in

Black Mirror 6. Sezon Gerçek Dünyada Yaşanıyor!

“Black Mirror 6. Sezon. Şimdi yayında, her yerde.” Bu sözleri içeren afişler Netflix’in İspanya’da yaptığı tanıtımlarda reklam panolarına asıldı.

Black Mirror 6. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in sevilen dizilerinden Black Mirror 6. sezon öncesinde İspanya’nın bazı panolarında yayınlanan reklam çalışması gündem oldu.

Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak Aralık 2019’da başlayan ve Şubat 2020 itibarıyla tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını nedeniyle son birkaç aydır gerçek bir Black Mirror bölümünde yaşıyor gibiyiz. Yakın gelecekte geçen ve genellikle teknolojinin sebep olduğu distopik dünya tasviriyle adından söz ettiren dizi bugüne dek toplamda 5 sezon ve Bandersnatch adlı etkileşimli filmle hayranlarının karşısına çıktı.

İzleyiciler heyecanla dizinin yeni sezonunu beklerken geçen ayın başında gelen bir haber bu bekleyişin biraz daha süreceğini gösterdi. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bir radyo programına verdiği söyleşide toplum psikolojinin dizinin yeni sezonu için hazır olmadığını dile getirmiş ve bu nedenle bir süre daha 6. sezonu ekranlarda göremeyeceğimizi dile getirmişti.

- Reklam -

Black Mirror - En İyi Bilimkurgu Dizileri

Halihazırda devam eden küresel pandeminin de bu yıl içerisinde tamamen ortadan kalkması pek olası gözükmüyor. İnsanları güldürmeye yönelik komedi senaryoları üzerinde çalışan Brooker, dizinin devamıyla ilgili şunları söylemişti:

“Şu anda toplumların parçalanmasıyla ilgili hikâyeleri hangi midenin kaldıracağını bilmiyorum. Bu yüzden yeni Black Mirror bölümleri üzerinde çalışmıyorum.”

“Black Mirror 6. Sezon Gerçek Dünyada Yayında”

Pandeminin etkili bir şekilde devam ediyor oluşunun yanı sıra son günlerde özellikle Amerika’da baş gösteren ırkçı karşıtı gösteriler ve yaşanan olaylar sebebiyle Brooker’ın bu kararı oldukça mantıklı görünüyor. Özellikle birçok dizi takipçisi son dönemlerde, “Adeta bir Black Mirror bölümü yaşıyoruz,” cümlesini sıkça kullanıyor. İşte bu sözden yola çıkan İspanya’daki bir reklam şirketi, hazırladığı Black Mirror’lu reklam afişiyle dikkatleri üzerine çekti.

black mirror 6 sezon yayında reklam çalışması

- Reklam -

Madrid merkezli bir yaratıcı ajans olan Brother ad School, hepimizin Black Mirror’lu bir bölümde yaşıyor olduğunu gösteren reklam çalışması otobüs duraklarında bulunan reklam panolarında sergilemeye başladı. Kara lekeli bir ayna üzerine, “Black Mirror 6. Sezon. Şimdi yayında, her yerde.” sözlerinin yazıldığı Netflix logolu reklam çalışması oldukça ilgi çekti.

Hazırladıkları reklam kampanyası hakkında konuşan şirket şunları kaydetti:

“Dünyada gerçekleşen her şeyi uzun bir Black Mirror bölümü gibi görmeye başladık. Netflix üzerinden izlemeye çalışırsanız son olarak 5. sezonu izleyebilirsiniz. Ancak 6. sezon şu an gerçek dünyada oluyor.”

Yayınlanan bu afiş çalışmalarını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinde bizlerle paylaşabilirsiniz.


* 2019’da Dijital Platformlarda En Çok İzlenen 20 Dizi

Kaynak: Designboom

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Özellikle birçok dizi takipçisi son dönemlerde, “Adeta bir Black Mirror bölümü yaşıyoruz,” cümlesini sıkça kullanıyor.

    Çok doğru demişler. Ama insanlar hâlâ düşünmüyor bence…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peaky Blinders - Thomas Shelby

Peaky Blinders Dizisinde Thomas Shelby İçin İlk Tercih Jason Statham Olmuş

Görevimiz Tehlike 7 - Mission: Impossible 7 Koronavirüs

Görevimiz Tehlike 7 Çekimleri Yeniden Başlıyor