in

Amazon’dan Blade Runner 2099 Dizisi Geliyor: İşin Başında Ridley Scott Yer Alıyor

Blade Runner 2099 dizisi geliyor. Amazon Prime, Ridley Scott’ın yapımcılığını üstleneceği seriyle izleyicileri kült bilimkurgu evrenine tekrar davet ediyor.

blade runner 2099 amazon ridley scott
- Reklam -
- Reklam -

Blade Runner 2099 dizisi geliştirme aşamasında. Ridley Scott’ın yapımcı koltuğuna oturacağı seri, Amazon Prime kanalı üzerinden yayınlanacak.

Yeni bir Blade Runner dizisinin yola olduğu haberi bir süredir biliniyordu. Scott, geçen yıl yapımın ilk bölümlerinin senaryo aşaması hakkında bir güncelleme yayınlamıştı. Öte yandan yine geçen yıl Adult Swim ve Crunchyroll imzası taşıyan Black Lotus animesiyle Blade Runner evreni genişlemeyi sürdürmüştü.

Şimdiyse yeni diziye dair ilk detaylar ortaya çıktı. Şu sıralar Zaman Çarkı ve Yüzüklerin Efendisi dizileriyle bir hayli konuşulan Amazon Stüdyoları’nın, bir başka kült eserin daha haklarını ele aldığı öğrenildi.

- Reklam -

Blade Runner 2099 Dizisi Geçmiş Yapımlara Devam Niteliği Taşıyacak

İlk olarak 1968 yılında yayımlanan Philip K. Dick imzalı Android’ler Elektrikli Koyun Düşler mi? (Do Androids Dream of Electric Sheep?) romanından Ridley Scott tarafından filme uyarlanan Blade Runner, bilimkurgu sinemasını kökünden değiştirmişti. 1982 tarihli film 2 dalda Oscar’a aday gösterilse de yapımın gerçek değerinin anlaşılması için üzerinden biraz zaman geçmesi gerekmişti.

Yıllar içinde bir külte dönüşen filme devam bölümü ise 2017’de Denis Villeneuve’ün yönettiği Blade Runner 2049 ile gelmişti. 2 Oscar’la ödüllendirilen yapım ilk filmin evrenini genişletmeyi başarmıştı. Film 150 milyon dolarlık bütçesiyle 259 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı.

Şimdi ise orijinal filmin yönetmeni Ridley Scott, Villeneuve’ün kaldığı yerden hikâyeyi geliştirmeye hazırlanıyor.

blade runner 2099 amazon ridley scott dizi

Dizinin senaryosunu ve yapımcılığını Strange Angel ve Shining Girl ile tanınan Silka Luisa üstlenecek. Ridley Scott ise Scott Free Productions aracılığıyla dizide yapımcı rolünde görev alacak.

Yürütücü yapımcı kadrosunda Alcon Entertainment’tan Andrew Kosove ve Broderick Johnson, Scott Free’den David W. Zucker, Blade Runner 2049’ın senaristlerinden Michael Gren yer alacak. Onlara Ben Roberts, Cynthia Yorkin ve Clayton Krueger eşlik edecek.

- Reklam -

Dizinin resmi adı Blade Runner 2099 olacak ve isminden de anlaşılacağı gibi ikinci filmden 50 yıl sonrasını konu alacak.

Aktarılanlara göre Blade Runner 2099, Amazon’un son yıllarda üzerinde çalıştığı en büyük ölçekli yapımlarından birisi olacak.

Dizinin konusu, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi gibi detaylar şu an için aktarılmadı.

Blade Runner Filmleri Hakkında

Başrolünde Harrison Ford’un yer aldığı ilk film 2019 yılının Los Angelas kentinde geçiyor. Yapım, insanlar ve geliştirilmiş android’ler arasındaki maceraları ve isyancıları öldürmesi için tutulan Rick Deckard adlı bir polisin hikâyesi konu alınıyor.

İkinci filmde ise başrol koltuğuna Ryan Gosling geçiyor. LA Polis Departmanı’ndaki Memur K, hayatı kaosa sürükleyebilecek bir sırrı ortaya çıkartıyor.

Siz bu yeni yapım hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Elden geçirmedik; remake, sequel, prequel, adaptation ne varsa yapmadık bir şey bırakmayacağız diye karar verdiler herhalde. Hayal gücünün, fikrin tükendiği bir çağa mı girdik arkadaş? Kimse risk alıp yeni iş yapmıyor artık. Postmodern batı dışkısı bulaştı perdelere, izi kaldı geçmiyor.

  2. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Villeneuve var işin başında dense daha mutlu olurdum açıkçası. Scott sanki sadece adını kullandırıyorişi başkasına yaptırıyor gibi geliyor bana. Ben çıkan animasyonu pek beğenmedim ama dizi de çıksın bir iki bölüm izleyip karar veririz.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Ridley Scott ismi çok yıprandı. Üst üste çok fazla kötü film çekti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İlk Çin İmparatoru Çin Şi Huang'ın Mezarında Yeni Keşif

Çin İmparatorunun Tuzaklarla Dolu Gizemli Mezarının Yakınında Yeni Toprak Askerler Bulundu

The Rings of Power oyunu seçimi eleştirileri yanıt

Yüzüklerin Efendisi Dizi Ekibi Oyuncu Seçimlerine Gelen Eleştirileri Yanıtladı: “Tolkien Herkes İçindir”