in ,

Alper Çağlar’ın Bilimkurgu Dizisi BÖRÜ 2039’dan İlk Fragman

BÖRÜ 2039 fragmanı yayınlandı. Alper Çağlar, gelecekte geçen aksiyon dolu yeni bilimkurgu dizisi ile izleyicinin karşısına çıkacak.

börü 2039 fragmanı alper çağlar bilimkurgu
- Reklam -
- Reklam -

BÖRÜ 2039 fragmanı paylaşıldı. Alper Çağlar imzasını taşıyan bilimkurgu temalı yeni aksiyon mini dizisi, BluTV kanalı üzerinden yayınlanacak. Yapım, daha önce dizi ve film olarak işlenen BÖRÜ hikâyesini distopik bir geleceğe taşıyor.

Dağ, Panzehir, Dağ 2, Börü (dizi ve film) yapımları ile adını geniş kitlelere duyuran, birçoklarının ise Türk mitolojisi odaklı Göktürk Üçlemesi’nden haber beklediği Alper Çağlar yeni dizisinden ilk fragmanı paylaştı.

Son olarak geçen aylarda 2039 yılına giden süreçte yaşananların kronolojik olarak anlatıldığı bir tanıtım videosu yayınlanan diziden ilk görüntüler nihayet ortaya çıktı. Aksiyon ve bilimkurgu türlerini bir araya getiren dizi, Murat Arkın’ın hayat verdiği Kemal Boratav karakterinin gelecekteki hikâyesini konu alıyor.

- Reklam -

BÖRÜ 2039 Fragmanı | İZLE – Alper Çağlar İmzalı Yeni Bilimkurgu Dizisi Yolda

YouTube video

BÖRÜ 2039 dizisi, daha önce 2018’de 6 bölüm olarak yayınlanan ve finalini aynı yıl sinemada yapan hikâyenin yakın geleceğini işliyor.

Kronoloji videosuna göre, Türk Polis Özel Harekat taarruz timi BÖRÜ ekibine dair bütün kayıtlar 10 Kasım 2023 tarihinde siliniyor ve ekip ortadan kayboluyor. Salgınların, afetlerin yaşandığı; bitcoin dünyasının, Ay madenciliğin, Neuralink ve kuantum bilgisayar teknolojisinin hız kazandığı, Mars kolonilerinin oluşturulduğu bir geleceği takip eden dizi tanıdık karakterleri de geri getiriyor.

Yapımda Murat Arkın ile birlikte Fatih Çetintaş, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Ahmet Pınar, Ozan Ağaç ve Cenay Türksever oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden bazıları.

Serinin yönetmen koltuğunu Ahmet Atalay, Can Emre ve Cem Özüduru paylaşıyor. Dizinin kurgusu ise daha önce filmde de görev almış olan Anıl Okçu tarafından gerçekleştiriliyor.

Dizi görsel efekt açısından zengin bir içeriğe sahip olacak. Bu noktada yapıma dair görsel efekt konusunda beklentiler de bir hayli üst seviyede.

- Reklam -

börü 2039 fragmanı dizi

BÖRÜ 2039 dizisi BluTV üzerinden yayınlanacak. Toplamda 6 bölüm sürecek yapımın önümüzdeki haftalarda izleyici ile buluşması bekleniyor.

“Sakin ol; plana güven.”

Bu mini dizinin ardından Alper Çağlar’ın Göktürk Üçlemesi (İlk Göktürk, Kırk Göktürk ve Son Göktürk) için çalışmalarına hız kazandıracağı biliniyor.

Siz yayınlanan fragmanı nasıl buldunuz? Yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bu dizi “bütün dünya koronavirüsten kırılırken biz şahlanıp koşmaya başladık, dünyanın en güçlüsü olduk” türü zerre akıl fikir izan barındırmayan bir Metal Fırtına varyantı olmayıp da “ya Köy Ensitüleri kapatılmasaydı” türü bir konuya dayandırılsa, gerçekten zamanımı ayırır, izlemeyi düşünebilirdim. Tarihçe videosu yayınlandığı gün konan bu tepki videosu benim bu projeye bakışımı özetler nitelikte:

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Milliyetçi liselilere Cyberpunk evrenini tanıtmayı amaçlayan bir yapım olacakmış gibi duruyor.

  3. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    İlgi çekici geldi fragman, kaliteli bir şey gibi görünüyor. Daha önceden kitap ve filmi vardı galiba, onları tam bilmiyorum.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Fragmandaki görüntüler(dövüş sahneleri, teknolojik şeyler vb.) beklemediğim şekilde kaliteli duruyor ama konu bakımından pek bir özgünlük taşımadığını düşünüyorum. Olay yine gelip aşırı milliyetçiliğe dayandırılırsa ya da Kurtlar Vadisi tatsızlığında bir şeylere dönüşürse tadından yenmez(!). Fakat yine de bu tür işlerin ortaya çıkıyor olmasını iyiye işaret olarak yorumlamak istiyorum. Diziyi izleyenlerden geri bildirimleri alırız zamanla. Yalnız, abi Witcher gibi. Gibi. :slight_smile:

  5. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Güzel olabilir, ön yargılı davranmıyorum. Hiç yoktan, ileride başka kaliteli dizilerin yapılması için cesaret verici olması bile önemli bana kalırsa.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

deadpool üstkurmaca çizgi roman

Üstkurmaca ve 9 Başarılı Çizgi Roman Önerisi

Kuzey Kore, Squid Game idam cezası

Kuzey Kore, Squid Game’in Kopyasını Ülkeye Sokan Kişiyi İdam Edecek