in

Dan Brown Uyarlaması Langdon Dizisinde Başrol Belli Oldu

Dan Brown imzalı The Lost Symbol (Kayıp Sembol) kitabından uyarlanacak NBC dizisi Langdon için başrol Ashley Zukerman oldu.

Ashley Zukerman Dan Brown Langdon
- Reklam -
- Reklam -

Polisiye ve macera romanları ve bunların sinema uyarlamalarıyla tanıdığımız Dan Brown, şimdi de bir diziye kaynaklık edecek. Yazarın Türkçeye Kayıp Sembol olarak Altın Kitaplar tarafından kazandırılan The Lost Symbol romanı dizi oluyor. Langdon adını taşıyacak dizide başrolü canlandıracak aktör de belli oldu.

Dijital Kale, Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar gibi pek çok çoksatar kitabın altında imzası bulunan Dan Brown, şimdi de The Lost Symbol kitabının dizi uyarlamasıyla gündemde.

Yazarın en meşhur kurgusal kahramanlarından birisi olan Robert Langdon, daha önce sinemaya uyarlanan The Da Vinci Code (Da Vinci Şifresi), Angels and Demons (Melekler ve Şeytanlar) ve Inferno (Cehennem) yapımlarda Tom Hanks tarafından canlandırılmıştı.

- Reklam -

Son olarak 2016 yılında vizyona giren Inferno’da gözüken Robert Langdon, artık kendi dizisine hazırlanıyor. Yazarın Kayıp Sembol adlı romanın kaynak alacağı dizi NBC tarafından hazırlanıyor.

Ashley Zukerman Dan Brown Langdon

Robert Langdon karakterinin gençlik yıllarının konu alınacağı yapımda, Langdon kaçırılan akıl hocasını kurtarıp küresel bir komployu durdurmak için maceralara atılacak.

Dan Brown İmzalı The Lost Symbol Uyarlamasında Başrol Ashley Zukerman’ın Oldu

Dizide Dan Brown’ın gözde karakteri Robert Langdon, Amerikalı oyuncu Ashley Zukerman tarafından canlandırılacak. Ödüllü oyuncu Zukerman’ı Succession, Manhattan, The Code, The Pacific ve Rush gibi yapımlardan biliyoruz.

Dizinin senaryo koltuğunda ise Dan Dworkin ve Jay Beattie oturuyor. Bu ikiliyi Revenge, Criminal Minds ve The Crossing yapımlarından hatırlıyoruz.

- Reklam -
Dan Brown
Dan Brown

Sevindirici bir gelişme olarak Dan Brown’ı dizinin yürütücü yapımcıları arasında gördüğümüzü ekleyebiliriz. Yazara deneyimli yapımcı Ron Howard eşlik ediyor.

Dizinin pilot bölümünü ise Dan Trachtenberg yönetecek. Kendisi Black Mirror ve The Boys gibi popüler yapımlarda kimi bölümlerin yönetmenliğini üstlenmiş; ayrıca 2016 yılında 10 Cloverfield Lane adlı filmi çekmişti.

Langdon dizisi için henüz net bir yayın tarihi ufukta gözükmüş değil. Dizinin ne zaman izleyicilerle buluşacağı sorusu şimdilik yanıt bulamadı. Ancak gerek konusu gerekse ekibiyle The Lost Symbol uyarlaması bu dizi; birçok hayran tarafından şimdiden radara alındı bile.

Siz bu uyarlama haberini ve Ashley Zukerman tercihini nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Dan Brown Çocuk Kitabı “Hayvanlar Senfonisi” ile Geliyor

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozcan_Bal Ozcan_Bal dedi ki:

    Keşke Tom Hanks olsaydı filmi yapmadılar dizisini niye çıkıyor ki

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: The Rise of Skywalker - Palpatine

Star Wars: The Rise of Skywalker’daki Palpatine “Klon”muş!

Antonio Banderas Indiana Jones Oyuncu Kadrosu

Antonio Banderas, Uncharted Filmi Kadrosunda!