in ,

Discovery, BluTV’ye Ortak Oluyor: Dev Anlaşma İmzalandı

Discovery, BluTV’ye ortak oluyor. Dev medya ve eğlence şirketi Discovery Inc., Türkiye’nin ilk dijital yayın servi ile iş birliğine gidiyor.

Discovery BluTV
- Reklam -
- Reklam -

Amerika’nın küresel medya ve eğlence şirketi Discovery, Türk dijital yayın platformu BluTV’ye ortak oluyor. Şirket, BluTV’nin yüzde 35’lik hissesini satın aldı. Bu ortaklıkla birlikte platform büyük bir atılım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de yerli dijital yayın platformları arasında başı çeken, şimdiye dek pek çok orijinal içerikle izleyicilerin karşısına çıkan kanal; yeni bir anlaşmaya imza attı. Açıklama, kanalın kurucu genel müdürü A. Doğan Yalçındağ’dan geldi.

Yalçındağ, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

- Reklam -

“Amerika’nın en büyük medya şirketlerinden Discovery, BluTV’ye ortak oluyor. Discovery’nin bu evrede şirketimize ortak olması hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Kurulduğumuz ilk günden beri ülkemizin lider dijital platformu olduk. Türkiye ve yurt dışında milyonlarca insana ulaştık. Yeni yatırım ile birlikte geçtiğimiz 4 senede ürettiğimiz içerik sayısına yakın içeriği bu sene yayınlayacağız. Yurt dışı büyümemizi daha da hızlandıracağız, dünyanın en büyük dijital platformları arasında yer alacağız. Takipte kalın.”

Discovery ve BluTV Ortaklığı ile Kanalın İçerik Kütüphanesi Hızla Genişleyecek

Discovery Inc., ülkemizin ilk abone odaklı çevrim içi video izleme platformu BluTV’ye yatırım yaparak dikkatleri üzerine çekti. BluTV, şimdiye dek Türkçe ve Arapça konuşan pek çok ülkede hizmet veriyordu. 2016 yılında yayına başlayan platform, toplamda 10 bin saatten fazla yerli ve yabancı içeriğe sahip.

Bu ortaklık sonucunda Türkiye’deki izleyiciler Discovery’nin hem global hem de yerel markalarında yayınlanan içeriklerine ve Eurosport’un özel spor yayınlarını BluTV üzerinden izleyebilecek.

Eurosport discovery blutv

- Reklam -

Discovery, bununla birlikte BluTV imzalı popüler Türkçe içerikleri, yeni kurduğu dijital yayın platformu discovery+ için Türkiye dışında gösterme hakkına sahip olacak.

Discovery’nin Türkiye’ye olan ilgisi aslında yeni değil. Şirket, 2012 yılında İstanbul’da bir ofis açmış, ardından da televizyonda ücretli kanallarda içeriklerini göstermeye başlamıştı. TLC ve DMAX’in yayına başlamasıyla bu süreç giderek hızlanmıştı.

BluTV bu ortaklıkla birlikte yayında olduğu 4 sene boyunca ürettiği orijinal içerikten çok daha fazlasını 2021 yılı içerisinde üretmeyi hedefliyor.

Geçen aylarda yapılan bir araştırmaya göre BluTV, Türkiye’nin en popüler dijital yayın platformu çıkmıştı.

Peki siz bu ortaklığı nasıl karşılıyorsunuz? Sizce yakın gelecekte nasıl bir etki görebileceğiz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for gozubocek gozubocek dedi ki:

    Güzel haber. Gelişmeler için takipteyiz.

  2. Avatar for collona collona dedi ki:

    Dijital yayıncılığın gelişmesine olan tüm desteklerinden dolayı Sayın @ebekirsahin’e Blutv adına özellikle teşekkür etmek isterim

    Şirketinize ortak alırken sansürcü Rtük’e teşekkür etmeniz gerekiyor muydu cidden?

  3. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Disney+ da gelirse tadından yenmez.

  4. Avatar for W4YNE W4YNE dedi ki:

    Şubat sonlarına doğru gelecek.

  5. Avatar for decoder decoder dedi ki:

    Buralar ileride daha da değerlenir. Daha çok yatırım yapmaya başlanır. Bugün BluTV yarın puhuTV. Umarım yerli yapımlar daha çok boy gösterir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yokuştaki Salyangoz Strugatski

Yokuştaki Salyangoz: Görünmez Zirvelere Dek!

Warner Bros. Logosu

Warner Bros. Logosu Yıllar Sonra Değişiyor