in ,

Çakmaktaşlar, Yeni Çizgi Dizi “Bedrock” ile Geri Dönüyor

Çakmaktaşlar ekranlara geri dönüyor. Orijinal maceranın 20 yıl sonrasında geçecek Bedrock adlı yapım, Çakıl karakterine odaklanacak.

Çakmaktaşlar Bedrock yeni
- Reklam -
- Reklam -

Bir döneme damgasını vuran ünlü çizgi dizi Çakmaktaşlar (The Flintstones) ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor. Hanna-Barbera’nın meşhur yapımı, ana hikâyenin 20 yıl sonrasında geçecek ve Bedrock ismini taşıyacak.

Warner Bros. klasik çizgi dizilerini HBO Max ile yeniden şekillendirmeyi sürdürüyor. Looney Tunes maceralarını geri getiren kanal şimdi de bir dönemin klasik yapımlarından Çakmaktaşlar için harekete geçti. Aslında bu karar 2019 yılında alınmıştı. Ancak o vakitten bu yana yeni bir gelişme yaşanmamıştı.

1960 ve 1966 yılları arasında toplamda 6 sezon süren Hanna-Barbera yapımı çizgi dizi, daha sonra 1994 ve 2000 yıllarında canlı aksiyon (live action) filmleri ile beyaz perdeye de konuk olmuştu. Türlü animasyon dizileri, oyunları, oyuncakları çıkan Çakmaktaşlar; şimdi yeni bir macera ile ekranlara konuk olmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Yeni Çakmaktaşlar Dizisi Bedrock “Çakıl” Karakterine Odaklanacak

1960’lı yıllarda yayınlanan ana serideki olaylardan 20 yıl sonraki zaman dilimini işleyecek olan dizi Bedrock adı ile anılacak.

Babası Fred Çakmaktaş’ın emeklilik zamanının geldiği bir dönemde, kendini kariyerine adayan ve bir birey olmak üzere yola çıkan Çakıl Çakmaktaş’ın hikâyesi dizinin ana odağı olacak. Yapımdaki dikkat çekici bir başka gelişme ise serinin “Taş devri”nde değil de “Tunç devri”nde geçecek olması. Bu dramatik zaman geçişiyle birlikte yapımdaki karakterler de türlü zorluklarla sınanacak.

Çakmaktaşlar Bedrock yeni

İlk yapımlarda küçük yaştaki hallerine şahit olduğumuz Çakıl’ın yetişkinlik zamanını Açlık Oyunları’nda Effie Trinket’i canlandıran Elizabeth Banks seslendirecek.

Bedrock çizgi dizisinin senaryosu Jurassic World: Camp Cretaceous, Trolls: The Beat Goes On! ve DC Super Hero Girls yapımlarından hatırladığımız Lindsay Kerns tarafından yazılacak.

- Reklam -

Warner Bros. yapımı HBO Max yerine Fox ekranlarına gelecek. Fox Entertainment’tan Michael Thorn şu açıklamada bulundu:

The Simpsons, Springfield, Griffins ve Quahog’dan çok daha önce Çakmaktaşlar vardı. Onların animasyon evrenindeki izleri inkâr edilemez. Onu, bugünün izleyicileri için uyarlama fikrini heyecanla bekliyoruz.”

İlk primetime animasyon dizisi olarak anılan The Flintstones, aynı zamanda Emmy Ödülü kazanan ilk animasyon serisiydi.

the Flintstones yeni

Siz Bedrock içni heyecanlı mısınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kibar Feyzo konak müze

Kibar Feyzo Filmindeki Ünlü Konak, Müze Olarak Ziyarete Açılıyor

Canım Şeytan - Berkan M. Şimşek

Hayali Bir Metal Topluluğunun Tuhaf Hikâyesine Odaklanan “Canım Şeytan” Çıktı