in

Blade Runner Dizisi Geliyor: Ridley Scott Son Gelişmeleri Aktardı

Blade Runner dizi uyarlaması yolda. Ridley Scott, ünlü bilimkurgu eserinin yeni adaptasyonunda ilk bölümlerin senaryosunu tamamladığını duyurdu.

Blade Runner Dizi uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Blade Runner dizi olacak. Ridley Scott verdiği son söyleşide live-action bir Bıçak Sırtı dizisi için ilk 10 saatlik senaryoyu tamamladığını duyurdu. Öte yandan Alien dizisi hakkında da son gelişmeleri aktardı.

Son zamanlarda The Last Duel ve House of Gucci ile beyaz perdede adından söz ettiren başarılı yönetmeni Ridley Scott yeni çalışmalarına devam ediyor. Geçen günlerde yapımcı koltuğunda bulunduğu Alien dizisi hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. Şimdi ise 1982 yılında çektiği ve sinema dünyasının kült eserlerinden olan Blade Runner’ın live-action dizi formatında izleyici ile buluşacağını doğruladı. Yönetmen sinema dünyasında kazandırdığı iki bilimkurgu eserini de dizi olarak yeniden ekranlara taşıyor.

BBC Today Show adlı radyo programında soruları cevaplayan Ridley Scott, Bıçak Sırtı dizisinin senaryo çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca Noah Hawley’in yönetmenliğini yaptığı Alien dizisi ile ilgili yeni bilgiler verdi.

- Reklam -

“Blade Runner televizyon dizisinin pilot bölümünü ve genel hatlarını tamamladık. Dolayısıyla Blade Runner’ın ilk 10 saatlik kısmı hazır ve dizi olarak gelecek. Alien dizisi de aynı durumda, dizinin pilot bölümünün senaryosunu hazırlıyoruz.”

Blade Runner Dizi Uyarlaması Yolda: Ridley Scott Film Evrenini Genişletmeyi Sürdürüyor

1982 yılında Philip K. Dick imzalı Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? kitabından esinlenen Bıçak Sırtı, 2019 yılında Los Angeles şehrinde yaşayan ve Harrison Ford’un canlandırdığı Richard Deckard’ın macerasını konu almıştı. Ridley Scott’ın yönetmenliğini yaptığı film bilimkurgu alanında önemli yapımlardan birisi olarak görülüyor.

Daha sonrasında çekilen Blade Runner 2049 devam filminde Ryan Gosling başrolde yer almış ve Denis Villeneuve’ün sinematik başarısını ekrana taşımıştı.

blade runner dizi

- Reklam -

Adult Swim ve Crunchyroll imzasını taşıyan Blade Runner: Black Lotus animesi de 13 Kasım 2021 tarihinde izleyici karşısına çıktı. Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı Blade Runner 2049 filminin 17 yıl öncesinde geçen yapımı Shinichiro Watanabe yönetiyor. Geçen aylarda açılış fragmanı ve posteri paylaşılan anime bekleneni verememiş olsa da Blade Runner evrenini ileriye taşıması açısından önemli görülüyor.

Ridley Scott’ın dahil olduğu Bıçak Sırtı dizisinin hangi zaman diliminde geçeceği konusunda resmi bir açıklama yok. Ayrıca dizinin ekranlara ne zaman geleceğine dair net bir bilgi verilmedi. Ünlü yönetmenin senaryoya ya da sürece hangi açıdan dâhil olacağı bilinmiyor.

Siz bu dizi uyarlaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC, Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Made in Abyss 2. Sezon

Made in Abyss 2. Sezon için İlk Fragman Yayınlandı

Hellbound izlenme rakamları netflix

Hellbound, Açılış Günü Rakamlarında Squid Game’i Geçti