in

Diskdünya Uyarlaması The Watch Kadrosuna Yeni İsimler Katıldı

Terry Pratchett’ın magnum opus’u Diskdünya serisinden uyarlanan “The Watch” dizisi için yeni oyuncular açıklanmaya devam ediyor.

Diskdünya
- Reklam -
- Reklam -

Yazar Terry Pratchett tarafından kaleme alınan DiskDünya fantastik edebiyat serileri arasında önemli bir yere sahip. Kaplumbağa Büyük A’Tuin’in sırtında taşıdığı Berilia, Tubul, Büyük T’Phon ve Jerakeen adlı dört fil tarafından sırtlanılan disk şeklinde bir dünya. Ve bu dünya öyle bir dünya ki tamamıyla bizim içinde yaşadığımız bütün gerçekliği yansıtıp, onunla dalgasını geçiyor. Bu arada fillerin aslında beş tane olduğuna ve beşinci filin adının Petunya -“Eğer Petunya’nın ne dediğini bilsek evrendeki her şeyi çözebilirdik” tanıdık geldi mi?- olduğuna dair bir efsane de vardır.

Şimdi bu efsaneleri bir kenara bırakırsak Diskdünya’nın sakinleri ve bu yüce dünyanın okurları şu sıralar serinin dizi uyarlamasının heyecanını yaşıyor. Biz dizinin heyecanını yaşarken haberler de arka arkaya geliyor. Daha önce BBC kanalının yapımcılığı üstlendiğini The Watch haberini şurada duyurmuştuk. Sonra ilk oyuncu olarak Adam Hugill’in Carrot rolüyle yer alacağını öğrendik. Heyecan verici haberlere yenileri de eklenerek 6 oyuncunun daha dizinin kadrosuna eklendiği açıklandı.

DiskDünya

- Reklam -

Şimdiyse merakla beklenen dizinin kadrosu 6 yeni oyuncunun daha eklendiği BBC America tarafından paylaşıldı.

Diskdünya Dizisi The Watch İçin 6 Yeni Oyuncu Duyuruldu

Diziye Pennyworth dizisinde ve 2005 yapımı Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin sinema filminde küçük bir rolde yer alan Anna Chancellor Lord Vertinari rolüyle, Outlander dizisinden James Fleet The Archancellor rolüyle ve Doctor Who’dan Osgood rolüyle tanıdığımız Ingrid Oliver Suikastçiler Loncası’nın lideri Doktor Cruces rolüyle yer dâhil oldu.

Years and Years’tan Ruth Madeley Throat rolüne, Hakeem Kae-Kazim Sam Wimes’ın akıl hocası ve aynı zaman Watch şehrinin eski lideri olan Kaptan John Keel’e, Homeland dizisinden Bianca Simone Mannie ise Lupine Wonse karakterine hayat verecekler.

diskdunya yeni oyuncular

- Reklam -

Dizi “mizahın ağır bastığı bir polisiye” olarak tanımlanırken yapımı Craig Viveiros yönetecek. Yapımın çekimleri ise Güney Afrika’da gerçekleştirilecek.

The Watch dizisi önümüzdeki yıl serinin hayranlarıyla buluşacak.

Peki, siz Terry Pratchett’ın DiskDünya romanlarına sadık kalınacağını ve serinin gerçekten hakkıyla uyarlanabileceğini düşünüyor musunuz? Oyuncu seçimlerinden tatmin oldunuz mu?

Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Terry Pratchett’ın Çalışma Odası Müze Oldu

Kaynak: BBC America

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Notre Dame de Sion Özel Fransız Lisesi Kitap Okuma Listesi

Notre Dame de Sion Özel Fransız Lisesi Kitap Okuma Listesi

Game of Thrones

Game of Thrones Yapımcıları Kitapların Finalini Açıkladı