in ,

Bir Başkadır Fragmanı: Masum’un Senaristinden Yeni Netflix Türkiye Dizisi

Bir Başkadır fragmanı yayınlandı. Netflix Türkiye’nin Masum’un senaristi Berkun Oya’nın elinden çıkan yeni dizisi yakında başlıyor. Başrolde Öykü Karayel var.

Bir Başkadır Fragmanı Netflix Türkiye Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Türkiye’deki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Platform daha geçen ay, pek çok yeni yerli yapımın müjdesini vermişti. Şimdi de yeni dizisi Bir Başkadır için ilk fragmanı yayınladı. Dizi, adını uluslararası camiada da duyuran Masum’un senaristi Berkun Oya’nın kaleminden geliyor. Başrolde ise Öykü Karayel var.

Dijital platformların RTÜK denetimine girmesi sonrası Netflix’in Türkiye’den çekileceğine dair iddialar, önce Netflix sonra da RTÜK tarafından yalanlanmıştı. Platform da zaten yeni projelerini birbiri ardına duyurarak ülkede üretime devam edeceğinin işaretlerini verdi. Son olarak RTÜK Başkanı’nın, “Netflix ile hiçbir problemimiz yok,” açıklaması geldi.

Uzlaşının sağlanmasıyla birlikte yeni dizi ve filmler yavaş yavaş ufukta gözükmeye başladı. Bunlardan birisi de Berkun Oya’nın yaratıcılığını üstlendiği Bir Başkadır dizisi oldu.

- Reklam -

Berkun Oya ismi son zamanlarda dijital platform yapımlarında sık sık karşımıza çıkıyor. Oya’yı en son Netflix’in bir başka filmi olmaya hazırlanan Taylan Biraderler imzalı Azizler’in künyesinde senarist olarak görmüştük.

Bir Başkadır Dizisi, Netflix’in Kasım 2020 Programında

Berkun Oya’nın Netflix için bir dizi geliştirdiği haberleri uzun zamandır paylaşılıyordu. Sonunda yapıma dair ilk fragman gözüktü. Oya, yapımda her yazar hem de yönetmen olarak karşımıza çıkıyor.

Bir Başkadır Fragmanı Netflix Türkiye Dizi

- Reklam -

Yapımın oyuncu kadrosunda ise Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar, Bige Önal ve Settar Tanrıöğen yer alıyor. Dizinin yapımcı koltuğunda ise Krel Film’den Ali Farkhonde ve Nisan Ceren Göçen var.

Toplamda 8 bölümden oluşacak Bir Başkadır dizisi, birbirinden farklı sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen ve yolları İstanbul’da kesişen bir grup karakterin hikâyesini konu alıyor. Yeni yollar ve yüzleşilmesi gereken geçmişler, dizinin ana odağını oluşturuyor.

Bir Başkadır dizisi yayın tarihi ise 12 Kasım 2020 olarak açıklandı. Dizi, kasımın ikinci haftasında 8 bölümüyle birlikte Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Netflix, toplamda 190’dan fazla ülkede 195 milyon aboneye yayın yapıyor.

Bir Başkadır Fragmanı | İZLE

YouTube video

Peki siz Netflix Türkiye’nin yeni dizisini nasıl buldunuz? Yapıma dair ilk izlenimleriniz nasıl? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Heath Ledger, The Queen’s Gambit Filmi Yapmak İstemiş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Uzun zamandır bu kadar kaliteli ve sosyal içerikli bir yerli yapım izlememiştim. Oyunculuklar, müzik seçimleri, sosyal tespitler, kamera açıları ve görüntü seçimleri çok yerli yerinde. 3 bölüm arka arkaya gitti. Umarım aynı kalite çizgisinde devam eder.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    +1

    Şahsiyetten sonra bu ikinci dizim oldu.
    Eskiden birde “KARANLIKTA KOŞANLAR” vardı. Gerek yabancı gerek yerli olsun, başlangıcı ve bitişi belli olan mini dizileri seviyorum. Sonu ne olacağı belli olmadan yazılan ve sezonlar süren yapımlardan ise bir o kadar nefret ediyorum.

    Bir Başkadır’a gelince, bir kere her karakter için hakikaten de bir başka hayat var ve bunu en sonuna kadar o kadar güzel yedirmişler ki senaryo içine…

    Müzik seçimleri ve gerek bitiş gerek başlangıç görselleri de şahane olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Billion Dollar Spy Filmi Mads Mikkelsen

The Billion Dollar Spy Filmi Mads Mikkelsen ile Geliyor

Ölümün Sonu - Üç Cisim Problemi - Cixin Liu

Ölümün Sonu – Üç Cisim Problemi’nde Final: Cixin Liu’nun Ödüllü Bilimkurgusu Sona Eriyor