in ,

Ünlü Astrofizikçi Carl Sagan’ın Hayatı National Geographic Belgeseli Oluyor

Carl Sagan’ın hayatı belgesel oluyor. Bilimi geniş kitlelere sevdiren ünlü astrolog ve astrofizikçinin yaşamı Seth McFarlane imzasıyla ekrana taşınıyor.

Carl Sagan Hayatı Belgesel
- Reklam -
- Reklam -

Carl Sagan’ın yaşamı belgesel olacak. Cosmos kitabı ve dizi uyarlaması ile geniş kitlelerce tanınan Sagan’ın hayatı National Geographic Documentary Films başlığı altında Seth McFarlane tarafından belgesele uyarlanıyor.

Dünya çapında bilimin popülerleştirilmesi ve bilimsel kavramların halk tarafından anlaşılması için çaba gösteren astrofizikçi Carl Sagan, 1980 yılında yazdığı Cosmos kitabı ile En Çok Satan Bilim Kitapları listesinde kendisine yer bulmuştu. Daha sonrasında The Tonight Show’da boy gösteren Dr. Sagan bilimin yaygınlaşmasında önemli bir rol üstlenmişti.

1985 yılında kaleme aldığı Contact romanı Robert Zemeckis tarafından aynı isimle sinemaya uyarlanmıştı. Jodie Foster ve Matthew McConaughey’in başrollerinde yer aldığı film dönemin eleştirmenlerinden karışık notlar almıştı.

- Reklam -

Carl Sagan Belgesel

Carl Sagan’ı konu alacak belgesel ünlü astrofizikçinin sadece bilimsel başarılarını değil aynı zamanda kişisel hayatını da takip edecek. National Geographic Documentary Films yaptığı açıklamada belgesele dair şu bilgileri verdi:

“Film daha önce paylaşılmayan özel ses kayıtları, arşiv görüntüleri ve animasyonlarla birlikte (Carl Sagan’ın) ailesi, arkadaşları ve iş arkadaşları ile yapılan röportajları da içerecek. Sagan’ın ailesi ve arkadaşlarının tüm desteğini alan bu yapım dünyanın en ilham verici ve bilimi kitlelere sevdiren kişinin inanılmaz yaşamına ve kariyerine göz atmamızı sağlayacak.”

Carl Sagan Belgeseli Disney+ Üzerinden Yayınlanacak

Belgeselin idari yapımcılığını üstlenen Carolyn Bernstein ise Carl Sagan’ın hayatını ele aldıkları için heyecanlı olduğunu dile getiriyor ve şunları ekliyor:

“Carl Sagan kozmosun karmaşık yapısını çözen devrimsel nitelikteki bir bilim insanıydı. Gezegen bilimini dünyanın çeşitli köşelerindeki her türlü insana aktarmayı başardı. Böylesi bir kişinin hayatını yeni nesle tanıtmaktan dolayı çok mutluyum.”

- Reklam -

1977 yılında yayımladığı Cennetin Ejderleri ve İnsan Zekasının Evrimi Üzerine Düşünceler kitabı ile Pulitzer Ödülü’ne layık görülen yazar ve bilim insanı aynı zamanda başardığı dikkat çekici bilimsel çalışmalarından dolayı NASA tarafından NASA Apollo Başarı Ödülü’ne de layık görülmüştü. Sagan NASA’nın Ay görevlerinde olduğu gibi Mariner, Viking, Voyager ve Galileo gibi gezegen araştırma görevlerinde de yer almıştı. Venüs’ün yüksek sıcaklığını, Mars’ta mevsimsel değişiklikleri ve Titan’ın kırmızımsı görüntüsünü açıklayan ilk bilim insanı olmuştu. Ölümünden sonra Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilim Vakfı tarafından “gezegen bilimlerindeki çalışmaları ileriye götürdüğü… ve insanlığa büyük bir hediye vermesi” sebepleriyle en yüksek derecede ödüllendirmişti.

carl sagan eserleri

Belgeselin ne zaman izleyicilerle buluşacağı henüz netlik kazanmadı. Yapım National Geographic kanalları ve Disney+ üzerinden yayına girecek.

Sagan hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Siz Carl Sagan’ın hayatına odaklanan belgesel hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da  paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lime Lime dedi ki:

    Bu gerçekten beni mutlu etti sabırsızlıkla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evrendeki En Eski Kara Delik Keşfedildi

Evrendeki En Eski Kara Delik Keşfedildi: Güneş’ten 10 Milyon Kat Daha Ağır Kozmik Bir Canavar

Terry Pratchett Öyküleri

Okurlar Tarafından Gün Yüzüne Çıkartılan Terry Pratchett’ın ‘Kayıp’ Öyküleri Yeniden Yayımlanıyor