in , ,

ChatGPT, “South Park” Bölümü Yazdı: Viral Olan Bölümde Yapay Zekâ Eleştiriliyor

ChatGPT imzalı “South Park” bölümü kısa sürede viral oldu. Popüler yetişkin animasyon dizisi, odağına yapay zekâ sistemlerini aldı.

ChatGPT South Park Yapay Zeka
- Reklam -
- Reklam -

ChatGPT bu defa da adını South Park jeneriğine yazdırdı. Dünyaca ünlü yetişkin animasyon dizisi, geçen günlerde yayınlanan bir bölümünde senaryonun bir kısmını yapay zekâya emanet etti. Bölümün konu ise yapay zekâ sistemlerini eleştirmek üzerineydi.

Yapay zekânın kültür dünyasındaki kullanımları tartışılmaya devam ederken çeşitli örneklerin de ardı arkası kesilmiyor. Yapay zekâ aracılığıyla yazılıp çizilen çizgi romanlar, bestelenen şarkılar, yazılan tiyatro oyunları varken YZ son olarak akademiyi de birbirine katarak dikkatleri üzerinde tutmayı sürdürmüştü.

Yaratıcı koltuğunda Trey Parker, Matt Stone ve Brian Graden’ın yer aldığı South Park dizisi 1997 yılından beri yayın hayatına devam ediyor. 300 bölümü aşkın süredir izleyicilerle buluşan komedi dizisi, çoğu zaman güncel olayları da kendine has üslubuyla değerlendirerek adından söz ettirmeyi başarıyor.

- Reklam -

ChatGPT South Park

Geçen günlerde izleyicilerle buluşan Deep Learning (Derin Öğrenme) isimli 26. sezon 4. bölüm, senarist koltuğunda yapay zekâ uygulaması ChatGPT’ye de yer veriyor.

ChatGPT “South Park” Dünyasında

Deep Learning adlı bölüm South Park İlkokulu’ndaki öğrencilerin ev ödevlerini yazdırabilecekleri yeni bir teknolojiyi keşfetmelerini konu alıyor.

Clyde’ın kız arkadaşına cevap vermek için ChatGPT’yi kullanmasıyla başlayan bölümde Clyde’ın sırrını Stan’e açmasıyla devam ediyor. Stan de yapay zekâ modelini hayatının her alanında kullanmaya başlıyor. Ardından okuldaki öğrencilerin ödevlerini yapay zekâ aracılığıyla yaptığı ortaya çıkıyor.

Bölümün senaryo koltuğunda ChatGPT’ye Trey Parker eşlik ediyor. Jenerikte ayrıca bölümdeki bazı seslerin yapay zekâ destekli metinleri sese dönüştüren Play.ht aracılığıyla gerçekleştirildiği bilgisi de açıklanıyor.

- Reklam -

ChatGPT South Park Yapay Zeka Senaryo

South Park’ın yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone, yakın geçmişte yapay zekâ ile birlikte deepfake teknolojisi de dahil çeşitli medya projeleri geliştirebilecekleri yapay zekâ stüdyosu Deep Voodoo’yu kurmuştu. İkili bu proje için 20 milyon dolarlık fon toplamayı da başarmıştı. Görünen o ki yapay zekâ teknolojileri, South Park cephesinde ilerleyen dönemlerde sıkça kullanılmaya devam edecek.

Yakın gelecekte yapay zekâyla desteklenmiş senaryoların sayısı artabilir.

Bahsi geçen Deep Learning bölümünü buraya tıklayarak çevrimiçi ve ücretsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Siz ChatGPT imzalı South Park bölümünü nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla kültür – sanat içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IFL Science

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

A Kind of Spark Fragmanı

Elle McNicoll’ın Ödüllü Kitabından Uyarlanan “A Kind of Spark” Dizisinden İlk Fragman

Robert Pattinson Yeni Film

Robert Pattinson, Robert Downey Jr. ile Birlikte Seri Katil Temalı Filmde Oynayacak