in

Chernobyl, Tüm Zamanların En Yüksek Puanlı Dizisi Oldu!

HBO’nun yeni gözbebeği Chernobyl dizisi final bölümüyle birlikte tüm zamanların en yüksek puanına sahip dizi olarak zirveye yerleşti!

Chernobyl
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones sonrası oluşan boşluğu HBO hiç beklenmeyen bir yerden kapadı. Bir mini dizi olan ve malum nükleer felaketi konu edinen Chernobyl yapımı, IMDb’ye göre en yüksek puanlı televizyon şovları arasında zirveye oturdu.

Yalnızca 5 bölümden oluşan bir mini dizi olan Chernobyl, IMDb’deki 9,6 puanlık ortalamayla birinci sıraya yerleşmeyi başardı. Üstelik bunu öyle kısa bir zamanda yaptı ki, listeler adeta alt üst oldu!

Chernobyl’i 9,5 puanla Planet Earth II, onu ise 9,4 puanla Band of Brothers, Planet Earth ve Breaking Bad dizileri takip ediyor. Listede altıncı sırada ise son sezonuyla oldukça eleştirilmesine rağmen hâlâ üst sıralarda yer almayı başaran Game of Thrones 9,3 puanla yer alıyor.

- Reklam -

Çernobil Faciası etkilerini hâlâ günümüzde de hissettiren, dehşet verici bir olay. Craig Mazin’in yaratıcısı olduğu HBO dizisinin de bu karanlık olayı oldukça başarılı şekilde bizlerle buluşturduğu konusunda çoğu izleyici hemfikir.

Hatırlayacağınız üzere İngiliz senaryo yazarı Karla Marie Sweet, HBO’nun yeni fenomen dizisi Chernobyl’de tek bir siyahi oyuncunun bile olmamasına tepki göstermişti. O konu hakkındaki haberimize buradan ulaşmanız mümkün. Görünen o ki yapım kendisinden bahsettirmeye devam edecek.

- Reklam -

Jared Harris, Stellan Skarsgård ve Jessie Buckley’yi başrollerinde gördüğümüz dizi Game of Thrones final sezonu sonrası büyük tepki çeken HBO’ya da kendisini affettirme fırsatı vermiş gibi görünüyor.

Siz ne dersiniz? Diziyi izleme fırsatı buldunuz mu? Aldığı puanları hak ediyor mu? Yapımın zirvedeki yerini korumayı sürdürmesi mümkün mü?

Forumlarımıza gelerek yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Bran Stark “Game of Thrones” Finalini Şaka Sanmış!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Puanını fazlasıyla hakediyor. 4. bölüm biraz sıkıcıydı onun dışında diğer bölümler muhteşemdi.

  2. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Dizi güzel, çarpıcı. Bu konuda lafım yok ama 5 bölümlük dizinin puanıyla 5-6 sezon süren dizilerin puanını kıyaslayıp tüm zamanların en iyisi demek çok büyük saçmalık. Konu Çernobil gibi bir facia olunca da insanlar diziye karşı daha yumuşak oluyor, eleştiriler buna göre yapılıyor. Bu bir mini seri, gidip mini serilerle kıyaslansın.

  3. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Tamam tamam izleyeceğiz de tv nin önünde koliler var bir taşınsam :smile:

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    O kadar övgü aldı ki artık izlemem gerekiyor :smiley:

  5. Avatar for KAYRAULUKAYIN KAYRAULUKAYIN dedi ki:

    Love, Death and Robots ve Good Omens ile birlikte şuana kadarki 2019 favorilerimden biri.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

SpongeBob

SpongeBob SquarePants Evreni SüngerBob’un Çocukluğunu Anlatan Yeni Diziyle Genişliyor

Carnival Row

Amazon’un Orlando Bloom’lu Yeni Fantastik Draması Carnival Row Ufukta Gözüktü