in

Uzun Süredir Beklenen “Black Mirror” 6. Sezon ile Geri Dönüyor

Black Mirror 6. sezon ile geri dönüyor. Netflix’in sevilen distopik bilimkurgu türündeki dizinin devam edeceğini duyuruldu.

Black Mirror 6. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Black Mirror 6. sezon çalışmaları başladı. Netflix’te yayınlanan distopya ve bilimkurgu türlerini harmanlayan dizi için çalışmaların başladığı ve yeni bölümlerin öncekilere göre daha sinematik olacağı belirtildi.

İlk olarak 2011’de Channel 4’da yayınlanan Black Mirror, her bölümü yakın gelecekte geçen ve modern dünyadaki tekno-paranoyanın farklı bir yönünü keşfediyordu. The Twilight Zone benzeri bağımsız bölümlerden oluşan yapım, 2. sezon sonrası 2016 yılında Netflix tarafından satın alındı ve daha da popüler bir hale geldi. Dizi, o zamandan beri değişen bölüm uzunluklarında dört ek sezon yayınladı. Ayrıca 2018 yılının sonlarında yayınlanan interaktif uzun metrajlı film olan Black Mirror: Bandersnatch yayınlandı. Bandersnatch’in filmi kullanıcıların aktif seçimleriyle şekillenmesi açısından dikkat çekmişti.

5. sezonunun 2019’da Netflix’te yayınlanmasıyla birlikte birçok hayran, dizinin başka bir sezon için geri dönüp dönmeyeceğini merak etmeye başladı. Önceki sezonların aksine, 5. sezonda sadece üç bölüm yer aldı. “Striking Vipers”, “Smithereens” ve “Rachel, Jack and Ashley Too”. Son sezonda Hayley Atwell, Daniel Kaluuya, Jon Hamm, Miley Cyrus, Jesse Plemons ve Jodie Whitaker gibi birçok tanınmış oyuncu yer aldı. Şimdilik yayınlanan son sezonun ilk bölümü olan “Striking Vipers”ta, Marvel Sinematik Evreni’nde Falcon’u canlandıran Anthony Mackie, Aquaman’da Black Manta ve The Matrix Resurrections’ta Morpheus’u oynayan Yahya Abdul-Mateen II ile birlikte rol almıştı.

- Reklam -

Black Mirror 6. Sezon Bölümleri Daha Sinematik Olacak

Black Mirror 6. Sezon

Sonunda, dizinin hayranları için sevindirici haber geldi. Variety’nin haberine göre Black Mirror 6. sezon çalışmaları şu anda başlamış durumda. Bölümlerin hikâyeleriyle ilgili ayrıntılar bilinmemekle birlikte, yeni sezonun her bölümünün bir film olarak ele alınacağı ve bu sayede geçmiş bölümlerden daha sinematik olacağı konuşuluyor. Ancak şu an için dizinin çalışmalarının hangi aşamada olduğu, kaç bölümden oluşacağı, çekimlerin durumu ya da çıkış tarihi hakkında bir bilgi bulunmuyor.

- Reklam -

Netflix’in yakın zamanda gerçekleştireceği Geeked Week etkinliğinde diziyle ilgili resmi duyurunun yapılabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor.

Black Mirror’un önceki sezonlarını izlediniz mi? Favori bölümleriniz hangileri? Yeni sezondan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

51. Orhan Kemal Roman Armağanı kazananı burhan sönmez

51. Orhan Kemal Roman Armağanı’nı Kazanan Yazar Açıklandı

Prey: Yeni Predator Filmi Tanıtım Videosu

Yeni Predator Filmi “Prey”den İlk Tanıtım Videosu Yayınlandı