in ,

BluTv Yeni Yapımlarını Duyurdu: Yeşilçam, Saygı, İnsanlar İkiye Ayrılır

BluTv yeni dizileri Yeşilçam ve Saygı ile birlikte ilk filmi İnsanlar İkiye Ayrılır’ı duyurdu. Yeni dönem hazırlıklarına dair ilk bilgiler de paylaşıldı.

BluTv Ercüment Çözer
- Reklam -

Türkiye’nin internet televizyonu BluTv yeni yapımlarını duyurdu. Dijital yayın servisleri arasında Türkiye’de önde gelen platformlardan olan kanal, sosyal medya üzerinden düzenlediği canlı yayında yeni bilgiler verdi. Bununla birlikte Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı, Behzat Ç. yan dizisi Ercüment Çözer’li Saygı ve kanalın ilk orijinal filmi olan İnsanlar İkiye Ayrılır hakkında yeni bilgiler edindik.

Dijital yayın servisleri her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenmeyi sürdürüyor. BluTv de ülkemizde bu açığı iyi değerlendiren platformlardan birisi. Özellikle fenomen dizi Behzat Ç.’yi kısa süreliğine de olsa geri getiren kanal adından oldukça söz ettirmişti. Berkun Oya’nın kaleme aldığı Haluk Bilginer’li polisiye dizisi Masum, yurt dışında da adını oldukça duyurmuş; kanala ciddi manada prestij kazandırmıştı.

7YÜZ, Sıfır Bir, Bozkır, Bartu Ben gibi başarılı yapımların yanı sıra Yaşamayanlar gibi pek kabul görmeyen dizilere de imza atan BluTv; yeni dönem projelerine hız vermeye başladı.

- Reklam -

BluTv Yeni Dönem Projeleri

Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı

Dizinin senaryo koltuğunda Levent Cantek ve Volkan Sümbül (Ölümlü Dünya ve Nadide Hayat) oturuyor. Cantek ismine daha önce polisiye türündeki Bozkır ve Halka dizileri ile rastlamıştık. Kendisinin kanalla sözleşmesi 2020 yılının sonuna kadar devam ediyor.

Yapım, 1960’lı yıllarda, “Bir film yaparım, hastalar iyileşir, mevsim değişir,” diyen Semih Ateş adlı Yeşilçam yönetmeninin hikâyesini anlatıyor.

Saygı – Bir Ercüment Çözer Hikâyesi

Sevilen polisiye uyarlaması Behzat Ç.’yi ekranlara geri getiren BluTv, daha sonra bu projeyi noktalamış ve spin-off olarak tanımlayabileceğimiz Saygı dizisini duyurmuştu. Nejat İşler’in Ercüment Çözer rolüyle karşımıza çıkacağı yapımda ünlü aktöre Miray Daner ve Boran Kuzum eşlik ediyor.

Saygı Behzat Ç.

Ercüment Çözer karakterinin macera dolu hayatına odaklanan yapımda Çözer, kendisiyle ortak amaçlardaki iki gençle tanışıyor ve hikâye gelişiyor.

- Reklam -

İnsanlar İkiye Ayrılır

Kanalın ilk orijinal filmi olan İnsanlar İkiye Ayrılır’ın başında 7Yüz dizisiyle aynı evrende geçiyor. Yapıma özel bir bölüm gibi tasarlanan proje, bağımsız olarak da izlenebilecek. Projenin başında ise Tunç Şahin (Karışık Kaset) var.

BluTv 7YÜZ

Filmde bankaların çeşitli nedenlerden ötürü peşine düşülemeyen borçları satın alan ve bunları tahsil etmeye çalışan bir şirketin macerası konu alınıyor.

Salgın Sonrası Çekimler Başlayacak

BluTV Dramalar Müdürü Sarp Kalfaoğlu son gelişmeleri şu sözlerle aktarıyor:
“Şu anda çekimlere bir süre ara verilmiş olsa da izleyicilerimiz için yeni yapımlar planlamaya devam ediyoruz. Pandemi sürecini atlatmamızın ardından hızla çekimlere başlanacak ve ilgi çekici içerikler izleyicisine kavuşacak. Türkiye’nin ilk dijital spin-off’u olma özelliğini taşıyan “Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi” ve tozpembe görünen Yeşilçam sinemasının perde arkasının anlatıldığı dizi gibi heyecan verici içeriklerin yanı sıra ilk özel yapım sinema filmimiz olan “İnsanlar İkiye Ayrılır” ile izleyicilere yeni içerikler sunmaya devam edeceğiz.”
Ek olarak “Bartu Ben” dizisinin 2. sezonu için de çalışmaların başlanacağı ve daha fazla HBO dizisinin yayın hakkının alınacağı da gelen bilgiler arasında.

Bu yapımlar arasında sizin de merakla bekledikleriniz var mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Chuck Yapımcılarıyla Olası Devam Sezonları ve Geçmiş Üzerine Söyleşi

Kaynak: Ranini, MedyaTava

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Saygı’dan pek umutlu değilim açıkçası. Blutv yapımı sezonu hiç ama hiç beğenmemiştim.

    Umarım yanılırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Coriolanus Snow the hunger games

The Hunger Games Öncesini Anlatan Film İçin Hazırlıklar Başladı

"Kayıp Rıhtım Görüntülü Arıyor" Başlıyor

Kayıp Rıhtım Görüntülü Arıyor: Instagram Canlı Yayınları Başlıyor