in

David Fincher, “Squid Game” Dizisini Amerikan Versiyonuna Uyarlayabilir

David Fincher, Squid Game dizisinin Amerikan versiyonunun başına geçebilir. Netflix’in Güney Kore çıkışlı yapımı yeni isimlerle tekrar ele alacağı iddia ediliyor.

David Fincher Squid Game Amerikan Versiyonu
- Reklam -
- Reklam -

David Fincher, iddialara göre Netflix’in Squid Game dizisinin Amerikan uyarlamasını üstlenecek. Güney Kore draması, yeni bir ekiple tekrar çekilebilir.

2021 yılında Netflix’te yayınlanan Squid Game dizisi, kanalın en çok kazandıran işlerinden birisi olmuştu. 6 dalda Primetime Emmys kazanan dizi; hem oyuncularına hem de yaratıcısına büyük bir ün getirmişti. Yapım ilk ayında 1,65 milyar saat izlenerek de platform rekoru kırmıştı.

Dizinin yönetmeni Hwang Dong-hyuk yeni projelerle Netflix’le çalışmaya devam ederken Squid Game 2. sezon için de hazırlıklar sürüyordu. Netflix, dizideki yarışmayı Squid Game: The Challenge adıyla reality show’a taşırken şimdi de diziyi doğrudan Amerika versiyonuna adapte edeceği ortaya çıktı.

- Reklam -

David Fincher

Sektör içindeki haberleri gündemine taşıyan The Hot Mic podcast’inden Jeff Sneider’ın haberine göre Netflix, David Fincher’la Squid Game’in bir Amerikan versiyonunu yapması için bağlantı kurmuş durumda. Bununla birlikte birçok kaynağın Fincher’ın projenin başına geçmesinin ciddi şekilde istendiği de iddia ediliyor.

David Fincher, Squid Game’i Yeniden Çekecek İddiaları Henüz Doğrulanmadı

Fincher ilk uzun metrajlı filmini 1992’de Alien 3 ile gerçekleştirdi. Ardından Seven (1995), Fight Club (1999), Zodiac (2007), The Social Network (2010), The Girl with the Dragon Tattoo (2011) ve Gone Girl (2014) geldi. Son olarak Netflix için 2020 yılında Mank’i çekti. Mank 10 dalda Oscar adaylığı alırken 2 dalda Oscar kazanmayı da bildi. Yönetmenin yeni filmi The Killer’ın da önümüzdeki kasım ayında Netflix’te yayınlanacağı bildiriliyor.

Fincher ayrıca House of Cards, Mindhunter, Love, Death & Robots ve Voir yapımlarında Netflix ile birlikte çalışmıştı. Dolayısıyla Fincher ve Netflix arasındaki bir Squid Game ortaklığı kulağa son derece olası geliyor.

Ünlü yönetmen daha önce İsveç yapımı Ejderha Dövmeli Kız’ı da Amerika’ya uyarlamıştı.

- Reklam -

David Fincher Squid Game Amerikan Versiyonu Netflix

Netflix’in, Squid Game için Amerikan versiyonu çalışması yürütüp yürütmediği henüz netlik kazanmasa da platformun kendi yapımlarını farklı pazarlar için yeniden tasarlaması alışıldık bir durum. Netflix son olarak İspanyol dizisi La casa de papel’in Kore versiyonu için düğmeye basmıştı.

Orijinal Squid Game’in 2. sezonunda çekimler bu yaz başlayacak.

Siz Squid Game’in David Fincher imzalı olası Amerikan versiyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 4. Sezon Çekimleri

Prime Video’nun “The Boys” Dizisinde 4. Sezon Çekimleri Tamamlandı: İşte İlk Kareler

Kayıp Kütüphaneler - James Raven

İlk Çağdan Günümüze Yok Olan Büyük Kitap Koleksiyonlarının İzini Süren “Kayıp Kütüphaneler” Çıktı