in

Çağatay Ulusoy Netflix İçin: “Türkiye’deki Dizilerden Daha İnsani Koşullarda Çalışıyoruz”

Netflix Türkiye’nin ilk yerli dizisi Hakan: Muhafız’ın başrolü Çağatay Ulusoy, Amerika’nın köklü dergilerinden Variety’ye açıklamalarda bulundu.

Hakan: Muhafız
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye’nin ilk yerli projesi olan Hakan: Muhafız’ın başrolü Çağatay Ulusoy, Variety dergisine bir söyleşi verdi. Dergiden Nick Vivarelli’nin sorularını yanıtlayan Ulusoy, Netflix’in çalışma koşullarıyla Türkiye’ninkini kıyasladı.

Hakan: Muhafız dizisinin neden bir yenilik olarak görüldüğü sorusuna, Ulusoy şu cevabı verdi:
“Çünkü küresel izleyicilere yeni bir tür Türk dizisi sundu. Türk dizilerinin tipik özelliği olan sosyal drama ve romantizm unsurlarıyla harmanlanmış bir fantazi ve süper kahraman hikayesi anlatıyoruz. Ancak ana akım bir süper kahraman yerine, merkezinde modern bir kahramanın olduğu daha epik bir hikayemiz var. Hızlı ve beklenmedik katlanmalarla dolu. Ayrıca bir komedi unsuru da var.”
Vivarelli’nin bir başka sorusu ise bölümlerin uzunlukları hakkındaydı. Netflix bölümlerinin, Türkiye’deki dizilere oranlara daha kısa süreli olmasının oyuncuyu etkileyip etkilemediğini sordu. Ulusoy, cevap olarak bu durumun kendisi için daha iyi olduğunu ve odaklanarak tüm enerjisini karaktere verdiğini belirtti.

Hakan: Muhafız’ın henüz 2. sezon çıkmadan üçüncü ve dördüncü sezon için onay alması üstüne, dizinin Çağatay Ulusoy’u biraz daha meşgul edeceğini hatırlatan Vivarelli, çalışma şartlarına yönelik bir soru sordu:

- Reklam -

“Diğer pek çok Türk dizisinde olduğundan daha insani koşullarda çalışıyoruz. Netflix farklı bir üretim sistemi kullanıyor. Haftada 5 gün, günde 10 saat çalışıyoruz. Kendimi daha üretken hissediyorum. Diğer oyuncular ve ekip de öyle. Bir Türk TV dizisinde her bölüm 120-150 dakika sürer. Haftada bir bölüm çekmek için çok daha fazla çalışmanız gerekir. ‘Hakan Muhafız’ hikaye anlatıcılığına, mekanlara, karakterlere ve çalışma koşullarına yaklaşım açısından çok şey değiştirdi. Oyunun kuralları yeniden yazılmış gibi.”

Çağatay Ulusoy

Her sezonda farklı yönetmenlerle çalıştıklarını dile getiren Ulusoy, bu durumun Türkiye için bir ilk olduğunu da söyledi. Her yönetmenin seriye farklı bir bakış açısı kattığını ekleyen ünlü oyuncu, bu sayede dizinin daha vizyoner bir hâle geldiğini de belirtti.

- Reklam -

Ulusoy’un yönetmenlerle ilgili açıklamasına cevap ise BluTv İçerik Yöneticisi Sarp Kalfaoğlu’ndan geldi. Kalfaoğlu attığı Tweet’te Ulusoy’u eleştirdi:

https://twitter.com/sarpkalfaoglu/status/1148880235577905152

Çağatay Ulusoy’un açıklamaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Milliyet


* Hakan: Muhafız 2. Sezon: Hayal Kırıklığı mı, Hatalar Silsilesi mi?

* Hakan: Muhafız’a İlham Olan Kitap Serisi Karakalem, “Kayıpbey Efsanesi” ile Devam Ediyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Yerli dizi, yersiz uzun.

  2. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Karaktere odaklanmış hali buysa odaklanmamış halini düşünemiyorum.

  3. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Karşısındakine öküzün trene baktığı gibi bakması için bölüm başı 75.000 TL verilen modellik yarışması birincisinin bu konularda yakınması çok abes.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu dizi bittikten sonra ne yapacaksın sayın Ulusoy ? Yine o ortamlara döneceksin. Ayrıca dizin berbat zaten. İnsani koşullarda çalışsan ne olur ki.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Standart uzunlukta süreye ve bölüm sayısına sahip bir dizi üretmek için çalışınca evet koşullar ister istemez daha insani oluyor.

    Bizim dizilerin uzun olmalarının sebebi reklam geliri, sponsorluk vs. Dizi ne kadar uzun olursa yayın süresi boyunca o kadar reklam alır. O yüzden, dizilerimizde uzun bakışmalar, uzun diyaloglar vs. var. Yoksa bizim yapımcılar da ideal süreye ve anlatım standartında iş yapabilir. Televizyonun ekonomik dinamiklerini bunu engelliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Game of Thrones

Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

Batman

Daha Önce Hiç Yayınlanmamış Bir “Batman” Macerasının Çizimleri Artık Çevrimiçi