in

Çizgi Roman Serisi “Y: Son Erkek”in İlk Bölümü İçin Sipariş Verildi

Bir süredir kıyamet sonrası bilimkurgu türündeki ödüllü çizgi roman serisi “Y: Son Erkek”in televizyon dizisi olarak uyarlanması için çalışıyor. Nihayet yüzleri güldüren haber Amerikan televizyon kanalı FX’in ilk bölümün çekilmesi için talimatı vermesiyle geldi.

y son erkek
- Reklam -
- Reklam -

Kıyamet sonrası bilimkurgu türündeki Y: Son Erkek (Y: The Last Man) adlı çizgi roman serisini duymuş muydunuz? Bu camianın en büyük ödüllerinden Eisner Ödülü’nü üç kere kucaklayan, orijinal olarak Vertigo çıkışlı harika bir eserden söz ediyoruz. Bu altın değerindeki seriyi Saga ve Paper Girls gibi çok önemli çizgi romanların yazarı üstat Brian K. Vaughan, Pia Guerra ile birlikte kaleme almıştı. Eğer hâlâ okumadıysanız Çizgi Düşler bu eşsiz seriyi dilimize de kazandırdı, kesinlikle şans vermelisiniz. Hatırlatmadan da geçmeyelim, Vaughan’ı daha yakından tanımak istiyorsanız, bu değerli ismin doyurucu bir söyleşisini de sizler için çevirmiştik.

Bizi heyecanlandıran haberse yakınlarda geldi. Variety’nin paylaştığına göre, Amerikan televizyon kanalı FX çizgi roman serisi “Y: Son Erkek”i temel alan dizinin pilot bölümünün çekilmesi için talimat verdi. Logan ve Blade Runner 2049’un yanı sıra yakınlarda çıkan sevilen dizi Amerikan Tanrıları’nın (American Gods) yaratıcı ekibinde yer alan Michael Green ile birlikte Luke Cage ve Jessica Jones’un bazı bölümlerinin yazarlığını üstlenen Aida Mashaka Croal dizinin yaratıcı ekibindeki isimler olacaklar. Amerikan Suç Hikâyesi (American Crime Story) ve Açlık Oyunları (The Hunger Games) gibi işlerin arkasındaki stüdyo Color Force’tan Nina Jacobson ve Brad Simpson, Melina Matsoukas  ve söylenene göre Brian K. Vaughan ile birlikte idari yapımcılığı üstlenecekler. İlk bölümün yönetmenliğiyse yapımcılardan biri de olan Matsoukas’a emanet edilmiş.

Kısaca çizgi romanın konusuna değinecek olursak; sadece biri dışında dünyadaki tüm erkekler birden hayatını kaybeder. Bunun sonucunda da sistem allak bullak olur ve her şey değişim göstermeye başlar. Cinsiyet rolleri, sınıflar ve ırklar üzerine sorgulamalara şahit olduğumuz, son kalan erkeğin sürükleyici bir hayatta kalma mücadelesini okuyoruz.

- Reklam -

Bu serinin ekranlara aktarılmasında da hayli eski bir geçmişi var. İlk başta haklarını yıllar önce New Line almıştı ve uzun süre proje askıda kalmış bir türlü sonuca ermemişti. Son olarak uyarlama filmini yönetmesi için 2013 yılında Dan Trachtenberg ile anlaşılmış ancak bu da sonuç olarak amacına ulaşmamış ve iptal edilmişti. Yani anlayacağınız proje üzerinde uzun zamandır kara talih var.

- Reklam -

Ancak bu sefer izleyiciler olarak projeyi ekranlarda görme olasılığımız çok yüksek, görünen o ki bu defa süreç daha kararlı işliyor. İlk olarak Ekim 2015’de FX tarafından su yüzüne çıkarılan yapım, pilot bölümünün sipariş verilmesiyle bizlerle buluşmaya iyice yaklaştı. Peki sizler bu çizgi roman uyarlamasını televizyon dizisi olarak görmek için heyecan duyuyor musunuz? Sizce ekranlara aktarılmaya uygun mu?

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi amazon

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Beş Sezon ve 1 Milyar Dolar Bütçe İle Gelecek

matem bantlari ust

Sissoylu’nun 6. Kitabı “Matem Bantları” Çıkıyor