in

Black Panther Yönetmeni Disney+ İçin Wakanda Dizisi Hazırlıyor

Wakanda dizisi geliyor. Black Panther yönetmeni Ryan Coogle, Disney+ için Kara Panter’in krallığını merkez alan yeni bir dizi hazırlıyor.

Black Panther Wakanda dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Black Panther yönetmeni Ryan Coogler, Disney+ için Wakanda krallığı merkezli bir dizi geliştiriyor.

Marvel Sinematik Evreni, geçen haftalarda başlayan WandaVision ile dördüncü aşamaya geçerken, yeni içeriklerle de her geçen yıl biraz daha genişliyor. Marvel’ın bu yıl Disney’in dijital yayın platformu Disney+ için planladığı beş dizisi daha var. Tüm bu içerikler, her zaman olduğu gibi aynı formatı izleyen MCU çizelgesinde seyredecek.

Ryan Coogler şu an, ilk filmiyle oldukça ses getiren ve birden fazla Oscar da kazanan Black Panther’in ikinci macerasının senaryosu üzerinde çalışıyor. Serinin başrol ismi Chadwick Boseman’ın kanser nedeniyle geçen yıl sürpriz şekilde aramızdan ayrılışı ile Marvel’in filmde nasıl ilerleyeceği konusu büyük bir merak konusu. Merhum oyuncunun CGI ile filme dahil edilmeyeceği ve ayrıca yerine karakteri canlandıracak başka birinin gelmeyeceği biliniyor. Ancak bu bilgiler haricinde, orijinal kadronun geri döneceği haricinde konusu hakkında çok az şey biliniyor. Yine de ilk filmde büyük bir başarıya imza atmış olan Ryan Coogler’ın hikâye anlatma yeteneklerine hem hayranlar hem de Marvel yetkilileri oldukça güveniyor.

- Reklam -

black panther chadwick boseman wakanda dizisi

Görünüşe göre Marvel’ın da çatısı altında bulunduğu firma olan Disney de benzer bir güvene sahip. Coogler’in şirketi Proximity Media, Disney ile yeni diziler hazırlaması için beş yıllık bir televizyon anlaşması imzaladı. Üstelik ilki çoktan belli oldu: Wakanda krallığına odaklanan bir Disney + serisi.

Wakanda dizisi konusunda şu an drama ağırlıklı olacağı dışında herhangi bir bilgi verilmedi. Anlaşmaya Zinzi Coogler, Sev Ohanian, Ludwig Göransson (The Mandalorian müzikleri bestecisi), Archie Davis ve Peter Nicks de dahil oldu.

Black Panther Dünyasında Geçen Wakanda Dizisi Anlaşmanın İlk Adımı Olacak

Disney’in yönetim kurulu başkanı Bob Iger yaptığı açıklamada Coogler’ın hikâye anlatım teknikleriyle kuşağının öne çıkan yönetmenlerden biri olduğunu ve bu nedenle ilişkilerini güçlendirmiş olmaktan heyecan duyduğunu; o ve ekibiyle daha harika hikâyeler anlatmak için sabırsızlandığını belirtti.

- Reklam -

Black Panther Wakanda dizisi

Ryan Coogler da yaptığı anlaşma sonucunda mutlu olduğunu duyurdu.

“The Walt Disney Company ile ortaklık yapmak bir onur. Onlarla Black Panther’de çalışmak bir rüyanın gerçekleşmesiydi. Televizyon içerikli işlerimizi Bob Iger, Dana Walden ve Disney şemsiyesi altındaki tüm harika stüdyolarla başlatmaktan daha mutlu olamazdık. Disney platformları aracılığıyla tüm dünyadaki izleyicilerle öğrenmeyi, büyümeyi ve ilişki kurmayı dört gözle bekliyoruz. İlk adımımızı Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso ve Marvel Studios’taki ortakları ile Disney+’ın seçili MCU işlerinde birlikte çalışacağımız için özellikle heyecanlıyız. Paylaşmak için sabırsızlanacağımız bazı projelerin içindeyiz.”

Coogler ve ekibinin Disney’le yaptığı anlaşma ve Wakanda dizisi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Little Mermaid disney remake

Javier Bardem’li The Little Mermaid Filminde Çekimler Başladı

Charles Beaumont Tut ki Bir Rüya Gördün

Twilight Zone Yazarı Charles Beaumont’tan Karanlık Öyküler: Tut ki Bir Rüya Gördün