in

BluTV: “Çıplak Dizisi Çocuk Kilidi Özelliği Sonrası Geri Dönecek”

BluTV, Çıplak dizisi hakkında açıklamada bulundu. Cüneyt Özdemir’in paylaşımı sonrası yayından kaldırılan yapım, “çocuk kilidi” özelliğinin aktif edilmesi ile geri dönecek.

BluTV Çıplak Dizi Açıklama
- Reklam -
- Reklam -

Çıplak dizisinin BluTV kütüphanesinden kaldırılmasından sonra platformdan ilk açıklama geldi. Kanal, çocuk kilidi özelliğinin aktif edilmesinden sonra diziyi yeniden yayına alacaklarını duyurdu.

Yönetmenliğini Can Evrenol’un üstlendiği, BluTV orijinal yapımı Çıplak, Haziran 2020 tarihinde 1. sezon bölümleri ile yayına girmişti. 8 bölümlük ilk sezonun ardından 2. sezon onayı alınmış, prodüksiyona da geçen haftalarda başlanmıştı.

Çoğu izleyiciden ve eleştirmenden olumlu eleştirmenler alan yapım, bu zamana kadar yayınına herhangi bir sıkıntı yaşamadan devam ediyordu. Ancak dün, gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube hesabında paylaştığı bir video ile işlerin seyri değişti.

- Reklam -

Özdemir, diziden ve dizinin içeriğinden bahsettiği videoyu Twitter hesabından paylaşırken şu sözleri ifade etti: “Aman Rtük başkanı @ebubekirsahin bey ve sansür kılıcı görmesin!”

Çıplak Dizi Eylül Blutv

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i etiketleyerek yapılan bu paylaşım büyük tepki gördü. Özdemir, ardından Tweet’ini kaldırdı. Bundan sonra ise işler daha farklı bir yola girdi. Çünkü Özdemir’in paylaşımından saatler sonra, BluTV, diziyi yayından kaldırdı. Diziyi izlemek üzere kanalı ziyaret eden kullanıcılar “Aradığınız Sayfayı Bulamadık” uyarısı ile karşılaştı.

İlk etapta kanaldan hiçbir açıklama gelmeden verilen bu hızlı reaksiyon da büyük tepki topladı. Bugün ise BluTV cephesinden resmi açıklama geldi.

BluTV, Çocuk Kilidi Özelliğini Aktif Ettikten Sonra Çıplak Dizisini Yayına Geri Alacak

Kanal, 18 yaş altı çocuk kilidi uygulamasını aktif etmek üzere olduğunu; Çıplak dizisini de bu sebeple kısa bir süreliğine yayından kaldırdığını duyurdu. Teknik prodesürlerin halledilmesinden sonra; yapım yeniden izleyicilerle olacak.

BluTv Çıplak Açıklaması

- Reklam -

RTÜK üyesi İlhan Taşçı ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, RTÜK’e herhangi bir dosyanın gelmediğini, dizi ile ilgili bir görüşme yapılmadığını açıkladı.

Taşçı, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Dizi, platformun “kendi isteğiyle” mi, iyi saatte olsunların girişimiyle mi; yoksa RTÜK yönetimince yürütülen arka kapı diplomasisi, telefon trafiğiyle mi kaldırılmıştır bilgim yok.

Yetişkin insanların, ne izleyeceğini kamu otoriteleri değil ancak kendileri belirleyebilir.”

Oyuncu kadrosunda Müge Bayramoğlu, Ece Ertez, Mert Ramazan Demir ve Feriha Eyüpoglu’nun yer aldığı dizinin 2. sezon çekimleri devam ediyor.

Çıplak BluTv Can Evrenol

Peki siz BluTV’nin açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hasan Ali Toptaş - 2013 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü

Hasan Ali Toptaş’a Verilen Sedat Simavi Edebiyat Ödülü Geri Alındı

Kadimzamanlar ve Diğer Vakitler - Olga Tokarczuk

Kadimzamanlar ve Diğer Vakitler: Olga Tokarczuk’tan Dünya Mikrokozmosunda Mitsel Bir Yolculuk