in ,

Alper Çağlar’dan Bilimkurgu Dizisi: BÖRÜ 2039

BÖRÜ 2039 tanıtıldı! Dağ ve Börü serilerinin yaratıcısı Alper Çağlar’dan yeni bir bilimkurgu dizisi geliyor. Yapım BluTV’de yayınlanacak.

Börü 2039 Dizi Alper Çağlar
- Reklam -
- Reklam -

Alper Çağlar yeni projesini duyurdu! BÖRÜ 2039 adını taşıyan bilimkurgu türündeki dizi, BluTV ekranlarına gelecek.

Dağ, Panzehir, Dağ 2, Börü (dizi ve film) yapımlarının altında imzası olan yönetmen ve yapımcı Alper Çağlar; yeni projesiyle geliyor. Mini dizi formatında olacak yapım, Çağlar’ın merakla beklenen diğer projesi İlk Göktürk ile aynı anda sete girecek.

BÖRÜ 2039 Duyuru Fragmanı Yayınlandı

BÖRÜ 2039 adını taşıyan mini diziden ilk tanıtım ise bu akşam saat 20.00’de CaglarArts YouTube kanalında paylaşıldı. Daha detaylı bilginin ise yarın BluTV tarafından paylaşılacağı belirtildi.

- Reklam -
YouTube video

“Mermi yağmurunda güldük, dostlar ölürken ağladık. Yan yana gömüldük. Hepimiz kardeştik. Âşık olduk kaybettik. Gene de sevdik. Çirkin olsa bile. Sonra salgınlar, devrimler ve savaşlar geldi. Dünyanın çivisi çıktı. Eskiden, çeyrek asır önce biz bir aileydik. Ama artık, artık celladız!”

Dizide, The Cure kısa filminin yönetmeni Ahmet Atalay da görev alacak. BÖRÜ 2039 dizisi, “yakında” ibaresiyle paylaşılmış olsa da yapımın çekimlerinin henüz başlamamış olması; projeyi en erken 2021’in ilerleyen aylarında görebileceğimizi düşündürtüyor.

Alper Çağlar, dizinin resmi hesabında paylaştığı gönderide, “BÖRÜ 2039 ve İlk Göktürk eş zamanlı sete giriyor. Her şey yolunda. Sakin ol, plana güven,” ifadesini kullandı. Bu mini diziden yaratılacak kaynak, Göktürk Üçlemesi’nin daha büyük bir prodüksiyonla geliştirilmesine de katkı sağlayacak.

Çağlar’ın Göktürk Üçlemesi uzun süredir gündemde olan bir projeydi. Üç film sürecek ve Türk tarihinin kilit dönemlerinden birisine odaklanacak serinin “İlk Göktürk”, “Kırk Göktürk” ve “Son Göktürk” yapımlarından oluşması bekleniyor.

BÖRÜ 2039 ile birlikte BluTv yerli dizi koleksiyonuna dikkat çekecek bir işi daha eklemiş gibi görünüyor.

- Reklam -

Börü Serisi Hakkında

Polisiye ve dram türündeki Börü dizisi ilk olarak 2018 yılında yayınlanmaya başlamıştı. Toplamda 6 bölüm süren yapım, Börü kod adlı Polis Özel Harekât timinin maceralarına odaklanıyor. Dizi, oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Mesut Akusta, Ahu Türkpençe, Murat Arkın, Emir Benderlioğlu, Türol Tonbul ve Can Nergis gibi isimleri barındırıyor.

Dizinin finali ise 2018’in sonunda sinema filmi olarak gelmişti.

Börü Dizi

Şimdi ise aynı teşkilatın gelecekte geçen maceralarının konu alındığı bir spin-off (yan dizi) ile karşı karşıyayız.

Gelen son açıklama ile dizinin kronolojisi, konusu ve çıkış tarihi açıklandı. BURADAKİ bağlantıdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Peki siz Alper Çağlar imzalı bir bilimkurgu dizisi için heyecanlı mısınız? Yapımdan beklentilerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Evet kırmızı gözleri görünce aklıma ilk önce Terminatör geldi. Yıkık köprü sahnesi çok kötü durmuyor. Akıncı’ dan daha iyi gibi ama ben yine umutlu değilim. :smiley:

  2. Avatar for Prenscukas Prenscukas dedi ki:

    Börü güzeldi. Bunu da heyecanla bekliyorum. Alper Çağlar’ın GökTürklerle ilgili yapacağı filmleri ekstra ilgi duyuyorum acaba nasıl olacak? Büyük bir beklentim var, umarım hayal kırıklığına uğramam.

  3. Avatar for zafer511 zafer511 dedi ki:

    Hiç beklemiyordum böyle bir şeyi heyecanlandım. Kötü bir iş çıkacağını düşünmüyorum.

  4. Avatar for Razhoul Razhoul dedi ki:

    Gerçekten sürpriz oldu ama sevinmedim desem yalan olur. :smiley: Sinema filmini çok beğenmesem de dizisi güzeldi bence, en azından uğraşılmış hissettiriyordu, ortalamanın üstündeydi, askeri dizi adı altında önümüze aklımızla dalga geçen şeyler koymuyordu. İnşallah güzel bir proje olur.

  5. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Ahmet Atalay varsa bence güzel bir proje ortaya çıkacaktır. The Cure’dan sonra benim güvenimi çok kazandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

George Orwell Faşizm Nedir Makale

George Orwell’in Kaleminden: Faşizm Nedir? | Makale

John Wick Yazarı Dungeons & Dragons Senaryosu

John Wick Yazarı, Dungeons & Dragons Dizisi Üzerinde Çalışıyor