in

Kült Bilimkurgu Filmi Dark City Diziye Uyarlanıyor

Dark City dizi oluyor. Bir döneme damga vuran kült bilimkurgu filmi, aynı yönetmen ile bu defa televizyon dünyası için geliyor.

Kült Bilimkurgu Filmi Dark City Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Dark City yıllar sonra dizi olarak geri dönüyor. 1998 yapımı kült filmin uyarlama hazırlıklarının başladığı haberi yönetmen Alex Proyas tarafından duyuruldu.

Güneşin hiç doğmadığı bir şehirde geçen neo-noir bilimkurgu filmi, hiçbir hatırası olmadan uyanan ve cinayetle suçlanan John Murdoch’un maceralarını konu ediniyor. Gerçeği keşfetme çabasında olan karakter, The Strangers (Yabancılar) olarak bilinen uğursuz bir grubu çevreleyen daha büyük bir gizemin de içine karışıyor. Rufus Sewell, Kiefer Sutherland ve Jennifer Connelly‘nin başrollerini paylaştığı film, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından övgüyle karşılandı. Aynı zamanda birçok kişi tarafından bir yıl sonra ilk filmini yayınlayan The Matrix serisi üzerinde büyük bir etkisi olduğu da düşünülüyor.

Alex Proyas, Popcorn Frights Film Festival (Patlamış Mısır Korkuları Film Festivali) aracılığıyla düzenlenen sanal bir sunumun parçası olarak yer alan yeni kısa filmi Mask of the Evil Apparition ile Karanlık Şehir evrenine geri döndü. Bloody Disgusting sitesinin haberine göre, Proyas’ın kısa filminin yanı sıra sunumda yönetmenle sanal bir soru-cevap da yer aldı.

- Reklam -

Dark City Dizisi Filmin Televizyona Uyarlanmış Hali Olmayacak

Dark City dizisi bilimkurgu
Dark City

Soru-Cevap oturumu sırasında Proyas, Dark City televizyon dizisinin yapım aşamasında olduğunu ve şu anda geliştirmenin “çok erken aşamalarında” olduğunu açıkladı

“Dark City şu anda benim için gerçekten ilgi çekici bir şey çünkü bir dizi geliştiriyoruz. Bir Dark City Serisi. Henüz çok erken aşamalarındayız ama yeni bir hikâye inşa etmek için yeniden analiz etmem gerekiyor. Geri dönüp gerçekte ne yaptığımıza ve nelerin işe yaradığını ve nelerin yaramadığını düşündüğüme dair hafızamı bir nevi dürtmem gerekiyor. Kendi filmimi yeniden değerlendirmem ve üzerinde çalışmam gerekiyor. Bu daha önce yapmadığım ve ilginç bir deneyim oluyor.”

- Reklam -

Şu an için film erken geliştirme aşamalarında olduğundan konusu hakkında herhangi bir bilgi açıklanmadı. Ancak Proyas, etkinlik sırasında filmin sadece bir uzaylı komplosuna karışmış bir adam etrafında dönen filmin doğrudan bir uyarlaması olmasını beklememeleri gerektiğini de hayranlarına hatırlattı.

Sizler Dark City’nin dizileştirilecek olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Matrix’e de ilham olduğu söylenen yapımın dizi uyarlamasını izlemeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Çok güzel filmdir. (20 karakter)

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Geçen hafta tekrar izlemiştim filmini, hala izlemeyenlere şiddetle öneririm. Matrix’le benzer temada, bazı noktalarda daha iyi. Dizininin de filmin senaristiyle çalışması çok iyi olmuş, umarım 25 sene sonra da o farklı beynin ürünü bir eser ortaya çıkar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

muş tropik deniz canlısı fosilleri

Muş’ta 35 Milyon Yıllık Tropik Deniz Canlısı Fosilleri Bulundu

baby groot dizisi

Baby Groot Animasyon Dizisi Geliyor: Guardians of the Galaxy Evreni Genişliyor