in

Buffy, Siyahi Bir Vampir Avcısı Olarak Geri Dönüyor

90’ların sevilen vampir dizisi Buffy The Vampire Slayer yeniden çekiliyor. Buffy bu kez siyahi bir kadın olacak.

buffy the vampire slayer
- Reklam -
- Reklam -

İlk kez 1996 yılında yayınlanmaya başlayan ve tam yedi sezon boyunca bizi ekranların başına esir eden Buffy The Vampire Slayer dizisi 15 yıllık bir aranın ardından televizyona geri dönüyor. Ama önemli değişikliklerle…

Öncelikle yeni dizi bir baştan çekim (reboot) olacak, yani her şeyi başa saracak ve önceki dizide yaşananları yok sayacak. Ve Buffy rolünde bu kez siyahi bir aktrisi izleyeceğiz.

The Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre Buffy’nin yapımcısı Joss Whedon dizinin başında danışman yapımcı olarak yer alacak. Dizinin asıl yapımcısı ise daha önce Alias, Lost, Fringe ve Agents of SHIELD gibi dizilerden tanıdığımız Monica Owusu-Breen olacak. Şu an için oyuncu kadrosuyla ilgili herhangi bir detay verilmemekle birlikte sadece başroldeki ismin siyahi bir kadın olacağı belirtilmiş.

- Reklam -

Dizi için yapılan açıklama şu şekilde:

“Yeni Buffy eski dizinin mitolojisinin üstüne kurulacak ve çeşitlilik (oyuncuların ırk, cinsiyet ve renkleri) açısından hayli zengin olacak. Ayrıca eski dizide olduğu gibi günümüz toplumunun önemli sorunlarına eleştirel bir bakış açısı sunacak.”

- Reklam -

Şahsi fikrimi soracak olursanız yeni bir Buffy dizisine hayır demem. Siyahi bir vampir avcısı izlemeye de öyle… Ama önceki sezonu tamamen yok sayan, üstüne üstlük çok sevilen bir karakteri tamamen değiştiren bir dizi fikrine karşıyım. Neden aynı evrende geçen, yepyeni bir devam senaryosu çekmezler ki? Buffy’nin yeni bir avcı yetiştirdiği, modern zamanlarda geçen bir dizi fikri her şeyi başa sarıp güzel anılarımızı çöpe atan bir reboot projesinden çok çok daha iyi olurdu… diye düşünüyorum.

Buffy the Vampire Slayer Reboot, 20th Century Fox tarafından önümüzdeki yıllarda gösterime sunulacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Özellikle günümüz sorunlarını ele alacaklarını belirtmişken? Güvenli sularda yüzelim derken, kıyıdan ayrılmayı göze alamıyorlarmış gibime geliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mahserin dort atlisi rihtim

Seçkide 109. Sayı: “Mahşerin Dört Atlısı Öyküleri”

james gunn ust

James Gunn, Guardians of the Galaxy Vol. 3’ten Kovuldu