in

Cursed Dizisi İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

Cursed’ın 2. sezonu iptal edildi. Netflix, Kral Arthur efsanesine farklı bir bakış getiren dizisinin fişini çekti.

Cursed 2. sezon iptal
- Reklam -
- Reklam -

Cursed 2. sezon iptal edildi. Netflix’te ilk sezonu geçen yıl yayınlanan ve Kral Arthur efsanesine farklı bir bakış getirmeyi amaçlayan yapım yayın hayatına erkenden noktayı koydu.

Cursed dizisi, İngiliz mitolojisinde farklı şekillerde görünen ve oldukça ünlü bir peri olan Gölün Hanımı’na odaklandı. Karakter, gizemli arka planı nedeniyle yıllar içinde çeşitli romanlarda, filmlerde ve televizyon programlarında yeniden yorumlandı.

Gölün Hanımı son olarak Netflix üzerinden geçen sene temmuz ayında yayınlanan diziyle gelmiş ve karakteri de Katherine Langford canlandırmıştı. Meraklı gözler de uzun süredir dizinin ikinci sezonunun ne zaman geleceğini ve hatta çekimlerin bile yapılıyor olduğunu düşünüyorlardı. Ancak ne yazık ki dizi hayranları için kötü haber geldi.

- Reklam -

Cursed 2. Sezon Hayranlar Tarafından Uzun Süredir Bekleniyordu

cursed 2. sezom iptal netflix

Deadline’ın haberine göre Netflix, Cursed 2. sezonu için onay vermemeyi seçti. Dijital yayın devi, dizinin 2. sezon iptali ile ilgili herhangi bir neden belirtmedi. Ancak gösterinin çıktığı ilk haftadan karışık eleştiriler aldığı ve yayın servisinin diğer yapımlarına göre daha az bir izleyiciyi çektiği biliniyordu. Netflix’in bir diğer popüler dizisi 13 Reasons Why’da başrolde yer alan Katherine Langford, orijinal adı Lady of the Lake olan Gölün Hanımı Nimue’nın ilk yıllarını canlandırıyordu.

Dizide meşhur kral Arthur rolünü Devon Tyrell üstlenirken, ikiliye Gustaf Skarsgård, Daniel Sharman ve Shalom Brune-Franklin gibi isimler eşlik ediyordu. Dizinin, Frank Miller ve Tom Wheeler’ın resimli genç yetişkin romanı Cursed’in bir uyarlaması olduğu da biliniyor. Roman, geçen yıl diziyle birlikte İthaki Yayınları tarafından Lanetli adıyla Türkçeye kazandırılmıştı.

- Reklam -

İlk sezonu toplamda 10 bölümden oluşan macera, 17 Temmuz 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini almıştı. Şu anda da izlenebilir olan dizinin ilk sezonu sonrası, kamera arkası ekip veya oyunculardan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Görüntülenme sayıları ve istatistiklerini de şeffaf bir şekilde izleyicilerine açıklamayan Netflix’in tam olarak hangi sebeple böyle bir karar aldığı sorusu hiçbir zaman cevap bulamayabilir. Daha önce dizinin oyuncuları arasında yer alan Shalom Brune-Franklin, dizinin Game of Thrones ve The Witcherdan ziyade Xena: Warrior Princess’e benzediğini belirtmişti.

Cursed’ın yeni sezonu için alınan iptal kararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce Netflix’in bu iptal kararını ilk sezon yayınlandıktan tam bir yıl sonrasında neden vermiş olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    İsabet olmuş.Hiç çekilmemeliydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kargalar kaç yıl yaşar zekaları

Kargalar Gerçekten 200 Yıl mı Yaşıyor? Peki, Anlatıldığı Kadar Zekiler mi?

Şaman Asası

Finlandiya’da 4.400 Yıllık Yılan Şeklinde Bir Şaman Asası Bulundu