in ,

Duffer Kardeşler’den “Death Note” Uyarlaması Geliyor: Netflix, Ünlü Anime Serisini Bir Kez Daha Ekrana Taşıyacak

Death Note uyarlaması şimdi de Duffer Kardeşler imzasıyla geliyor. Netflix, Stranger Things’in yaratıcılarıyla ünlü anime serisini bir kez daha ekrana taşıyacak.

Death Note Uyarlaması Duffer Kardeşler ile Geliyor Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Death Note uyarlaması için kollar bir kez daha sıvandı. Netflix, Stranger Things yaratıcıları Duffer Kardeşler ile ünlü manga ve anime serisi için yeniden birlik oluyor.

Dünya çapında en ünlü manga ve anime serilerinin başında gelen Death Note, yazar Tsugumi Ohba ve çizer Takeshi Obata tarafından bir manga serisi olarak macerasına başladı. Seri, Ryuk olarak bilinen şeytani Shinigami tarafından korunan, sayfalarında adı yazan herkesin ölümüne neden olacak bir defteri Light Yagami adında genç bir adamın keşfetmesi ardından yaşananları konu ediniyor. Light, yaşam ve ölüm üzerindeki yeni gücünün sarhoş edici çekimine daha fazla çekilirken, yetkililerle bir kedi ve fare oyunu başlıyor. Seri, Aralık 2003’ten Mayıs 2006’ya kadar toplam 37 bölüm olacak şekilde Weekly Shonen Jump adlı dergide yayımlandı.

Death Note, manganın başlamasından birkaç yıl sonra anime serisine de uyarlandı. 37 bölümlük anime, Ölüm Defteri’nin dünya çapında ün kazanmasına oldukça büyük katkı sağladı. Seri daha sonra bir romana, video oyunlarına, dört live-action Japon filmine ve iki Japon dizisine uyarlandı. Son olarak Godzilla vs. Kong yönetmeni Adam Wingard tarafından yönetilen ve 2017’de Netflix’e gelen; Nat Wolff’un Light ve Willem Dafoe’nun Ryuk karakterlerini canlandırdığı bir film uyarlaması da yapıldı. Ancak söz konusu uyarlama pek sevilmedi ve birçok olumsuz eleştiri aldı.

- Reklam -

Duffer Kardeşler İmzalı Death Note Uyarlaması Tamamen Yeni Bir İş Olacak

Death Note Uyarlaması Duffer Kardeşler ile Geliyor Netflix Upside Down Pictures

Netflix, söz konusu hatasını fark etmiş olacak ki şimdi yeni bir uyarlama için kolları sıvadı. Üstelik bu sefer, yetkiyi popüler dizileri Stranger Things’in arkasındaki ikili Duffer Kardeşler’e emanet etti. Deadline’ın haberine göre yayıncıyla yepyeni bir anlaşma imzalayan Netflix, Duffer Kardeşler’in kurduğu Upside Down Pictures adlı yeni yapım şirketiyle birçok farklı yapımda birlikte çalışacaklar. Yeni uyarlamanın yönetmenliğini ise Orphan Black, Ozark, The Great ve Shining Girls gibi yapımlardan tanınan Hilary Leavitt üstlenecek. Netflix’in önceki Death Note çalışmasıyla hiçbir ilgisi olmayacağı belirtilen yeni uyarlamanın dizi olacağı söylense de henüz bu konuda da resmi bir açıklama bulunmuyor. Aynı zamanda oyuncular veya çekim tarihleri gibi bilgiler de paylaşılmış değil.

- Reklam -

Netflix’in Duffer Kardeşler ile Upside Down Pictures çatısı altında tek projeleri Ölüm Defteri olmayacak. İkili aynı zamanda Stephen King ve Peter Straub’ın Talisman adlı eserini de ekrana uyarlayacak.

Death Note’un yeni uyarlamasının nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Sizce Stranger Things’in yaratıcıları Duffer Kardeşler, mangayı düzgün ve istenen bir şekilde ekranlara uyarlayabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Kotaku

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tomris uyar öykü yarışması sonuçları

Tomris Uyar’ın Anısına Düzenlenen Öykü Yarışmasında Sonuçlar Açıklandı

James Caan olum haberi the godfather

The Godfather’daki Sonny Corleone Performansıyla Akıllara Kazınan James Caan Hayatını Kaybetti