in

Discovery+’ın BluTV Yayını Başladı: İşte Yeni İçerikler

Discovery+, BluTV aracılığıyla Türkiye’de yayın hayatına başladı. Yeni hizmette hangi içeriklerin yer alacağı, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

discovery+ blutv
- Reklam -
- Reklam -

Discovery+, BluTV aracılığıyla Türkiye’de yayın hayatına başladı. Dijital yayın servisinin lansmanı, BluTV Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ ile Discovery CEEMEA (Orta Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya) Bölge Müdürü ve Grup Başkan Yardımcısı Jamie Cooke tarafından düzenlenen çevrim içi basın toplantısında duyuruldu.

Discovery’nin yeni dijital yayın platformu ilk defa geçen yılın aralık ayında duyurulmuştu. Yayın hayatına oldukça hızlı bir şekilde başlayan platform hem içerikleri hem de globale yayılış hızıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu yılın başlarında gelen sürpriz bir haberle, Discovery ve BluTV’nin ortak olduğu ve discovery+ içeriklerinin ülkemize de geleceğini açıklanmıştı. Discovery’nin yaptığı yatırımla BluTV’nin %35 hissedarı olduğu da duyurulmuştu. Söz konusu anlaşma nihayet imzalandı ve kanala ait içerikler resmen ülkemizde ulaşılabilir hale geldi.

BluTV aboneleri bundan sonra discovery+ için ayrılan özel alanda Discovery Channel, TLC, DMAX, ID ve Discovery Science gibi Discovery’nin global markalarından discovery+ içeriklerini istedikleri zaman izleyebilecek. Ayrıca Eurosport 1 ve 2’nin canlı premium spor yayınları da BluTV’de olacak.

- Reklam -

BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ söz konusu anlaşma ile ilgili heyecan duyduklarını ve yeni bir ortağa sahip oldukları için mutlu olduklarını dile getirdi. Bu güçlü ortalık sayesinde BluTV’nin hem yerel hem de bölgesel gücünü göstermekle birlikte Türkiye’de üretilen içeriğin değerinin de altının çizildiğini kaydetti.

Discovery Kıdemli Başkan Yardımcısı Jamie Cooke de discovery+’ı ocak ayında dünyanın çeşitli yerlerinde piyasaya sürmeye başladıklarını ve bugüne kadar 40’tan fazla ülkede lansmanı gerçekleştirdiklerini söyledi. 84 milyon nüfusuyla Türkiye’nin de artık bu gruba katılmasının kendileri için çok heyecan verici olduğunu ve bunun büyük bir büyüme potansiyeli anlamına geldiğini belirtti.

İşte discovery+ originals İçerikleri

Super Soul – Oprah

Emmy ödüllü Super Soul, Oprah Winfrey ile düşünce öncüleri, ruhani öğretmenler, ünlüler ve yazarlar arasında, bilinçli ve daha bütünlüklü bir yaşama ilham vermek ve keşfe çıkmak için tasarlanmış yepyeni, samimi sohbetler sunuyor.

Donald Trump: A Faking It Special

Donald Trump: A Faking It Special discovery+

Trump, ABD Başkanı iken 22 bin yanlış ithamda bulundu. Peki Trump doğru mu söylüyor yoksa numara mı yapıyor nasıl anlarız? İster kameraya kaydedilmiş, ister bir tweet ile ölümsüzleştirilmiş olsun, dünya Donald Trump’ın sözlerine, yazılarına ve eylemlerine takılıyor. Uzmanlar ilk kez Trump’ın ne dediğini, neden dediğini ve bunu söylerkenki davranışını analiz ediyor.

Gold Rush: Freddy Dodge’s Mine Rescue

Gold Rush

Altın uzmanı Freddy Dodge, bu altı bölümlük seride maden sahiplerine yardımcı oluyor. Maden sahibinin haftalık altın miktarını artırabilirse, karından bir pay alıyor. Ancak başarısız olursa… Tek kuruş talep etmiyor.

