in

Behzat Ç. Neden Bitti? Erdal Beşikçioğlu Açıklıyor

Erdal Beşikçioğlu, bir döneme damgasını vuran Behzat Ç. dizisinin neden bittiğini açıklıyor. Yapım, BluTV’de tekrar hayat bulmuştu.

Behzat Ç. Neden Bitti? Erdal Beşikçioğlu Açıklıyor
- Reklam -
- Reklam -

Behzat Ç. dizisinin neden bittiği Erdal Beşikçioğlu tarafından açıklandı. 2019 yılında BluTV ile tekrar başlayan yapım tek sezon sürmüş ve 2. sezon duyurusuna rağmen iptal edilmişti.

İlk olarak 2010 yılında başlayan ve 3 sezon boyunca hayranlarının karşısına çıkan Behzat Ç. dizisi, reytinglerin istenen seviyede olmaması sebebiyle iptal edilmişti. Yıllar sonra sansürsüz bir şekilde BluTV’ye gelmiş, ancak dijital mecradaki macerası da kısa sürmüştü.

Dizinin iptal haberinden kısa bir süre sonra Ercüment Çözer’in başrolünde olduğu Saygı duyuruldu. İlk sezonu geçen yılın ekim ayında BluTV’de başlayan Saygı, Behzat Ç. kadar büyük bir ses getiremedi.

- Reklam -

Hayranlar uzun süre boyunca dizinin tam olarak neden iptal edildiğini öğrenmek istediler. Farklı birçok açıklama yapılmasına rağmen izleyici bu cevaplardan pek tatmin olmadı. Ancak nihayet, bir başka dijital yayın platformu olan GAIN’de, Jülide Ateş’in sunduğu 40 isimli programda bu soru yanıt buldu.

Jülide Ateş’in sorusu üzerine Erdal Beşikçioğlu şu cevabı verdi:

Erdal Beşikçioğlu: “Behzat Ç. yeni sezonunda Serdar Akar ve Memduh Başgan olmayınca ben de yokum dedim”

behzat ç. erdal beşikçioğlu

“Şu andaki dönemle ilgili kaygan bir zemin vardı, nereden tutunacağını ne yazarı biliyordu, ne yapımcısı biliyordu, ne oyuncusu… 5 bölüm bir senaryo geldi bize, o kadar özlemişiz ki çekmeye başladık. Fakat olayın açılmasına güçlük çekilmeye başlandı. Ben de Serdar Abi’yle konuştum ’Bu 2. dönemle ilgili beraber oturalım, bir oluşturalım, ondan sonra bütün senaryolar bittikten sonra hikâyeye başlayalım, karakterin nereden nereye gideceğini görebilelim biz’ dedim. Fakat yapımcılarla görüşmeye gittiğim zaman, diziyi Serdar Akar’ın çekmeyeceğini öğrendim. Memduh Başgan olmayacağını öğrendim, bunlar çok önemli karakterler. Böyleyse ben de olmak istemiyorum, beni de affedin dedim. Bütün hikâye bundan kaynaklıdır aslında.”

- Reklam -

Beşikçioğlu 2019 sonunda da bir açıklamada bulunmuştu. Oyuncu dizinin iptal kararını, karakterin cinayet bürodan uzaklaşması ve kendilerine herhangi bir şekilde haber verilmeden yeni sezon duyurusunun yapılması şeklinde açıklamıştı.

Son olarak yeni bir Behzat Ç. dizisi için çalışmaların başladığını da hatırlatalım. Kitap serisinin de yazarı olan Emrah Serbes’in yazıp yöneteceği yeni dizide, her sezon farklı bir aktör başrol olacak.

Erdal Beşikçioğlu’nun açıklamaları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: GAIN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mallorn Dergisi tolkien eserleri

Tolkien’in Eserlerini İnceleyen Mallorn Dergisi Erişime Açılıyor

batman the detective Alfred Pennyworth

Batman’in İki Babası Olduğu DC Comics Tarafından Doğrulandı