in

DiskDünya Dizisi “The Watch”ta İlk Oyuncu Belli Oldu

Terry Pratchett’ın meşhur fantastik kurgu serisi DiskDünya evreninde geçen BBC’nin The Watch dizisinde oynayacak ilk oyuncu belli oldu. Carrot ile tanışmaya hazır olun!

DiskDünya
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik kurgunun en absürt ve kuvvetli kalemlerinden Terry Pratchett tarafından yazılan DiskDünya serisinin dizi uyarlamasından haberler var.

Bildiğiniz gibi DiskDünya hayli uzun soluklu ve içinde aynı evrende geçen pek çok ayrı seriye sahip. “The Watch” da Bekçiler adlı alt serinin bir uyarlaması.

Geçen sene bu dizinin kanalının BBC olduğunu öğrenmiştik. Şimdiyse dizi kadrosundan ilk haberle karşınıza geliyoruz.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre dizinin ana karakterlerinden birisi olan Carrot’ı kimin canlandıracağı belli oldu. The Watch dizisinde Carrot rolünde İngiliz aktör Adam Hugill’i göreceğiz.

Kendisini daha önce 2019 yapımı Pennyworth dizisinde Jack rolüyle görmüştük. Hugill henüz başka bir yapımda oynamadı. Anlayacağınız oldukça taze bir isimle karşı karşıyayız.

Adam Hugill the watch dizi

Hugill’i ayrıca Benedict Cumberbatch, Richard Madden ve Andrew Scott’lı savaş draması 1917 filminde göreceğiz.

Oyuncunun The Watch’ta canlandıracağı Carrot Ironfoundersson adlı karakter, seride cüceler tarafından yetiştirilmiş ve sonrasında Ankh-Morpork polis teşkilatına katılmış bir isim.

The Watch’ta Ankh-Morpok’u ve şehrin titiz muhafızlarının macerasını izleyeceğiz. Yapım genel olarak Diskdünya serisinin Bekçiler adlı alt serisini ve daha da özelinde “Muhafızlar! Muhafızlar!” adlı kitabını temel alacak.

- Reklam -

Bu demek oluyor ki Bekçiler alt serisinde gördüğümüz pek çok neşeli karakteri dizide de görmemiz mümkün olacak. Yüzbaşı Sam Wimes, soylu ama son derece çirkin olan Lady Sybil Ramkin, gizemli Angua ve yeterince uzman olmayan iki adli tıp uzmanı hep birlikte kitaplardan çıkıp diziyle önümüze gelecekler. Ve tabii ki ÖLÜM de bizimle birlikte olacak.

the watch discworld terry pratchett bbc america

Carrot’tan sonra bu karakterleri de kimlerin oynayacağı konusundaki merakımız sürüyor.

Dizinin diğer oyuncuları, çekim ya da yayın tarihine dair detaylar henüz paylaşılmadı. Bunlar geldikçe gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Sizin en çok merak ettiğiniz karakter hangisi? DiskDünya evrenini yeniden ekranlarda görecek olmak sizleri heyecanlandırıyor mu?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın!


* Terry Pratchett’ın Çalışma Odası Müze Oldu

* Diskdünya’dan Birbirinden Harika 12 İllüstrasyon

* Game of Thrones’u Tahtından Etmesi Olası 8 Fantastik Dizi Uyarlaması

Kaynak: Tor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for boiledegg boiledegg dedi ki:

    Vimes tüm Diskdünya karakterleri arasında favorilerimdendir, çok merak ettim acaba kim oynacak. Dört gözle bekleceğim diziyi ^^

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blair Witch inceleme

Blair Witch: Psikolojik Gerilim ve Atmosfer Odaklı Korkunun Başarılı Birleşimi

Marvel top 10 liste

Marvel’ı Marvel Yapan 10 Efsanevi Film Sahnesi