Distopyalara ilgi duyup da Cesur Yeni Dünya‘yı duymayan yoktur sanırız. Aldous Huxley‘nin 1932 yılında kaleme aldığı bu efsane eser bugün bile hâlâ severek okunan, okurken düşündüren ve tüm o cafcaflı atmosferine rağmen insanı karanlıklara sürükleyen bir eser.
İşte bu güzide roman çok uzun süredir bir televizyon dizisine uyarlanmaya çalışıyor. Hatırlayabileceğiniz gibi, bu proje Syfy tarafından ilk kez 2015 yılında duyurulmuş ve hepimizi oldukça heyecanlandırmıştı. Ama ondan sonra kendisinden bir türlü haber alamamıştık. Bugüne dek…
Deadline’da yer alan özel bir habere göre, üç buçuk yıllık bir geliştirilme aşamasından ve anlaşmazlıklardan sonra Syfy diziyi yayınlamaktan vazgeçti. Bunun üzerine senaryo üstünde çalışan asıl ekip olan Amblin TV de USA Network kanalıyla anlaştı. Dahası, USA yetkilileri dizinin çekimlerine hemen başlanması için onay verdi. Amblin TV’nin kurucularından birinin ünlü yönetmen Steven Spielberg olduğunu ve kendisinin çoğu projeye danışmanlık yaptığını da hatırlatalım.
Projenin başında çizgi roman okurlarının gayet yakından tanıdığı biri isim, Grant Morrison (Arkham Tımarhanesi) var. Kendisine David Wiener (Homecoming) eşlik ediyor. Morrison aynı zamanda senaryonun yazımından da sorumlu. Dizinin ilk bölümünüyse Owen Harris (Black Mirror: San Junipero) çekecek.
Maalesef dizinin yayın tarihi ve başrol oyuncuları henüz bilinmiyor. Ama üzülmek yok! Hemen bir soma içiyor ve ilk sezon onayını aldığına göre haberlerin eli kulağındadır diye umuyoruz. Takipteyiz…
Son yıllarda o kadar güzel haberler geliyor ki insan sabırsızlanmadan edemiyor. Sanıyorum ki herkes hakkıyla işini yaparsa önümüzdeki on yıl edebiyat adına bir altın çağ yaşanacak. Tabi birçoğunu unuttuğum için tekrar bir hafıza yenilemekte fayda var. Elinize sağlık @mit Bey.
Birçok yapımın uyarlamasını çekerken içini boşaltıp efekt basma konusunda kendilerini tekrar ettikleri için bu tarz haberler sevinilecek bir şey gibi gelmiyor. Ayrıca büyük bütçelerde çıkan filmlerin/dizilerin neredeyde hepsinin ya devam eseri, ya da çok kolay bir şekilde ulaşabileceğim bir kitabın uyarlaması olması çok sıkmaya başladı.
Kendi sistemlerini eleştiren yapımları bile kendileri çekiyor garip bir çelişki.
Ne demek efendim, görevimiz
Güzel haberler gelmeye geliyor da inşallah hem sizin hem de @JCDenton’ın dediği gibi içi boşaltılmış şeyler olarak çıkmazlar karşımıza. İnsanın sevdiği bir kitabın alakasız bir diziye/filme dönüştürüldüğünü görmesi kadar yürek burkucu bir şey yok 
O sistemin içinde yaşıyor olmaları onu kabullendikleri anlamına gelmez
Kabullenmedikleri de bir şeyi değiştirdikleri anlamna gelmez sanırım?