in

Blade Runner 2049 Filminden 50 Yıl Sonra Geçecek Amazon Dizisinde Çalışmalar Başladı

Blade Runner 2099 dizisi için Amazon’dan resmi sipariş geldi. Ridley Scott’ın prodüktör koltuğuna oturacağı yapım için çalışmalar başladı.

Blade Runner 2099 Dizisi Amazon
- Reklam -

Blade Runner 2099 dizisi artık resmileşti. Amazon, Prime Video servisi için Ridley Scott’ın prodüktör koltuğuna oturacağı diziye resmi siparişi verdi.

Bıçak Sırtı evreni genişlemeye hazırlanıyor. İkonik bilimkurgu serisinin hayranları, Prime Video’nun evrenini genişletmek için aslında geçen şubat ayından bu yana konuşulan Blade Runner 2099’a resmi olarak yeşil ışık yakması ile hayranlar artık yeni live-action spin-off’unu heyecanla beklemeye başlayabilir.

Orijinal 1982 Blade Runner filmini yöneten Ridley Scott, Shining Girls ile tanınan Silka Luisa’nın hem yürütücü yapımcı hem de sorumlu olarak görev yaptığı bu devam dizisi için yönetici yapımcı görevinde bulunacak. Blade Runner 2049’da yer yer alan Michael Green de takıma yönetici yapımcı olarak katılacak. Amazon Studios’un küresel televizyon başkanı Vernon Sanders yaptığı açıklamada, bilimkurgu serisini Prime Video izleyicisine sunacak olmanın heyecanını dile getirdi. Sanders, stüdyonun evreni genişletmek için sabırsız olduklarını söyledi ve Scott ile çalışmanın doğru yol olduğunu yineledi:

- Reklam -

Blade Runner 2099 Dizisi Öncül Filmlerin Ruhunu Koruyacak

Blade Runner 2099 Dizisi Amazon

“Ridley Scott tarafından yönetilen orijinal Blade Runner, tüm zamanların en büyük ve en etkili bilimkurgu filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu yüzden Blade Runner 2099’ı global Prime Video müşterilerimize tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Bıçak Sırtı serisinin devamını sunmaktan onur duyuyoruz ve Ridley, Alcon Entertainment, Scott Free Productions ve olağanüstü yetenekli Silka Luisa ile birlikte çalışarak yeni dizinin önceki filmlerin ruhunu koruyacağız.”

Blade Runner 2099, Denis Villeneuve tarafından yönetilen 2017 filminin devamı olacak ve yakında çıkacak olan dizi Amazon Studios ve Alcon Entertainment tarafından hazırlanacak. Alcon’un ortak CEO’ları ve kurucu ortakları Andrew Kosove ve Broderick Johnson tarafından yayınlanan bir açıklamada, ikili bilimkurgu serisini genişletmekten ve “Silka’nın yarattığı kışkırtıcı hikâyeyle yeni bir diyar”a yolculuk yapmaktan aynı derecede heyecan duyduklarını ifade ettiler. Önceki bölümlerde yapılan çalışmalar göz önüne alındığında yeni devam macerası için çıtanın yüksek olduğunu ancak “bu standarda uymayı ve yeni nesil Blade Runner ile izleyicileri memnun etmeyi” umuyorlar.

- Reklam -

Blade Runner 2099 Dizisi Amazon

Dizinin şu an için kadrosunda kimlerin yer alacağı ya da ne zaman çıkacağı gibi bilgiler netleşmedi.

Blade Runner 2099 dizisinin onay alması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Projeye yeşil ışık yakılması sizleri sevindirdi mi? Yorumlarınızı ve dizide görmek istediklerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halo 2. sezon çekimleri

Popüler Oyun Serisinden Uyarlanan “Halo” Dizisinin 2. Sezon Çekimleri Başladı

Obasan - Joy Kogawa

Japon Asıllı Kanadalı Yazar Joy Kogawa’nın “Obasan” Romanı Türkçe Raflarında