in

Alper Çağlar’ın Bilimkurgu Dizisi BÖRÜ 2039’un Konusu, Yayın Tarihi ve Diğer Detayları Açıklandı

Alper Çağlar imzalı BluTV dizisi BÖRÜ 2039 hakkında konu bilgisi, yayın tarihi ve olayların kronolojik özeti video eşliğinde paylaşıldı.

Börü 2039 konusu yayın tarihi alper çağlar
- Reklam -
- Reklam -

Alper Çağlar imzası ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanan BÖRÜ 2039 dizisinden yeni detaylar geldi. BluTV yapımı dizi toplamda 6 bölümden oluşacak ve bilimkurgu türünde olacak. Dizinin konusu, yayın tarihi ve başka detaylar geldi.

Dağ, Panzehir, Dağ 2, Börü (dizi ve film) yapımları ile tanıdığımız Alper Çağlar, yeni mini dizisini geçen ay duyurmuştu. Yayınlanan duyuru fragmanı diziye dair bazı ipuçları verse de yapımın konusu ve yayın tarihi gibi detaylar belli olmamıştı.

Geçen hafta sonu önce İngilizce, ardından da Türkçe olarak dizinin dünyasını tanımlayan videolar yayınlandı. Ardından Alper Çağlar, yapıma dair merak edilen bazı sorulara YouTube kanalındaki yorumlarda cevap verdi.

- Reklam -

Aksiyon ve bilimkurgu türlerini harmanlayacak dizi, Börü sonrası yeni neslin öyküsünü anlatacak ve Murat Arkın tarafından canlandırılan Kemal Boratav karakterinin hikâyesini takip edecek.

BÖRÜ 2039 | Kronoloji Videosu

YouTube video

Yayınlanan zaman çizgisi videosu 1 Ağustos 2016 tarihinde başlıyor. Buna göre Kemal Boratav bilgisayar ekranında beliren gizemli yazılar aracılığıyla Kızıl Elçi olarak adlandırdığı bir kaynaktan mesajlar almaya başlıyor. İkazların açılış cümlesi hep aynı: Sakin ol, plana güven. Bu kâhin ona karanlık ve kaçınılmaz bir geleceğe hazırlanması için talimatlar vermeye başlıyor.

Tarih 9 Ocak 2020’yi göstermeye başladığında, Covid-19 virüsü kaynaklı ilk ölüm gerçekleşiyor. Haziran 2021’de pandemi aşılar sayesinde yavaşlamaya başlıyor. 10 Kasım 2023’te ise Türk Polis Özel Harekat taarruz timi BÖRÜ, resmi kayıtlardan siliniyor. Ardından hikâye hızlanıyor.

Börü 2039 Dizi Alper Çağlar

Yeni salgın hastalıklar, doğal felaketler, bitcoin dünyası, Ay madenciliği, Neuralink, kuantum bilgisayarlar, göçmenler, Mars kolonileri gibi şu an dünyamızın parçası olan ve geleceğimizi şekillendiren birçok konuya dokunan yapım; BÖRÜ dizisinden tanıdığımız karakterleri de geri getirecek.

BÖRÜ 2039 Yayın Tarihi ve Diğer Detaylar

Alper Çağlar, YouTube’da yayınladığı kronoloji videosunun altında BÖRÜ 2039 dizisinin yayın tarihini de izleyicilerle paylaştı. 6 bölümden oluşacak mini dizi Aralık 2021 tarihinde izleyicilerin karşısına çıkacak. Yapım, BluTV adlı dijital yayın platformunda yayınlanacak.

- Reklam -

Seri, Kemal Boratav ile birlikte (Murat Arkın) ana dizi ve filmden pek çok tanıdık karakteri de geri getirecek. Ancak mini dizinin resmi oyuncu kadrosu henüz açıklanmış değil.

BÖRÜ 2039 dizisinde, Disney+ yapımı The Mandalorian’da da kullanılan ve henüz Türkiye’ye gelmemiş olan Unreal Virtual Set teknolojisi de kullanılacak. Dizi, bu teknolojiyi kullanan ilk Türk yapımı olma hedefiyle de dikkat çekiyor. Yapım, görsel efektleri ile de şimdiden iddialı bir konuma yerleşecek gibi gözüküyor.

Alper Çağlar’ın açıklamalarına göre, dizinin 6 bölümünden birisi açık denizlerde geçecek.

börü 2039 kronoloji

BÖRÜ 2039 dizisinden elde edilecek gelir ise Çağlar’ın bir başka projesi olan ve uzun süredir ön hazırlık aşamasında bulunan Göktürk Üçlemesi için kullanılacak. Bu seri İlk Göktürk, Kırk Göktürk ve Son Göktürk adlı yapımlardan oluşacak.

Peki siz BÖRÜ 2039 dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Alper Çağlar gerçekten Türk sineması için inanılmaz işler yapmakta. Özellikle açıkladıkları bu kronoloji ile ne kadar çılgın ve ilk başlarda Türkiye’de yapılması zor denilen bir işe el attıklarının kanıtıdır. Konular gerçekten olabilecek nitelikte olup diziyi heyecanla beklemekteyim.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ben “Göktürkler” üçlemesini heyecanla bekliyorum.

  3. Avatar for 171209 171209 dedi ki:

    Haberi ilk okuduğumda metal fırtına gibi salt çok satan bir iş bekleyip şaşırmıştım. Daha sonra Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan bir teknikle çekileceğini duyunca Çağlar farkı diye düşündüm. Haberin sonunda kazanılan paranın Göktürk üçlemesinde kullanılacak olması ise mest etti. İşleriyle beni bu kadar heyecanlandıran nadir isimlerden. Ülkeme, kültürüme ve bana kattıklarından ötürü Seviyorum Bu Adamı Be!

  4. Avatar for mother mother dedi ki:

    Alper Çağlar milli değerlerini çocuksu bir şekidle eserlerinin önüne koyduğu için yaptığı filmlerde sinema sanatı hep geri planda kalıyor ve ister istemez bir propaganda malzemesine dönüşüyor. Kendisini potansiyel vaadeden bir yönetmen olarak görmekle beraber umarım 2039 gibi ilgi çekici bir projede daha soğuk kanlı bir hikaye anlatımı ile karşımıza çıkar.

  5. Avatar for baltuntas baltuntas dedi ki:

    Göktürk sanki boşukta süzülüyor gibi. Bana nedense tamamlanamayacak bir proje gibi geliyor. Umarım yanılırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

The Falcon and the Winter Soldier fragman

The Falcon and the Winter Soldier’ın Super Bowl’a Özel Yeni Bir Fragmanı Yayınlandı

Timothée Chalamet Edward Scissorhands cadillac super bowl

Edward Makaseller’in Oğlu Cadillac Reklamında: Timothée Chalamet ile Nostalji Zamanı