in

Discworld Aslına Sadık Bir Uyarlamaya Kavuşuyor!

Discworld aslına sadık bir yapımla geliyor! Terry Pratchett’ın meşhur fantazi serisi Diskdünya, yepyeni bir uyarlamaya kavuşuyor.

Discworrld Diskdünya Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Discworld için yeni bir uyarlama daha yolda. 2012 yılında yazar Terry Pratchett tarafından kurulan yapım şirketi Narrativia, bir televizyon dizisi uyarlaması için Motive Pictures ve Endeavor Content ile özel bir anlaşma yaptıklarını açıkladı. Yapım şirketi, yazarın orijinal ve eşsiz dehasına kesinlikle sadık kalan otantik ve prestijli bir uyarlama oluşturmak adına böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Terry Pratchett’ın kitap serisinden BBC için uyarlanan The Watch adlı dizi, kitaplara ve evrene sadık olmadığı için oldukça eleştirilmişti.

Narrativia şirketinin ortak yöneticilerinden ve yazarın kızı olan Rhianna Pratchett şunları söyledi:
“Discworld eşsiz karakterlerle, esprili anlatı ve inanılmaz edebi mecazlarla dolu. Bunların babamın gurur duyacağı bir şekilde ekrana yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yolculuğa, bunu gerçeğe dönüştürmek için vizyonumuzu mükemmel bir şekilde paylaşan Motive ve Endeavor Content ile başlamak harika.”
the watch discworld

- Reklam -

Narrativia Genel Müdürü: Discworld Sonunda Evini Buldu

Narrativia’nın genel müdürü Rob Wilkins, yeni ortaklığın Discworld’ün “sonunda evini bulduğu” anlamına geldiğini söyledi.
“Diskdünya serisi, milyonlarca okuyucu için büyük bir sevinç kaynağı. Her paragraf, cümle ve dipnot görkemli ve yetenekli birinin ellerinden çıktı. Haliyle Terry’nin dünyasını, hak ettiği saygı ve özenle ekrana getirmeyi taahhüt ediyoruz. Bu ortaklık ile Discworld’ün sonunda evini bulduğunu söylemekten mutluluk duyuyoruz. ”
Dizinin geliştirildiği haberi dışında, kimlerin rol alacağı veya ne zaman yayınlanacağı gibi başka herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Ülkemizde de geniş bir okur kitlesine sahip olan Diskdünya serisi, bugüne dek dünya çapında 100 milyondan fazla bir satış adedine ulaştı. Pratchett, 40’tan fazla Diskdünya romanını tamamlayarak 2015 yılında aramızdan ayrılmıştı. Serinin son kitabı da 2014 yılında tamamlanmıştı.

Terry Pratchett
Terry Pratchett

Yazar bir defasında Diskdünya’nın doğasının kendisine her türlü şeyi yapma fırsatı verdiğini söylemişti. Serinin ülkemizde yayımlanan kitaplarının sıralı tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

The Watch dışında son olarak Diskdünya evreninde geçen The Amazing Maurice and his Educated Rodents (Muhteşem Maurice ve Değişmiş Fareleri) adlı kitabı The Amazing Maurice isimli bir animasyona uyarlanmıştı. Ayrıca yazarın Neil Gaiman’la birlikte kaleme aldıkları Good Omens da 2019 yılında BBC Two ve Amazon için 6 bölümlük bir mini dizi halinde yayınlanmıştı.

- Reklam -

Yeni uyarlanacak dizinin aslına kesinlikle sadık kalınacağı söylenen isimsiz yapım konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi bir iş çıkarılacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Guardian 21. Yüzyılın En İyi 100 Kitabını Açıkladı!

Kaynak: The Guardian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Sayın yapımcılar bize böyle aslına sadık uyarlamalarla gelin. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Philip K. Dick - VALIS

Philip K. Dick Romanları “VALIS” ile Türkçe Yolculuğunu Sürdürüyor

hellraiser dizi hbo

Hellraiser, HBO Ellerinde Dizi Oluyor!