in

Neil Gaiman İmzalı Dead Boy Detectives Dizi Oluyor

Neil Gaiman imzalı The Sandman serisinde ve Doom Patrol dizisinde karşımıza çıkan Dead Boy Detectives, HBO Max ile kendi dizisine kavuşuyor.

Dead Boy Detectives dizi neil gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman ve Matt Wagner tarafından yaratılan The Dead Boy Detectives dizi olmaya hazırlanıyor. HBO Max ekranları için tasarlanacak yapım, Doom Patrol’un yan serisi (spin-off) olarak karşımıza çıkabilir.

Fantezi ve bilimkurgu edebiyatının rock starı olarak anılan Neil Gaiman, dizi dünyasının aranan ismi olmayı sürdürüyor. Şu sıralar ünlü çizgi roman serisi The Sandman’in Netflix uyarlaması için gün sayarken geçen günlerde Gaiman’ın Anasi Boys kitabının da ekrana taşınacağını öğrendik. Ondan hemen önce ise yazarın Terry Pratchett ile birlikte kaleme aldıkları Good Omens (Kıyamet Gösterisi) kitabının devamı niteliğindeki 2. sezon için hazırlıkların başladığı duyurulmuştu.

Şimdi ise 3. sezon fragmanı yeni yayınlanan Doom Patrol’un evreni genişleyecek gibi duruyor. Neil Gaiman ve Matt Wagner’ın ilk defa DC Comics’e ait Vertigo serisi The Sandman için yarattığı karakterler, daha sonra kendi çizgi roman serisine de kavuşmuştu. İşte şimdi o seri HBO Max tarafından diziye adapte ediliyor.

- Reklam -

1991 yılında yayımlanan The Sandman #25’ta yer alan Season of Mists hikâyesiyle başlayan Dead Boy Detectives, 1993’te kendi çizgi roman macerasına kavuştu. Seri The Dead Boy Detectives, Volume 1: Schoolboy Terrors ve Volume 2: Ghost Snow başlıklarıyla toplamda 3 cilt sürdü.

Dead Boy Detectives Dizi Uyarlaması için HBO Max Pilot Bölüm Siparişini Verdi: Doom Patrol Spin-Off’u Yolda

Çizgi roman, ölümden sonra dünyayı terk etmek yerine burada kalarak bazı doğaüstü yollarla işlenen suçları aydınlatmaya karar veren Charles Rowland ve Edwin Paine adlı iki arkadaşın hikâyesini konu alıyor.

Charles Rowland ve Edwin Paine karakterlerinin Doom Patrol’da da yer alması, bunun bir spin-off olarak tasarlanabileceğini gösteriyor. Bu dizide Rowland karakterini Sebastian Croft, Edwin Payne’i ise Ty Tennant canlandırıyor. Yeni yapımda ise bu isimlerin rollerine dönüp dönmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Dead Boy Detectives dizi neil gaiman

- Reklam -

WarnerMedia’nın dijital yayın platformu HBO Max, çizgi roman uyarlaması için şimdilik pilot bölüm siparişini verdi.

Ancak serilerin yaratıcı ekiplerinin aynı kişilerden oluşması, Croft ve Tennant’ın da görevlerine geri dönebileceğini işaret ediyor.

Pilot bölüm çekimlerine önümüzdeki kasım ayında başlayacak seride yürütücü yapımcı koltuğunda Doom Patrol’dan Jeremy Carver yer alıyor. Aynı dizinin yapımcısı Berlanti Productions da projeye dahil olmuş durumda.

Siz yeni Neil Gaiman uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ölüler Diyarı İncelemesi Jean-Christophe Grangé

Ölüler Diyarı İncelemesi: Grangé’nin Komiseri Bu Sefer Haksız mı?

1. Oğuz Atay Öykü Ödülü kazananları

1. Oğuz Atay Öykü Ödülü Kazananları Belli Oldu