in

Türkiye’nin İlk Kadın Yönetmeni Cahide Sonku’nun Hayatı Netflix Dizisi Oluyor

Cahide Sonku’nun hayatı diziye uyarlanıyor. Türkiye’nin ilk kadın yönetmeni ve ilk kadın oyuncusu olarak bilinen Sonku’nun yaşamı Netflix dizisi oluyor.

Cahide Sonku hayatı dizi Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Cahide Sonku dizisi geliyor. Türk sinemasında önemli bir yer sahip olan, ülkemizin ilk kadın yönetmeni ve kadın oyuncusu olarak tanınan Sonku’nun yaşamı dizi oluyor. Netflix Türkiye için hazırlanan dizinin yapımını BKM üstleniyor.

Netflix Türkiye, merakla beklenen projelerini yayınlamaya devam ederken bir yandan da yeni yapımlar için çalışmayı sürdürüyor. Medyatava’nın ulaştığı bilgilere göre Türk sinemasının ilk kadın yıldızı ve ilk kadın yönetmeni olarak bilinen Cahide Sonku’nun yaşamı dizi olarak geliyor. Yazar Eyüphan Erkul’un geçen yıl raflara gelen Cahide: Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz romanından uyarlanacak olan yapım, Netflix üzerinden izleyici ile buluşacak.

Dizinin oyuncu kadrosu henüz belli olmasa da, yönetmenlik koltuğuna Özcan Alper’in oturacağı, BKM’nin yapımını ve son olarak Nermin Eroğlu’nun ise yapımcılığını üstleneceği biliniyor. Dizinin tam adı veya çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi konular ise şimdilik bilinmiyor.

- Reklam -

Ödüllü yönetmen Özcan Alper, Gelecek Uzun Sürer, Sonbahar, Rüzgarın Hatıraları ve Karanlık Gece gibi filmleri ile tanınıyor. BKM de daha önce Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini üstlendiği Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? filmi ile Netflix’le beraber çalışmıştı.

Hayatı Netflix Dizisi Olacak Cahide Sonku Kimdir?

Cahide Sonku hayatı dizi Netflix Türkiye

1919 yılında Yemen’de dünyaya gelen Cahide Sonku, 16 yaşında Darülbedayi’ye girmiş ve ardından İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalışmaya başladı. İlk sinema filmi olan Söz Bir Allah Bir ile 1933 yılında sinemaya geçiş yaptı. 1950 yılında ise kendi adını taşıyan Sonku Film şirketini kurdu.

Oyuncu Talat Artemel ile evlendi. Fakat kısa sürede kendisinden ayrıldı ve iş insanı İhsan Doruk ile evlendi. Bu evlilikten Ender adlı bir kızı oldu. Ancak yeni evliliği de pek uzun sürmedi.

- Reklam -

Sonku Film şirketi 1963 yılında çıkan bir yangın sonucu küle dönüştü. Bu da Cahide Sonku’nun iflas etmesine sebep oldu. Oyuncu ve yönetmen kimlikleriyle tanınan isim, daha sonrasında hayatının geri kalanını Şehir Tiyatrosu’nda çalışarak geçirdi.

1979 yılında Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) hizmet ödülüne de layık görülen Sonku, 18 Mart 1981 tarihinde Alkazar Sineması’nda fenalaşarak yaşamını yitirdi. 61 yaşında hayatını kaybeden Sonku’nun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Bataklı Damın Kızı Aysel ile çıkış yakalayan Sonku’nun diğer yapımları arasında Yayla Kartalı, Fedakar Ana, Vatan ve Namık Kemal, Şehvet Kurbanı ve Akasya Palas gibi işler bulunuyor.

Peki ya siz Cahide Sonku’nun hayatını bir dizi formatında Netflix’te izleme konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İzmihlâl - Kutlu Altay Kocaova

Yakın Türkiye Tarihine Dair Bir Distopya: Kutlu Altay Kocaova’dan İzmihlâl

Black Panther 2: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever’ın Çekimleri Başladı: Chadwick Boseman’sız Yeni Macera Yolda