneteceği yeni yapımda, her sezon farklı bir aktör başrol olacak.

Behzat Ç: Çekiç ve Gül Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Televizyon tarihinin ikonik yapımları arasına adını yazdıran Behzat Ç. için yeni bir dizi yolda. Bambaşka bir oyuncu kadrosu ile çekilecek yapımın yazarlığını ve yönetmenliğini serinin yaratıcısı Emrah Serbes üstlenecek. Yeni dizi yazarın önümüzdeki aylarda yayımlanacak Behzat Ç: Çekiç ve Gül kitabından uyarlanacak.

Yazar Emrah Serbes tarafından yaratılan Behzat Ç. karakteri, okurun karşısına ilk defa 2006 yılında yayımlanan Her Temas İz Bırakır kitabı ile çıktı. Onu 2008’de Son Hafriyat takip etti. Polisiye roman serisi 2010 yılında Star TV’de Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adı altında televizyona uyarlanmaya başlandı. İlk sezonun ardından Seni Kalbime Gömdüm adlı sinema filmi, üçüncü sezonun ardından ise Ankara Yanıyor filmi vizyona girdi.

2012 yılında 3. sezon ile final yapan dizi, 2019’da BluTV ekranlarına 4. sezon bölümleri ile geri döndü. 9 bölüm süren sezon sonrasında yapım iptal edildi. Bu kararın sebebi olarak ise Başrol Erdal Beşikçioğlu ile yaşanan anlaşmazlıklar gösterildi.

- Reklam -

Behzat Ç: Çekiç ve Gül Dizisi

Ardından ise Behzat Komser’in baş düşmanı Ercüment Çözer’in maceralarına odaklanan Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi ile aynı dünyada geçen yeni bir yapıma imza atıldı.

Şimdiyse yepyeni bir Behzat Ç. macerası izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Ancak bu defa işler beklenenden biraz daha farklı işleyecek gibi görünüyor.

Yeni Behzat Ç: Çekiç ve Gül Dizisi James Bond’un İzinden Gidiyor

Gelen bilgilere göre Emrah Serbes’in yeni kitabı Behzat Ç: Çekiç ve Gül, Mayıs 2021 tarihi itibarıyla raflarda olacak. Yazar, bu kitabından yola çıkarak yeni bir dizi için de kolları sıvamış durumda.

Insignia Yapım tarafından geliştirilecek olan dizide, Emrah Serbes’i hem yazar hem yönetmen hem de ortak yapımcı olarak göreceğiz.

- Reklam -

Daha önce Erdal Beşikçioğlu tarafından canlandırılan başrolü, bu defa farklı bir oyuncu ile izleyeceğiz. Yapım için oyuncu seçimleri başlamış durumda. Bir başka dikkat çekici detay ise toplamda 3 sezon olarak planlanan Çekiç ve Gül’de, her sezon başka bir aktörü Behzat Ç. olarak göreceğimiz. Tıpkı James Bond filmlerinde olduğu gibi, Behzat’ı da her dönem başka bir isimle birlikte izleyeceğiz.

Dizinin hangi platformda yayınlanacağı resmi olarak açıklanmamış olsa da, bu kanalın Netflix olacağı yönünde ciddi iddialar var. Yayın tarihi hakkında ise henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

emrah serbes yeni dizi

Geçen yıllarda alkollü araç kullanırken kaza yapan ve ölümlere neden olan yazar; 2017 yılında tutuklanmıştı. Ancak geçen yıl, Koronavirüs pandemisi önlemleri nedeniyle hapisten çıkartılmıştı. 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilen Serbes, şu anda tutuklu değil. Dolayısıyla dizinin başına geçmesinde de bir engel yok.

Peki siz yeni bir Behzat Ç. macerası hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TV100

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yunusemre yunusemre dedi ki:

    Emrah Serbes beğendiğim bir yazar ama hukukun olduğu bir ülkede yerinin cezaevi olması gerekirdi. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil, olmamalı.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Benim beğenmediğim bir yazar, cümleleri çok zorlama, gerçek hikayeler anlatıyor ama karakterleri gerçek değil, diyalogları zorlama vs. Cezaevi durumu için ise ona özel bir durum değil, salgın nedeniyle çok sayıda hükümlü denetimli serbestlik ile dışarı çıkarıldı.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Eksik oyuncularla bile eski tadı vermemişti, Erdal Beşikçioğlu olmazsa hiç olmaz.

  4. Avatar for yunusemre yunusemre dedi ki:

    Genel olarak af gibi uygulamaların hukuku zedelediğini düşünen biriyim. Emrah Serbes ve onun gibi benzer suçlar işleyenlerin çok daha uzun süreler hapishanede kalması gerektiğini düşünüyorum. 13.5 yıl gibi bir süre bile bana göre oldukça az, yetersiz ve caydırıcılıktan uzak.

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Cumhuriyet linkleri foruma gömülünce bozuluyor.

    Şu haber galiba:
    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/emrah-serbes-1-yil-sonra-serbest-1092956

    Af konusunda ben daha çok bu konuda ABD benzeri gibi yapı olması taraftarıyım. Torba bir af yerine uzmanlar, ilgili kurumlar tarafından oluşturulan bir komisyonun bireyleri ıslah olma, topluma yeniden kazandırılma vs değerlendirerek serbest bırakılması taraftarıyım.

    Ben o durumun Emrah Serbes özelinde bir durum olmadığını söylemek için onu belirtmiştim

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Gök Tenri'nin Kılıcı - Mahir Şanlı

Mahir Şanlı’nın Türk Mitolojisinden Beslendiği “Gök Tenri’nin Kılıcı” Adlı Romanı Çıktı

WandaVision final bölümü inceleme

WandaVision 9. Bölüm İncelemesi: Final ile Gelen Hoşnutsuzluk ve Bazı Sorular