in

Netflix’in “Dahmer” Dizisi, Platformun En Çok İzlenen Yapımlarından Biri Oldu

Dahmer dizisi Netflix’in en çok izlenen yapımlarından birisi oldu. Milwaukee Canavarı olarak da anlan Jeffrey Dahmer’ın hikâyesini anlatan yapım izlenme oranlarında zirvede.

dahmer monster dizisi netflix istatistik
- Reklam -
- Reklam -

Dahmer dizisi Netflix platformunun en çok izlenen yapımları arasına adını yazdırdı. Amerikalı seri katil, nekrofili ve tecavüzcü Jeffrey Dahmer’ın hikâyesini anlatan yapım, iki haftada 496 milyon saat izlendi.

Netflix, daha önce Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes adlı belgeselde ele aldığı meseleyi bu defa kurmaca bir yapımda işledi.

Yaratıcı koltuğunda American Horror Story’den Ryan Murphy ve Glee’den Ian Brennan’ın yer aldığı yapım, kanalın en popüler işlerinden birisi oldu.

- Reklam -

Tam adı Monster: The Jeffrey Dahmer Story olan dizide başrol Emmy ödüllü Evan Peters (Mare of Easttown) tarafından canlandırılıyor. Yapımda Peters’a Richard Jenkins, Molly Ringwald, Niecy Nash, Michael Beach, Colby French, Michael Leaned, Karen Maline White ve Phet Mahathongdy gibi isimler eşlik ediyor.

dahmer monster dizisi netflix

Dizinin senaryosunda Ryan Murphy ve Ian Brennan’a David McMillan, Reilly Smith, Jant Mock ve Todd Kubrak katılıyor. Chained yönetmeni Jennifer Lynch ise dizinin 4 bölümünün yönetmenliğini üstleniyor. Yapımın ilk sezonu toplamda 10 bölümden oluşuyor.

Dahmer Dizisi, İzlenme Rakamlarında Stranger Things ile Yarışıyor

Dijital platformlarda izlenme verileri, televizyon yapımlarına kıyasla daha farklı bir şekilde hesaplanıyor. Televizyonun aksine, diziyi izleyen kişiler yapımları istediği zaman seyredebildiği için Netflix ve benzeri platformlarda rakamlar toplam izlenme süresinin yapımın toplam süresine bölünmesiyle bulunuyor.

Netflix, dizilerinin başarısını ölçmek için çoğunlukla bu yolu uyguluyor. Bu yapım özelinde Monster: The Jeffrey Dahmer Story yapımı gösterimde olduğu ilk iki haftada toplam 496 milyon saat izlendi. Serinin 8.8 saatlik toplam süresi göz önüne alındığımda yapımın toplam 56 milyon hanede izleyicilerle buluştuğu söylenebilir.

- Reklam -

dahmer monster dizisi netflix izle

Karşılaştırmak gerekirse Dahmer dizisi, bir haftada en çok izlenen İngilizce dizi unvanı için Stranger Things’in 4. sezonunun hemen ardında yer alıyor.

Milwaukee Canavarı 17 Kişiyi Öldürmüştü

Yapım, 1978 ve 1991 yılları arasında en az 17 kişiyi öldüren Jeffrey Dahmer’ın hikâyesini konu alıyor. ABD tarihinin en korkunç seri katillerinden birisi olarak tanınan bu kişi, ayrıca Milwaukee Canavarı olarak da anlıyor.

Yapım 21 Eylül 2022 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini aldı. Dizi uyarlaması, katilin kurbanlarının ailesi tarafından tepki de toplamıştı.

Siz dizi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Bu ve bunun gibi dizileri izleyen insanların, ayrıca platformun normal olduğuna inanmıyorum. Katil demek hafif kalır gerçi, ama bu “katili” süsleyip püsleyip dramatize etmek, vahşeti romantikleştirmiş oluyor. Dediğim gibi diziyi izlemedim ve izlemem de, bu yorumu katilin yaptıklarını okuduktan ve araştırdıktan sonra yapıyorum. Okurken bile midem bulandı. Kanım dondu. Bunun gibilerin hayatını şov malzemesine çevirmek, olayı yaşayan kurbanlara ve ailelerine büyük bir saygısızlıktır. Böyle bir dizi yapmak yerine kurbanların hayatına odaklanılsa bir nebze daha iyi olurdu. Katilin hayatına odaklanan ve gerçekten yaşanmış bir dehşetin izleri nasıl bu kadar izlenmeye ulaşabiliyor? Aklım almadı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alan Moore öykü kitabı Illuminations

Watchmen ve V for Vendetta’nın Yazarı Alan Moore’un İlk Öykü Kitabı “Illuminations” Okurlara Buluşuyor

NBA 2K23 incelemesi

NBA 2K23 İncelemesi – Jordan Challenge Çok Keyifli!