in ,

Dijital Yayın Platformları 2021’de 112 Milyar Dolar Harcayacak

Netflix, Amazon, Disney+, HBO Max derken sayısı gittikçe artan dijital yayın platformlarının 2021’deki toplam bütçesi 112 milyar dolara ulaşabilir.

Dijital Yayın Platformları 2021
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın platformları, 2020 boyunca salgından ve hayatın önüne çıkarttıklarından kaçmak isteyenlerin sığındığı mecralar haline geldi. Bir yanda 6 ay gibi kısa bir sürede 50 milyon abone toplayan Disney+, bir yanda 2021’de 71 film yayınlayacaklarını duyuran Netflix, bir yanda çok beklenen Zack Snyder’s Justice League’in ve salonlarla aynı gün yayınlanan filmlerin sebep olduğu tartışmaların yuvası HBO Max diğer yanda bu yıl ülkemiz pazarına cüzi bir abonelik ücretiyle giriş yapan Amazon Prime Video derken giderler de gittikçe artıyor.

Son birkaç senede iyice büyüyen dijital yayın pazarında pastadan pay almak isteyen platformların bütçesi de artıyor. Martin Scorsese’den Russo Kardeşler’e kadar sektörün büyük isimleri platformlara özel yapımlar üretiyor. Devasa bütçeli diziler birbiri ardına onaylanıyor. Bunun sonucu olarak da platformların harcadığı paralar dudak uçuklatan düzeylere ulaşıyor. 2021 yılında bütün dijital yayın platformlarının harcayacağı tahmini miktar 112 milyar dolar olarak açıklandı.

netflix tv

- Reklam -

Dijital Yayın Platformları Dahil, Teknoloji Sektörü 2021’de Toplam 461 Milyar Dolar Kazanacak

Consumer Technology Association tarafından ABD odaklı yapılan araştırmada çıkan tahmine göre dijital yayın platformlarının 2021 harcaması, 2020’ye göre %11 artacak. Bu sayı, 2019’dan 2020’ye geçildiğinde %31’di. Artış yüzdesindeki yavaşlama git gide gücünü arttıran yayın servisi sektörünün önümüzdeki yıllarda bütün aktörlerin yerini aldığı ve artık durulmaya gidecek bir pazar olacağını gösteriyor.

CTA’nın açıkladığı raporda teknoloji endüstrisinin 2021’deki toplam gelirinin 461 milyar dolar olacağı da ön görüldü Yayın platformlarının sadece 2021’de katılacak abonelerle 41 milyar dolar; müzik, sesli kitap ve podcast platformlarının 10 milyar dolar ve oyun satışlarının 47 milyar dolar gelir sağlayacağı açıklandı.

Televizyon satışlarında geçen seneden az rakam bekleniyor. 2020’de evin neredeyse en çok kullanılan ürünü olan televizyon satışının 2021’de %8 azalarak 43 milyon adede düşeceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

Disney+ Türkiye Geliyor

Şu an için Türkiye’de yayın yapan ulusal çapta en büyük yayın servisleri Netflix ve Amazon Prime Video olarak geçiyor. Ancak yakın tarihte Disney+’ın da ülkemize gelmesi bekleniyor.

2021’de dijital yayın platformları ile ilgili ne tür gelişmeler yaşanabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Facebook: Perde Arkasının Hikâyesi – Steven Levy

Çekiliş: Facebook Perde Arkasının Hikâyesi, Steve Jobs Olmak ve Google Nasıl Yönetiliyor | Kitap Seti

Ubisoft Star Wars Oyunu

Ubisoft Açık Dünya Bir Star Wars Oyunu Geliştiriyor