90 Day Diaries

Çiftlerimizin hayatlarını, onların açılarından anlatan samimi bir bakış. Yapımcılar veya ekip olmadan karakterler, COVID-19 salgınını ve ilişkilerine getirdiği tüm zorlukları aşmaya devam ederken günlük yaşamlarını filme alıyor.

Amy Schumer Learns to Cook (Uncensored) S1-2

Komedyen ve oyuncu Amy Schumer ve eşi Şef Chris Fischer, bebekleri Gene ile Massachusetts’deki Martha’s Vineyard’da karantinadalar. Emmy adayı programda Chris, mutfakta iyi olmayan ama harika kokteyller yapan Amy’nin yardımıyla kilerlerindeki malzemelerle yemek yapıyor!

Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani

Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani

- Reklam -

Tüm dünyayı şoke eden bir olaydı; bir aşk, şehvet ve kanlı cinayet hikayesi. 1995’te ünlü İtalyan iş adamı ve Gucci moda evinin başı Maurizio Gucci, Milano’da öldürülmüştü. Gucci’nin eski eşi olan, sonradan medya tarafından ‘Kara dul’ ismiyle anılan Patrizia Reggiani, cinayete azmettirme suçundan hüküm giymişti. Patrizia Reggiani, yıllar sonra ilk defa hikayesini sadece discovery+’a anlatıyor.

Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani, Maurizio Gucci ile olan ilişkisinden ve ardından gelen kabusa kadar, bu olağanüstü, gerçek hayat hikayesinin arkasındaki şok edici ayrıntıları ortaya koyuyor.

Jonbenet Ramsey: What Really Happened?

İlk defa, efsanevi dedektif Lou Smit’in özel ve daha önce hiç duyulmamış sesli günlükleri, Amerika’nın en meşhur faili meçhullerinden biri olan 6 yaşındaki güzellik kraliçesi JonBenet Ramsey’in öldürülmesi olayının iç yüzüne dair ipuçları verecek.

They Call Me Dr Miami

Dr. Michael Salzhauer nam-ı diğer Dr. Miami, ABD’nın en ünlü plastik cerrahı ve Snapchat’te uygulamalarını canlı yayınlayan ilk doktordur. Sosyal medya şöhretini, muhafazakar Ortodoks Yahudi inancıyla dengelemeye çalışan, aile babası Salzhauer, sınırları zorlamaktan kendini alıkoyamıyor.

Unseamly: The Investigation Of Peter Nygård

Unseamly: The Investigation of Peter Nygard, moda kralının hayatını araştırıyor. 80’den fazla kadının tecavüz ve seks ticareti yapmakla suçladığı Nygard, suçlamaları reddediyor. Seri, onu ve kurbanı olduklarını söyleyen kadınları inceliyor.

Estonia

Estonia

1994 yılında, MS Estonya feribotu Baltık Denizi’ni geçerken battı. 852 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nasıl gerçekleştiği 26 yıldır gizemini koruyor. Yeni görüntüler ve özel röportajlar, bu trajik olayın ayrıntılarını keşfetmeye ve buna neyin neden olmuş olabileceğini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor.

Onision: In Real Life

Tüm dünyada “Onision” olarak bilinen Greg Jackson, YouTube’u, platform henüz emekleme dönemindeyken keşfetti. Ayarsızlığı ve kara mizahıyla milyonlarca abone topladı. İçerikleri yoldan çıkmış olsa da gerçek hayatı daha beterdi.

Söz konusu ortaklık konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Die Welle İncelemesi tehlikeli oyun

Die Welle İncelemesi: İçimizdeki Faşizm Sempatizanı

House of the Dragon Dizisi game of thrones

House of the Dragon Dizisinden İlk Görseller Paylaşıldı: Taht Oyunları Dönüyor!