in ,

Disco Elysium Oyunu Dizi Olmaya Hazırlanıyor

Disco Elysium oyunu dizi olarak karşımıza çıkacak. Ödüllü rol yapma oyununun televizyon uyarlaması için hazırlıklar başladı.

Disco Elysium
- Reklam -
- Reklam -

Popüler bağımsız oyunlardan Disco Elysium da uyarlamalar kervanına katılıyor. Başarılı oyun dizi olarak karşımıza çıkacak.

2019 yılında birçok başarılı oyun piyasaya sürülmüştü. Büyük stüdyoların iddialı yapımları kadar bağımsız stüdyolardan çıkan sürpriz oyunlar da dikkat çekmişti. Hiç kuşkusuz bu bağımsız oyunların başında gelen yapımlardan birisi de Estonyalı Robert Kurvitz’in kurduğu ZA/UM’un kendi imkanlarıyla geliştirip dağıtımını üstlendiği Disco Elysium’du.

Eşsiz sanat tasarımı, derin hikayesi ve akılda kalıcı diyalogları ile öne çıkan oyun, Kurvitz’in 2013 yılında çıkarttığı Sacred and Terrible Air isimli kitapla aynı evrende geçiyordu. Kurvitz’in kitabı tutmamıştı belki ama oyun hiç beklenmedik bir başarı elde etmişti. İşte bu başarının ardından kısa sürede devam oyunları ve farklı platformlardaki uyarlamaların ayak sesleri duyulmaya başlandı.

- Reklam -

Disco Elysium Dizisi Sonic the Hedgehog Yapımcısına Emanet

Variety’nin konu hakkında yayınladığı özel haberde, ZA/UM’un dizi projesi için yapımcı dj2 Entertainment ile ortaklık anlaşması imzaladığına değinilmiş. Dj2’nun CEO’su Dmitri M. Johnson, Disco Elysium’u “limitsiz genişleme potansiyeline sahip olağanüstü bir yapım” olarak tanımladıktan sonra, dj2’nun bu projede yer almaktan büyük heyecan duyduğunu belirtmiş.

Disco Elysium oyun

Gelen haberler projenin henüz fikir geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor. Variety’nin haberinde dj2’nun ilk olarak yazar kadrosunu belirlemeye çalıştığı anlatılmış ve şu aşamada dizinin hangi platformda yayınlanacağının netleşmediğine değinilmiş.

Hatırlayacağınız gibi, üç BAFTA ve dört The Game Awards ödüllü Disco Elysium’da, on yıllardır devam eden savaşın ardından yaralarını sarmaya çalışan bir şehirdeki gizemli bir cinayeti çözmeye çalışan tecrübeli bir dedektifi kontrol ediyoruz. Kendine has hikâye anlatımı ve ilginç karakterleri ile oyun dünyasına yeni bir soluk getiren Disco Elysium’un dizi uyarlamasının iyi bir projeyle aynı başarıyı tekrarlaması işten bile değil.

- Reklam -

DJ2 Entertaionment’ın Haklarını Aldığı Diğer Yapımlar

Dizinin yapımcılığını üstlenecek dj2 Entertainment’ın uyarlama haklarını aldığı diğer oyunlar arasında Life is Strange, Little Nightmares, Sleeping Dogs ve Vampyr göze çarpıyor. Sonic the Hedgehog ile gişede istediğini alan firmanın 2018 yılında Vampyr uyarlaması üzerine çalıştığını açıkladığını da unutmamak lazım.

Disco Elysium dizi

Görünen o ki Disco Elysium evrenini genişletmeyi sürdürecek ve oyun dünyası ile sınırlı kalmayacak. Oyuncuların gönlünü kazanan yapım şimdi de gittikçe büyüyen dizi sektöründe kendini kanıtlamak için kollarını sıvamış. Eğer orada da istenilen reaksiyonlar alınırsa sıradaki hedefin sinema salonları olduğunu tahmin etmek güç değil.

Siz Disco Elysium dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yapım tutar mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Cyberpunk 2077 Anime Oluyor: Netflix, Edgerunners’ı Duyurdu

Kaynak: The Verge

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Süperstar Polis nasıl biri olacak, merak içindeyim. Oyunu bitireli bir ay olmuştur en fazla. Kim’le diyaloglar oldukça eğlenceliydi, genel olarak hikaye anlatımını değerli buldum. Nezdimde tek eksik yanı, fazla politize bir oyun olmuş olması. En ufak şeylerde dahi araya politik meseleler sokulmuştu. Onun dışında ortalama 500-600 sayfalık bir fantastik kitapla aynı fiyata sahip.

    Şu an sıcak bakıyorum bu işe.

    Haber için teşekkürler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Twilight Alacakaranlık Kristen Stewart

Twilight: Midnight Sun, İlk Kitapta Eksik Olan Bir Sahne İçerecek

2020 Locus Awards Kazananları

2020 Locus Awards Kazananları Açıklandı