in

Constantine, The Sandman Dizisinde Yer Alabilir

Constantine, The Sandman dizisinde yer alabilir. Neil Gaiman, Morpheus’un maceralarının anlatılacağı Netflix uyarlaması için heyecan verici bir ipucu verdi.

Constantine - The Sandman Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, Netflix’te yayınlanacak The Sandman dizi uyarlamasında John Constantine karakterinin varlığı için olumlu bakılabilecek bir gönderi paylaştı.

Gaiman’ın 75 sayılık çizgi romanından uyarlanacak dizinin 2021 yılında yayınlanması bekleniyor. Çizgi romanlarda Morpheus, diğer adıyla Dream’in 70 yıllık hapisten kaçış sonrası rüya krallığını yeniden kuruşunu okumuştuk. Netflix dizisinde Dream’in hapis süresi 105 yıla çıkartılacak, hikâye 21. yüzyılda geçecek. Dizide etkin bir rol oynayan Gaiman oyuncu kadrosu dâhil neredeyse bütün bilgileri bir sır olarak tutmuştu. Geçen hafta çekimler başlasa da, hâlâ yapıma dair pek fazla bilgimiz yok.

Baş karakterleri oynaması muhtemel birkaç oyuncu için fikrimiz var. Liam Hemsworth’ün (The Hunger Games) Dream’in yarattığı fakat kontrolünden kaçan bir kâbus olan The Corinthian’ı oynaması muhtemel. Dream için de Tom Sturridge (On the Road) en çok konuşulan isim. Henüz iki rol için de duyuru yapılmadı.

- Reklam -

Constantine - The Sandman Dizisi

Çizgi romanlarda hikâye boyunca Dream pek çok DC karakteriyle karşılaşıyor. Bu karakterlerden birisi de John Constantine. Serinin ilk cildi Prelüdler ve Noktürnler’de karşılaştığımız karakter ekrana ilk kez 2005’teki filmle gelmişti. Filmde Hellblazer’ı Keanu Reeves canlandırıyordu. Karakteri 2014’te NBC’de yayınlanan Constantine dizisiyle yeniden görmüştük, bu sefer rol Matt Ryan’daydı. Dizi ilk sezonunda iptal edildikten sonra karakter Arrow’da boy göstermiş, sonrasında da Legends of Tomorrow’da sürekli yer alan karakterlerden birisi olmuştu. Kendisi hâlâ Arrowverse’de önemli bir isim.

Diziyi bekleyen bir hayran da bu konuyu Gaiman’a sordu. Tweet şöyle:

“DC karakterlerinin yayın hakları nasıl işleyecek? Mesela Constantine’i gösterme izniniz var mı? Karakter şu an başka DC dizilerinde var.”

Neil Gaiman bu Tweet’i alıntılayarak verdiği cevabını kısa, gizemli ama pozitif yorumlanabilecek şekilde verdi:

- Reklam -

“Bekle ve gör.”

Gaiman’ın Tweet’i tam olarak Constantine’in dizide görüneceği anlamına gelmiyor. Tweet’in genel olarak DC karakterlerini soran kısmına cevap vermesi de muhtemel. Yine de, Gaiman beklemeyi salık verdikten sonra hayalleri suya düşüren bir yazar olmadığı için hayranların umudu yüksek.

The Sandman Uyarlamasında Olası Constantine Rolünü Kim Oynayacak?

Karakteri kimin canlandıracağı ise tamamen bir muamma. Şu an karakteri canlandıran isim Matt Ryan ve son yıllarda hayranlar karakteri kendisiyle bağdaştırmış durumda. Ryan’ın The Sandman’de Constantine olarak gözükmesi eseri mantıken Arrowverse’ün bir parçası yapar. Gelgelelim bu, Dream’in diğer Arrowverse dizilerinde boy göstermesi gerektiği manasına gelmiyor. Bir kral ve yarı tanrı olarak ölümlülerin uğraşlarıyla ilgilenmesi de çok mantıklı olmaz.

Constantine - The Sandman Dizisi
Matt Ryan, John Constantine

Bir diğer ve küçük ihtimal ise Keanu Reeves’in role dönmesi. Temmuz ayında 2005’te çıkan filmin yapımcısı bir devam filmi için umut olduğunu açıklamıştı. Tabii ki bu filmin Reeves olmadan hiçbir manası olmaz. Eğer devam filmi gerçekleşecekse, Reeves’in Constantine olarak filmden önce The Sandman’de rol alması çok güzel olur.

Siz Constantine olarak kimi görmek istersiniz? Role Reeves ve Ryan’dan başka adayınız var mı? The Sandman dizisinde bu meşhur karakteri görmek ilginizi çeker mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Arrowverse Dizileri 2021 Yılına Ertelendi

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mimar Sinan Üniversitesi Müzesi Kayıp Tablolar

Mimar Sinan Üniversitesi Müzesi’nde Yüzlerce Tablo Kayıp!

eden fragmanı Netflix animesi

Eden Fragmanı: Fullmetal Alchemist’in Yönetmeninden Yeni Macera!