in

Amazon’un “Blade Runner 2099” Dizisi Yönetmenini “Game of Thrones”ta Buldu

Blade Runner 2099 dizisi için pilot bölüm yönetmeni bulundu. Game of Thrones’tan Jeremy Podeswa ilk bölümün başına geçecek.

Blade Runner 2099 Dizisi için Yönetmen Bulundu
- Reklam -
- Reklam -

Blade Runner 2099 dizisi hakkında detaylar belli olmaya devam ediyor. Amazon’un yeni bilimkurgu dizisi için yönetmen arayışı sonlandı.

İlk defa geçen yılın şubat ayında duyurulan ve izleyicileri kült bilimkurgu evrenine tekrar davet eden yapımla ilgili nihayet önemli gelişmeler var. Çalışmaların Eylül 2022’de başladığı dizinin pilot bölümünü kimin yöneteceği ortaya çıktı.

Dört kez Emmy adayı olan Jeremy Podeswa, dizinin ilk bölümünü yönetecek. Yönetmenliğin yanı sıra yapımcı yönetmenliği ve yürütücü yapımcılık görevlerini de üstlenecek. Podeswa en çok HBO’nun Game of Thrones dizisindeki çalışmaları ile tanınıyor. Kendisi 6. sezonun ilk bölümü ile 7. sezonun ilk bölümü ve finalinin yönetmenliğini üstlenmişti. Ayrıca HBO’nun Boardwalk Empire ve The Pacific ile Apple’ın The Mosquito Coast dizilerinde de çalıştı.

- Reklam -

Blade Runner 2099’un yürütücü yapımcılığını, orijinal filmin yönetmeni Ridley Scott ve baş yapımcılığını Silka Luisa (Shining Girls) üstlenecek. Blade Runner 2049 filmini yazan Michael Green ise yazar olmayan bir yürütücü yapımcı olarak görev yapacak. Tom Spezialy de yazarlar odasına katılacak ve aynı zamanda yürütücü yapımcılık görevini üstlenecek. Di ğer yürütücü yapımcılar arasında Andrew Kosove, Broderick Johnson, Ben Roberts, David W. Zucker, Clayton Krueger, Cynthia Yorkin, Frank Giustra ve Isa Dick Hackett yer alıyor.

Blade Runner 2099 Dizisi için Yönetmen Bulundu

Alcon Entertainment ve Scott Free Productions ortak yapımı olan Blade Runner 2099, 2017 yılında vizyona giren Blade Runner 2049 filminin devamı niteliğinde olacak. Canlı aksiyon dizisinin geliştirilme kararı, geçen yıl Adult Swim ve Crunchyroll’da yayınlanan Blade Runner: Black Lotus adlı anime serisinden sonra alındı.

Blade Runner 2099 Dizisi Konusu Belli Oldu mu?

Orijinal Blade Runner ve devam filmi, distopik bir gelecek Los Angeles’ta geçen, polisin replikant adı verilen sentetik insanları avladığı noir tarzı bir dedektif hikayesi anlatıyor.

- Reklam -

Prime Video serisinin olay örgüsü ayrıntıları hâlâ gizli tutuluyor, ancak adından da anlaşılacağı üzere son filmden 50 yıl sonrasını konu alacak. Şu an için devam serisinin hangi karakterleri izleyeceği de bilinmiyor olsa da, Harrison Ford’un Rick Deckard veya Ryan Gosling’in K adlı karakterlerinin geri dönmesi pek de olası gözükmüyor.

Blade Runner 2099 Dizisi Amazon

Blade Runner’ın iki film ve bir anime uyarlaması sonrası canlı aksiyon devam dizisi ile dönecek olması hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yeni diziden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aha sıra Blade Runner’a gelmiş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Willow 2. Sezon İptal Edildi

Disney’in “Willow” Dizisinde Tarih Tekerrür Ediyor: Yapım İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Yok Edecek

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu Yok Etmek için 180 Milyon Dolarlık Bir Plan Hazırladı