in

Maceraperest Denizci “Corto Maltese”nin Hikâyeleri Frank Miller İmzasıyla Dizi Oluyor

Corto Maltese dizisi geliyor. Hugo Pratt’ın dünyaca ünlü çizgi roman serisi, Frank Miller imzasıyla ekrana taşınıyor.

Corto Maltese Dizisi - Frank Miller
- Reklam -
- Reklam -

Corto Maltese dizisi için hazırlıklar başladı. İtalyan sanatçı Hugo Pratt tarafından yaratılan, önemli çizgi roman serilerinden birisi; Frank Miller’ın ellerinde televizyon yapımına uyarlanıyor.

Türkiye’de 1970’li yıllarda Milliyet Çocuk ve Doğan Kardeş dergilerinde yer alan maceraperest denizci Corto Maltese’nin maceraları dünyada ilk defa 1967’de yayımlanmıştı. Şimdilerde Yapı Kredi Yayınları tarafından güncel baskılarla okurlara sunulan seri, tuhaf hikâyelerin peşinde dünyaya açılan Maltese’nin serüvenini konu alıyor.

Dizi; Daredevil: Born Again, The Dark Knight Returns, Batman: Year One, Sin City ve 300 gibi popüler çizgi romanların yazarı Frank Miller tarafından geliştirilecek. Miller, aynı zamanda birçok projede yapımcı ve senarist olarak da görev almıştı.

- Reklam -

Corto Maltese Dizisi Toplam 6 Bölüm Sürecek

Studiocanal yapımı olacak dizi, Canal+ üzerinden yayınlanacak ve her biri birer saatlik toplam 6 bölümden oluşacak.

Dizinin görsel efektleri, Star Wars, Jurassic Park ve Willow’da da görev alan Phil Tippett’a emanet edilecek.

Corto Maltese Dizisi - Frank Miller Canal+

Dizinin başına geçmeye hazırlanan Frank Miller, yapıma dair şunları kaydetti:

“Corto Maltese’yi ilk kez genç bir adamken New York’taki Forbidden Planet’ta (bir çizgi roman dükkânı) kitapları karıştırırken keşfettim. Ardından seyahatlerim sırasında onu Roma’da bir gazete bayisinde okudum. Sanatı öyle kuvvetli ve cesurdu ki gazete kâğıdından fırlayıp beni silip süpürdü. Sihir ve romantik maceralarla doluydu. Maltese, tanrılarla konuşabilen bir serseri.

“Bana dilin pek bir engel olmadığını çizgi romanın gücüyle gösterdi. O zamandan beri Corto Maltese hayranıyım. Bu, en klasik haliyle bir kahramanın yolculuğu ve bu diziye Pratt’ın yaratımının romantizmini, kahramanlığını ve altında yatan mistisizmini getirmeye yardımcı olmaktan onur duyuyorum.”

Hugo Pratt, Frank Miller’ı Takdir Ediyordu

Hugo Pratt’ın meslektaşı Patrizia Zanotti, 1996 senesinde hayatını kaybeden Pratt’ın; Miller’a ve eserlerine büyük saygı duyduğunu söyledi.

- Reklam -

Zanotti, Pratt’ın Miller’ı her zaman çok takdir ettiğini kaydederken şu sözlere yer verdi:

“Pratt bir karakteri aracılığıyla, ’yeniden yazılamayacak hiçbir şey yazılmaz’ demişti. Bu sözün doğasında var olan yaratıcı dürtüyü Frank Miller’dan başka kimse yorumlayamaz.”

Corto Maltese Dizi - Frank Miller

Maltese maceraları, 20. yüzyılın başlarında geçiyor ve cesur bir kaptanın hikâyelerini konu alıyor. 1887 yılında Malta’da doğan Corto Maltese, serüvenlerinde okült anlatılardan tarihi gerçeklere birçok olayın içine atılıyor. Çizgi romanında Jack London, Ernest Hemingway, Butch Cassidy gibi gerçek karakterler de hikâyelere konuk oluyor.

Kayıp Rıhtım’da bulunan Corto Maltese çizgi roman incelemeleri için buraya ve şuraya tıklayabilirsiniz.

Siz Corto Maltese dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022'nin En iyi Dizileri - Time Dergisi Seçkisi

Time Dergisi 2022 Yılının En İyi 10 Dizisini Seçti: “House of the Dragon” Listeye Giremedi

The Mandalorian 3. Sezon Çıkış Tarihi

Star Wars Dizisi “The Mandalorian” için 3. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu