in

Dexter Yeni Sezon Teorileri: Finaldeki Hayal Kırıklığı Giderilebilecek mi?

Dexter yeni sezon onayı ile akıllara pek çok soru geldi. 9. sezon, önceki zayıf finalin getirdiği hayal kırıklığını giderebilecek mi? İşte yeni sezon teorileri!

Dexter Yeni Sezon Teori 9
- Reklam -
- Reklam -

Showtime kanalı, favori seri katiliniz Dexter’ı geri getirmeye hazırlanıyor. 10 bölümlük 9. sezon, televizyon tarihinin belki de en kötü finallerinden birisini düzeltmeyi hedefliyor. Dizinin dönüşü duyurulduğunda Michael C. Hall’ın da kan analisti ve seri katil Dexter Morgan olarak diziye döneceği kesinleşti.

Dexter’ın finalinde, başkarakterimizi Oregon’da kaçak bir hayat yaşarken bırakmıştık. Dizi boyunca Miami’de yaşayan Dexter’ı oğlu Harrison (Jadon Wells) ve sevgilisi Hannah’ın (Yvonne Strahovski) Arjantin’e gitmesiyle Miami’ye bağlayan hiçbir şey kalmamıştı. Kız kardeşi Debra’nın (Jennifer Carpenter) ölümü nedeniyle aranan Dexter gözlerden ırak kalıp muhtemel idamdan kaçabilmek için Oregon’a gitmişti. Bu final çok ucu açık olması bir yana karakterlerin pek çoğu için beklenen sonlara sahip olmadığı için de hayranları üzmüştü.

Toplamda 8 sezon süren dizinin sevenleri Dexter’ın daha sert bir kadere maruz kalması gerektiğini düşünüyordu. Dizinin ilk bölümlerinde düşünülen finallerden birisi Dexter’ın yargılanıp idam cezasına çarptırılmasıydı. Son sahnede karaktere iğnenin vurulduğunu görecektik ve her şey bitecekti. Çok karanlık bir son olsa da birçok izleyici için elimizdeki heyecansız ve açık uçlu finalden kesinlikle çok daha iyi duruyor.

- Reklam -

Dexter Yeni Sezon Teori 9

Dexter 8. sezon finali aslında o kadar kötü karşılandı ki IMDb’deki puanlarda Game of Thrones finalinin 4/10 puanının sadece bir tık üstünde: 4,6/10. Nitekim perdeler gerçekten 9. sezonla kapanacaksa; Dexter’a yakışır bir son yaratılması için 10 bölümlük bir fırsat doğdu. Bu fırsatlara birlikte bakalım.

Dexter 9. Sezon İzleyiciye Neler Sunabilir?

Dizinin 2013’te bıraktığı yerden devam etmesi çok muhtemel değil. Dexter da bizimle birlikte yaşlanıp 2020’lere gelecektir. İlk bölümlerde Dexter’ın yeni hayatını ve oduncu olarak çalışmalarını görmemiz olası. 9. sezonda cevaplanması gereken ilk önemli soru ise karanlık yolcuya ne olduğu. Dexter’ın cinayetlerinin sebebi olan kana susamış ikinci bir kişilik olarak tanıtılan karanlık yolcu, Dexter Oregon’a taşındı diye birden yok olmuş olamaz. Dexter’ın ağaç keserken kullandığı baltasının gece çökünce başka bir amaçla kullanıldığını öğrenmek sezonun bize sunacağı ilk sürpriz olabilir.

Dexter Dizi Showtime

Dexter’ın seri katilliğe devam etmesi durumunda peşindeki polisler de artacaktır. Artık karakolda çalışmayan bir Dexter için ucu kendisine varan ipleri kesmek eskisi kadar zor olmayacaktır. Teknolojinin de önemli artışı eklendiğinde Dexter’ın kolluk kuvvetleriyle savaşındaki yeni taktiklerini öğrenmek ilk sezonlardaki kadar zekâsına hayran edici olacak mı, göreceğiz.

- Reklam -

Yeni sezonun en büyük kozu ise Dexter’ın oğlu Harrison. Dizi boyunca Dexter’ın geçmişi açıklandığında karanlık yolcunun Dexter annesinin ölümünü izlediğinde doğduğunu öğrenmiştik. Sonrasında polis memuru babası Harry, Dexter’a, “Öldürmek zorundaysan iz bırakmadan öldür ve masumlardan uzak dur,” temalı Harry Kodu’nu öğretmişti. Dexter önce babasıyla, babası hayatını kaybettikten sonra da kendi başına ceza sisteminden kaçmayı becermiş suçluların yargıcı ve celladı olmuştu.

Dexter’ın yaşadığı travmanın aynısını oğlu Harrison da yaşadı. Harrison’un 5. sezonda annesinin ölümünü izlemesi Harrison’da doğan bir karanlık yolcu anlamına gelebilir. Durum buysa Harrison 2020’lerde genç yetişkinliğe adım atmış olacaktır. Babasından ayrı yaşadığı için Harry Kodu’nu öğrenmeyen bir Harrison; inzivadan çıkıp oğluna yardımcı olmaya giden bir Dexter yaratabilir. Bu senaryo dizinin hayranları için de tatmin edici olacaktır.

Yeni Dexter Sezonu

Bu teorilerin nereye varacağını hep birlikte 2021 sonbaharında, Dexter 9. sezon bölümleri yayınlandığında öğreneceğiz.

Yeni Dexter sezonu için sizin de teorileriniz var mı? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Joaquin Phoenix, Napolyon Oluyor: Ridley Scott’ın Kitbag Filmi Yolda

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Umarım Dexter’ın ergen çocuğu sorunlarıyla boğuştuğu bir sezon olmaz. Geçmiş zaman yanlış hatırlıyor olabilirim, sanki çocuğunda da karanlık bir yan vardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Küçükleri "Muzır" Neşriyattan Korumak İçin İhbar Hattı Kuruldu

Küçükleri “Muzır” Neşriyattan Korumak İçin İhbar Hattı Kuruldu

Dune Başrolü Timothee Chalamet

Dune Başrolü Timothee Chalamet, Yönetmenin İlk ve Tek Tercihiymiş